• 0-2 Perr Hidding (OKSV 1)
  • 0-3 Rick Reijs (OKSV 1)
  • 1-3 Nico Wijdeven (Menos 1)
  • 1-4 Dirk vd Berg (OKSV 1)

De Competitieconfrontatie Menos 1 - OKSV 1 stond om 14:30 uur op het programma. Deze krachtmeting stond onder leiding van arbiter J.M. van der Putten. De wedstrijd werd gespeeld op het Sportpark Peelvreugd.

De wedstrijd Menos 1-OKSV 1 eindigde in: 1-4.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen SCV'58 1 op 3 mei 2015. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

6D: OKSV en SIOL winnen allebei

Bron: KlikSport.nl

HAREN/LANDHORST - De beslissing om het kampioenschap in de zesde klasse D valt pas volgende week. SIOL bleef aan de kop van de ranglijst door een eenvoudige overwinning op SBV, dat de wedstrijd met tien man eindigde: 5-0. OKSV beleefde eveneens een gemakkelijke middag bij Menos in Landhorst: 1-4.

SIOL speelde de 'thuiswedstrijd' tegen SBV in Haren, omdat de heen(uit)wedstrijd in Katwijk werd gespeeld. Rafael Letemahulu, Tim Driessen (twee), Paul Broeren en Djavano Amanapunnjo drukten het verschil tussen de lijnen ook in de score uit. "Een duidelijke overwinning", aldus SIOL-trainer Peter ten Haaf. "De score had hoger uit mogen vallen."

Ruime winst OKSV
SIOL gaat volgende week met twee punten voorsprong op OKSV naar Stevensbeek. Hekkensluiter SVS moet normaal geen sta-in-de-weg zijn om de Katwijkers van het kampioenschap af te houden. OKSV bleef in het spoor van de lijstaanvoerder door in Landhorst simpeltjes af te rekenen met Menos. Perr Hidding (tweemaal) en Rick Reijs zorgden voor een 0-3 tussenstand. Menos deed wat terug, maar Dirk van de Berg maakte er nog 1-4 van.

Gelijkspel in Oijen
Olaf Bosch scoorde vandaag voor de vierde wedstrijd op rij voor MOSA'14. De Macharenaar maakte in de thuiswedstrijd tegen Elsendorp de 2-2, tevens de eindstand. De bezoekers kwamen in Oijen al na tien minuten na rust op voorsprong door een eigen doelpunt. Drie minuten later was het al 1-1 door een afstandsschot van Max Kras. Halverwege tweede helft nam Elsendorp opnieuw de leiding, maar zoals eerder gememoreerd bepaalde Bosch de eindstand op 2-2.

Driepunter SCV'58
SCV'58 zette zondagmiddag Irene met 3-1 aan de kant. Twee goals van Myron van Dijk en eentje van Pascal van Thiel zorgden volgens SCV'58-trainer Jeroen Denissen voor een terechte overwinning. "Bij een 2-2 stand zijn we door het oog van de naald gekropen, want Irene mist twee honderd procent kansen. Daarna was er een hoog tempo over en weer, waarbij wij uiteindelijk op 3-1 kwamen. De basis voor deze winst is in de eerste helft gelegd. Op basis van inzet en werklust en daarbij nog bij vlagen goed voetbal zijn de drie punten binnengesleept."
Met nog één wedstrijd te spelen, kan er nog van alles gebeuren in de zesde klasse D. Denissen: "Op de laatste speeldag volgt de climax. Vier ploegen strijden voor de nacompetitie. Een heerlijke ontknoping."

Nacompetitie voor Achilles Reek?
Achilles Reek won met 4-2 van Astrantia en hoopt tijdens de laatste speeldag op een stuntje: plaatsing voor de nacompetitie. Na zo'n 75 minuten was de wedstrijd zondagmiddag gespeeld. Kort voor rust opende Juul de Louw de score en in de tweede helft liep de thuisploeg via Bas Linders en opnieuw De Louw uit naar 3-0. Astrantia kwam nog wel terug tot 3-1, maar snel was via Mathijs van de Steen de marge weer drie. In de slotfase was doelman Roy Vloet een tweede maal kansloos, waardoor het scorebord op 4-2 kwam te staan.

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Zondag 26 april, OKSV speelt de week na de pijnlijke nederlaag tegen Siol, een uitwedstrijd tegen MENOS in Landhorst.

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in.
DM: M. Reijs RB R. van Dinhter RCV: N. Selten LCV: J. van Poppelen LB:D. Ermers VM: E van Summeren (c) VM: J. van de Loop AM: P. Hidding LA: R. Reijs CA: M. van den Akker RA:D. van de Berg
Wissels: J. van de Wijst, J. van de Wielen, T. Schmitz

Opmerkingen:
  • Een aantal slappe intrapballen. D van Vugt had het voor de wedstrijd te druk met het keuren van de plaatselijke frikadellen in de kantine, waar hij een meer als modaal maandsalaris nodig had om zijn onheilspellende honger te kunnen stillen.(bron: Opa Sjack Ermers)
  • Willy van de Loop stond paraat met de vlag! Sjack hoopt dat we ook de volgende wedstrijd op hem kunnen rekenen aangezien hij na de wedstrijd weer aan de alcohol was geslagen.
  • R. van den Berg heeft ook deze morgen weer wat wedstrijdritme opgedaan bij de mannen van het tweede. Tevens wil Sjack via deze weg mededelen dat Rick naast zijn huidige baan ook de dierenbranche is ingestapt, Rick blijkt een gepassioneerd kattenhandelaar via markplaats te zijn geworden.
  • Captain Bart Vos moet een wedstrijdje brommen na zijn vierde gele kaart van het seizoen. Tevens heeft hij de bijbehorende boete van maar liefst een rondje in de petjesbar helaas nog niet ingelost.
  • Keeper F. Vos heeft deze week een maagverkleining moeten ondergaan en ligt uit de roulatie stand in vandaag is A1 keeper Mike Reijs
  • Trainer Voet nog steeds geblesseerd aan zijn kuit(lees: Dwerg pincher) was wel gewoon paraat. Afgelopen week heeft hij helaas weinig acties e.d. kunnen leiden i.v.m. zijn fysieke gesteldheid, toch zijn het niet in zijn geheel verloren dagen voor de TC geweest. Deze week heeft hij voor zijn laptop(die uiteraard werkt op groene stroom) gezeten en het gehele financiële jaarverslag van zowel Greenpeace als het WNF uitgewerkt. Een ondankbare taak die toch door iemand uitgevoerd moet worden aldus Voet.
  • Voet werkt ondanks alles hard aan zijn herstel, waar hij als fervent dierenliefhebber toch wel wat voordelen aan heeft gehad. Afgelopen week heb ik mijn tevens laten behandelen door (van Kroatische afkomst) I. Kovacis. Deze arts maakt gebruik van een alternatieve behandel methode met behulp van het slijm van de Pakistanse Naakt-slak, "Ik moest met mijn been in een bak liggen waarna er zeker 25 van deze naaktslakken aan werden toegevoegd, het kriebelde wel wat en het slijm is nog steeds niet geheel van mijn been af maar ik heb alle vertrouwen in een goede afloop." Aldus TC Voet.

De wedstrijd.
In het rustige plaatsje Landhorst word om half drie afgetrapt voor de wedstrijd. OKSV heeft in eerste instantie weinig moeite met de hardwerkende maar matig voetballende mannen uit Landhorst.

In de tiende minuut is het Perr die een actie na binnen toe maakt en de 1-0 scoort. In het vervolg speelt OKSV in een te laag tempo om de wedstrijd vroegtijdig te kunnen beslissen.

OKSV krijgt wel een aantal kansjes, maar helaas word telkens het net niet gevonden. Menos houd het voorlopig op 0-1 en komt er zelf af en toe gevaarlijk uit. Mike Reijs moet een keer reddend op treden op een schot vanaf de rechterkant en doet dit uitstekend.

In de 30e minuut raakt zowel Perr als een speler van Menos geblesseerd aan het hoofd. Wat hierdoor ontstaat is een sprintwedstrijd voor bejaarden tussen Sjack Ermers en de vlagger van Menos(helaas moet Opa Sjack uiteindelijk zijn meerder herkennen).

Nog voor rust moet Spits Marc vervangen worden door Ted, wederom de veeleisende vriendin van Marc schijnt hier een aandeel in te hebben.

In de 44e minuut is daar dan toch de 0-2 het is Perr die op bijna identieke wijze zijn kunststukje van het begin van de wedstrijd herhaald, zo gaat OKSV rusten met een 2-0 voorsprong.

Na de rust ontstaat wederom een wedstrijd die lijkt op de eerste helft, OKSV heeft veel balbezit maar creëert te weinig kansen om het echt af te maken. Maar in de 58e minuut valt dan toch de 0-3 Bushkangeroe Skippy neemt een wat kansloze vrijetrap die via de muur en de wind(vandaag was het windkracht 6) tot doelpunt word gepromoveerd, 0-3 wedstrijd beslist.

Joris van de Wijst brengt het totaal aantal A-spelers vandaag op 4 en maakt in de 65e minuut zijn opwachting voor Erwin, de aanvoerdersband gaat naar de kaalste man op het veld, Dennis Ermers.

In de 80e minuut valt dan toch uit het niks de 1-3, botsauto's Niek en Mike hebben een meningsverschil na een diepe bal en stuiten op elkaar. De spits van Menos is er als de kippen bij om als nog zijn doelpuntje mee te pikken.

In de 85e minuut valt toch nog de 1-4 een identieke goal als de 1-3 maar nu aan de overkant, ook de verdediger en keeper van Menos blijken er wat van te kunnen en ook zij gaan als volleerd botsauto de strijd met elkaar aan. Dirk maakt hier ook optimaal gebruik van en maakt net als de spits van Menos als nog een doelpunt.

In de 86e minuut komt Swaffel-koning Johan van de Wielen nog in het veld voor Rick Reijs, helaas vergeet hij in de 88e minuut zijn jonge heer tegen de bal te slingeren om van dichtbij de 1-5 te maken.

Zo eindigt de wedstrijd in een 1-4 overwinning, volgende week volgt alweer de laatste wedstrijd van de reguliere competitie thuis tegen SCV. Hierna kan het team van Voet ongeacht de uitslag zich hoogstwaarschijnlijk op gaan maken voor de nacompetitie. Een wonder in Stevensbeek is nodig om Siol eventueel van het kampioenschap af te kunnen houden.