19' 1-0
31' 1-1 Rick R
39' 1-2 Roel
44' 1-3 Johan

OKSV A1 buigt nog voor rust een 1-0 achterstand om in een terechte 1-3 overwinning op Odiliapeel A1.

Alles (gelukkig ook de tegenstander) was vandaag beter dan een week geleden. De spelers van OKSV A1 hebben zich daarmee gerevancheerd voor de slechte, doch gewonnen partij van vorige week. Ook nu was het (met name in de tweede helft) qua veldspel niet altijd goed, maar de instelling (beleving!) en coaching (scherpte!) waren een stuk beter en dat werd beloond.

OKSV A1 begon goed aan de wedstrijd.
De organisatie was goed, er werd door iedereen strijd geleverd en het positiespel was naar behoren. De tegenstander die op vrijwel elke positie wat meer 'fysiek' had, werd gecontroleerd zonder dat dit in de beginfase tot uitgespeelde kansen leidde.
De eerste twee kansen, na ongeveer een kwartier spelen, waren voor OKSV. De eerste kans was voor Johan. Hij pikte de afvallende bal halverwege eigen helft op en startte een fantastische rush richting vijandelijke helft. Met de halve verdediging in en op zijn nek kwam hij in het strafschopgebied van de tegenstander, maar kon helaas niet doeltreffend afronden. Korte tijd later was het Niek die, wellicht tot zijn eigen verrassing, vanuit een corner de bal bij de eerste paal voor zijn voeten kreeg, maar te slap in schoot.
Het weggeven van deze kansen was voor O'peel het teken om wat meer energie in de strijd te gooien.
Ze werden wat feller, wonnen meer duels en had dus vaker de bal. Desondanks was de 1-0 in de 19e minuut niet terecht. Een aanvaller van O'peel ging op de rand van het strafschopgebied met gestrekt been door op Ted en won op die manier het duel. De scheidsrechter liet doorspelen en dat stelde de aanvaller in staat om een medespeler, die compleet vrij stond (dekkingsfout!), aan te spelen: 1-0
Daarna was de wedstrijd een minuut of 5 tot 10 in balans en kwamen beiden achterhoedes nauwelijks onder druk te staan. Maar daarna herpakte OKSV zich, kwam het weer aan voetballen toe, wonnen de aanvallers hun duels en schiepen daardoor kansen.
Na een goed half uur spelen kreeg OKSV een vrije trap, nadat Johan nogal stevig was aangepakt. De bal lag op een kleine 25 meter, ietsje rechts van het midden voor het doel en Rick Reijs plaatste zichzelf achter de bal. De diagonale streep die volgde was fenomenaal en sloeg als een granaat in de touwen: 1-1.
Deze gelijkmaker was een geweldige opsteker voor het team en tot aan het rustsignaal was OKSV de baas op het veld. Onze spitsen hadden het vertrouwen om acties te maken en dat resulteerde in aantal goed uitgespeelde kansen en gelukkig ook een tweetal treffers. In de 35e minuut had Rick Reijs de tweede treffer op zijn schoen, maar hij miste vollerend bij de tweede paal, nadat Roel zijn tegenstander op een geweldige manier had uitgespeeld en een prima voorzet had gegeven.
Vier minuten later was het wel raak. Een vlijmscherpe counter, waar ook Rick Reijs en Johan bij betrokken waren, werd door Roel koel en droog ingeschoten: 1-2. En ook het slotakkoord van de eerste helft was voor OKSV. Het was wederom Rick Reijs die een aandeel had. Na een schitterende individuele actie zette hij Johan vrij voor de goal en deze rondde bekwaam af: 1-3.
De tevredenheid in de kleedkamer was groot, maar met nog een helft te gaan was er geen reden om de polonaise te gaan lopen. Het spel van het laatste kwartier moest een vervolg krijgen.
Helaas was dit niet het geval.
OKSV begon goed aan de tweede helft en na een drietal minuten had Roel een goed schietkans. Het schot werd echter van richting veranderd en ging naast. Daarna was het qua voetbal, van beide kanten, niet best. O'peel kon niet beter en OKSV..?? Waar in de eerste helft de eenvoudige en effectieve weg werd bewandeld, zo omslachtig was het na rust. Gelukkig leidde dat niet/nauwelijks tot uitgespeelde kansen voor de tegenstander en kwamen we niet onder druk te staan. Maar achterin werd er af en toe onnodig geklungeld, wat leidde tot onrust. En voorin werden te vaak de verkeerde keuzes gemaakt, waardoor (overtal-) situaties niet goed werden uitgespeeld.
De beste kans na rust was voor Niek, die vrijstaand op een meter of achter van het doel, de bal op de paal mikte. Misschien was 1-4 ook wel te veel van het goede.

Conclusie: zolang er nog (lange) fases in de wedstrijd zijn waarin er onder het niveau wordt gespeeld, is er op individueel- en teamniveau nog werk aan de winkel.

Volgende week: Ulysses thuis. Mooie wedstrijd!

De wedstrijd Odiliapeel/Braks Groep A1-OKSV A1 eindigde in: 1-3.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV A1 wordt gespeeld thuis tegen Ulysses A1 op 28 maart 2009. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

26 mei 2024 - 14:00