Uitslag: 2-0

12 mei 2024

• Yuri vd Bogaard (OKSV 1)
  • David Megens (OKSV 1)

Vandaag werd om 14:30 uur afgetrapt voor de Competitiewedstrijd OKSV 1 - Irene 1.

De wedstrijd OKSV 1-Irene 1 eindigde in: 2-0.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen VITA 1 op 20 mei 2024. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

5E:Keldonk pakt telraam erbij; VITA verslaat MOSA '14 eenvoudig; OKSV verrast Irene

Bron: Kliknieuws

Keldonk won eenvoudig met 1-8 op bezoek bij vv Gassel. SV Olland komt donderdag pas in actie tegen Ruwaard zodat er nu een voorsprong van drie punten voor Keldonk is. VITA won met 0-3 op bezoek bij MOSA '14 in Oijen. VCO was net wat beter dan Maaskantse Boys en won in Maren Kessel met 1-2. OKSV speelde zeer degelijk en wist een verzwakt Irene met 2-0 te verslaan. Odiliapeel leek op winst af te gaan tegen RK Deso, maar in de slotminuut viel toch nog de gelijkmaker.

vv Gassel kan Keldonk een helft bijbenen
Een wedstrijd waar Keldonk uiteindelijk flink aan het doelsaldo werkte, al zag het daar in de eerste helft niet naar uit. vv Gassel speelde aardig mee en was vooral gevaarlijk tot aan de zestien. De 0-1 was van Rob Voets die na een dik kwartier vanaf 25 meter de bal in de bovenhoek knalde. In de 21e minuut werd het 1-1 toen Gassel op randje buitenspel toch door mocht van de scheidsrechter. Pas in de 36e minuut wist Keldonk opnieuw op voorsprong te komen door Jan van de Acker. Na de rust was Keldonk overtuigend beter dan vv Gassel en in de 53e minuut werd het 1-3 door Mark van Haandel die een voorzet van Tom van de Broek in het dak van het doel schoot. Het verzet van Gassel werd minder en Tom van de Broek maakt een kwartier voor tijd de 1-4. Hierna was het in de 78e minuut Koen van Deurzen die met het hoofd voor de 1-5 zorgde. Jan van de Acker maakte zijn tweede voor de 1-6 en ook van Deurzen maakte zijn tweede zodat na 84 minuten het 1-7 stond. Verdediger Erik van Loon maakte tenslotte de 1-8 in de laatste minuut. Met een doelsaldo van 10 ten opzichte van SV Olland staat Keldonk er goed op in de titelrace.

VITA heeft geen moeite met MOSA '14
In een eenzijdige wedstrijd was ook deze derby een prooi voor VITA. In de eerste helft was er eerst een afgekeurd doelpunt van Mart van Veghel voordat hij er na veertig minuten een maakte die wel geldig was. De aangever was Willem Brouwer. Na ruim een kwartier in de tweede helft was het Giel van de Camp die de score verdubbelde met een mooie individuele actie. VITA kon nog wissels in zetten die het sterke collectief dat VITA heeft nauwelijks verzwakken en mede daardoor ging de winst zo genakkelijk naar VITA. In de 90e minuut was het Jordy Vestering die de 0-3 eindstand op het bord zette. VITA gaat Irene op de ranglijst voorbij en hiermee komt plaatsing voor de nacompetitie weer een stap dichterbij.

OKSV klopt Irene
Toch wel een klein stuntje van OKSV dat het hele seizoen al onderin bivakkeert. Trainer Freek Toren sprak van een zeer verdiende overwinning waar de organisatie in het team prima klopte vandaag. In de eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar en waren de kansen schaars. Na rust was OKSV duidelijk de betere. Met het eerste doelpunt was er wel enige hulp van de Irene keeper want die speelde de bal in de voeten van Youri van de Bogaard. Van de Bogaard bedacht zich geen moment en met zijn minder been verstuurde hij een lob van 25 meter afstand die over de keeper van Irene in het doel viel. Gesteund door de voorsprong ging OKSV door en vijf minuten voor tijd was het David Megens diezijn voet tegen een strak gegeven voorzet aan zette en hiermee werd het 2-0.

NLC '03 steelt punten in Loosbroek
NLC '03 speelde een matige wedstrijd. Sportclub Loosbroek was het eerste kwart veel feller in de duels en NLC '03 mocht niet mopperen dat het niet op achterstand kwam. Na ruim een half uur pas het eerste wapenfeit van NLC '03 en het was gelijk raak. Adrian van Dorst kon vrij gemakkelijk opstomen en op de rand van de 16 meter besloot hij maar op doel te schieten. De bal vloog diagonaal de hoek in en enigzins onverdiend stond het 0-1. Vlak voor rust had Siebe van den Brand de mogelijkheid om de 0-2 te maken maar hij faalde. Na rust kwam Sportclub Loosbroek verdiend langszij toen zij uit een penalty de 1-1 scoorden. De wedstrijd kabbelde voort en leek op een gelijkspel uit te draaien. In de laatste minuut kreeg NLC '03 zo waar nog een kans en nu was Siebe van den Brand wel trefzeker en maakte de 1-2. Hiermee kreeg NLC '03 teveel en Sportclub Loosbroek te weinig.

Odiliapeel kan de drie punten niet vasthouden.
In een duel waar Odiliapeel het meest aanspraak maakte op de drie punten werd het uiteindelijk 2-2. Odiliapeel kwam na een kwartier op 1-0 door Thijs Raijmakers. Odilaipeel behield het initiatief maar een tweede treffer kwam er niet voor de Groen-witten. Deso speelde wat flets maar bij de eerste gevaarlijke situatie na ruim een half uur was het wel direct raak. Alper Alici maakte de gelijkmaker zodat er een 1-1 ruststand was.
In de tweede helft opnieuw een iets aanvallender Odiliapeel maar echt goede kansen waren er niet. In de 80e minuut was het Rik van Leeuwen die een snelle aanval afrondde voor de 2-1. Uit het niets viel in de 90e minuut de 2-2 toen in een onoverzichtelijke situatie in de zestien opnieuw Alper Alici het meest attent was en de 2-2 binnenschoot.

Maaskantse Boys komt net tekort tegen VCO
In een duel dat geen winnaar verdiende ging VCO toch met de drie punten aan de haal. Maarten Hendriks van MKB zag dat zijn ploeg in de eerste minuut op voorsprong kwam via Jeffrey van de Hurk. VCO maakte gelijk na 25 minuten en behield hierna het initiatief. In de tweede helft werd het mede door de warme omstandigheden een gezapige wedstrijd met weinig kansen. In de slotfase wist VCO toch de winnende treffer te maken. Maarten Hendriks: "Zonde dat we aan deze pot geen punt over houden, maar meer hadden we ook zeker niet verdiend."

26 mei 2024 - 14:00