Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

Senioren - OKSV 3

Wedstrijden 2014/2015

Odiliapeel/Braks Groep 3 - OKSV 3
Uitslag: 2-2

02 november 2014

Op het Sportpark De Smelen werd vandaag om 10:30 uur afgetrapt voor de strijd Odiliapeel/Braks Groep 3 - OKSV 3.

De wedstrijd Odiliapeel/Braks Groep 3-OKSV 3 eindigde in: 2-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 3 wordt gespeeld thuis tegen Festilent 7 op 09 november 2014. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

Groen-zwart met een rood tintje

Van onze verslaggever: P. Meerdink

Op twee november speelde OKSV 3 uit tegen Odiliapeel/Braks groep 3. Voor deze krachtmeting kon OKSV 3 weer over een aantal gastspelers beschikken. Deze week waren dat niemand minder dan Mark v/d Loop en Erwin van Summeren. De afwezigheid van assistent-coach Mark van der Heijden was wel voelbaar in het team. Om het team toch een een beetje op te peppen, besloot leider Patrick Kersten een tweede Defending Duo te introduceren door Erwin en Jeroen van Summeren als respectievelijk voorstopper en laatste man neer te zetten.

De kleedkamers bieden daarnaast een uitstekende kans om nieuwtjes uit te wisselen en maatschappelijk verantwoorde onderwerpen te bespreken. Jean-Paul de Beijer greep deze mogelijkheid dan ook aan om het onderwerp "Non-verbale lichamelijke interactie" aan te halen. Daarnaast wees een intensief vooronderzoek naar de tegenstander uit dat OKSV met enige inspanning een ontspannen overwinning zou kunnen boeken. Het zou echter allemaal toch net iets anders lopen dan gepland. Odilliapeel/Braks groep 3 bleek vlak na aanvang van de wedstrijd toch een stuk sterker dan verwacht en anders dan de omvangrijke naam doet vermoeden waren er nauwelijks sporen van brakke spelers op het veld.

De eerste echte kans kwam van Dirk-Jan die een bal binnendoor passte naar Rogier. De bal was echter nÚt iets te ruim geplaatst en werd daardoor onderschept door de keeper. Odiliapeel had vervolgens meer geluk met een corner. De bal wordt op de lijn gekopt en ondanks een sliding van Jeroen komt Odiliapeel met 1-0 voor te staan. na de aftrap volgt een tegenaanval van OKSV. Dirk-Jan geeft een nieuwe voorzet die vervolgens in de lange hoek wordt ingekopt door Rogier. 1-1.

Een kwartier later wist OKSV op voorsprong te komen. Rogier kwam rond te twintig meter aan de bal en wist hiermee de zestien meter Ún drie verdedigers achter zich te laten. Een hoge bal over de keeper heen verzilvert het doelpunt. Nu was het Odiliapeel die met een snelle tegenaanval de gelijkmaker wist te maken; een spits maakte een snelle loopactie met de bal en schoot hem strak in de hoek van het doel. Hierdoor gingen beide teams met 2-2 de rust in.

De spanning was dan ook goed voelbaar toen de tweede helft begon. Naast de gebruikelijke toeschouwers waren er ook enkele zweefvliegtuigen boven het veld aanwezig die nieuwsgierig neerkeken op het strijdtoneel. OKSV had zich in de rust gereorganiseerd en zich voorgenomen om de verdediging op slot te zetten. Helaas bleek Odiliapeel vergelijkbare plannen te hebben, waardoor beide partijen er niet in slaagden om hun doelsaldo te verhogen.

Het aantal uitgedeelde kaarten kon echter nog wel omhoog. Eerst een gele gele kaart voor een speler van Odiliapeel (zonder 10 min. schorsing?) en vervolgens veroorzaakte een serie felle duels tussen een middenvelder en Dirk-Jan Manders een serie felle opmerkingen richting de scheidsrechter vanaf de reservebank van OKSV. De jonge scheidsrechter pakte dit hoog op en gaf zowel Barry Voet als Jan Reijs een rode kaart. Reijs kreeg echter last van acute rood-intolerantie, waardoor in een snelle beweging de kaart op de grond belandde.

Jan mag de komende vier weken vanaf de zijlijn toekijken. Voor het team betekent dit weer een speler minder, en voor Harold Barten de vraag of hij het opschrift van zijn schoeisel moet veranderen van "Defending Duo" naar "Defending Solo".

P. Meerdink

Voorbeschouwing

Voor deze wedstrijd was ook een voorbeschouwing gemaakt.

Bekijk de voorbeschouwing

© Copyright 2001-2024 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
14 jul 2024 - 21:00
EK2024 (finale) ???
Meer informatie Meer informatie over: EK2024 (finale) ???
21 jul 2024 - 09:00
Zomermarkt 2024
Meer informatie Meer informatie over: Zomermarkt 2024
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg