03 december 2023

• 0-1 Roel Huvenaars (VCO 1)
  • 1-1 Ronald Reijs (OKSV 1)
  • 1-2 Niels vd Brand (VCO 1)

Vandaag werd er om 14:00 uur afgetrapt voor de Competitiewedstrijd OKSV 1 - VCO 1.

De wedstrijd OKSV 1-VCO 1 eindigde in: 1-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen Irene 1 op 10 december 2023. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

5E: Keldonk naar koppositie; NLC '03 zet zegereeks voort. Ruwaard deelt punten met WHV

Bron: Kliknieuws

De topper van deze zondag was het duel tussen SV Olland en Keldonk. Keldonk won overtuigend met 2-4 al kwam SV Olland in de slotfase nog wel dichtbij. NLC '03 haalde flink uit in Odiliapeel waar het 1-6 werd met ondermeer een mooie hattrick van Pieter van de Meerakker. Ruwaard, dat vorige week niet speelde vanwege personele problemen in het vaandelteam, speelde deze zondag wel en pakte een punt thuis tegen WHV.

Keldonk neemt in eerste helft voldoende afstand
SV Olland was nog ongeslagen en ontving Keldonk. De thuisclub speelde fris vanaf het eerste fluitsignaal en de eerste aanval over de rechterkant resulteerde in een voorzet die binnengekopt werd:1-0. Keldonk was direct wakker en kon aan de bak. Robin Knapp, terug van een meniscus blessure, kon in de twaalfde minuut een hoekschop nemen en gaf deze een zodanige curve mee dat de bal over de Ollandse doellijn ging zodat het weer gelijk stond. Keldonk behield hierna het intiatief en toen Knapp een pass richting Mark van Haandel verstuurde besloot deze om de bal direct volley te nemen. Hij zag zijn bal over de doelman gaan maar onder de lat en dit betekende dus de 1-2 na een klein half uur. Keldonk zette de sterke fase voort en in de 34e minuut was het Pieter Verbruggen die Duane Villanueva een niet te missen kans bood: 1-3. De weelde was nog niet voorbij want weer wat minuten later was het Knapp die een bal in de 16 deponeerde en daar was opnieuw Villanueva voor het afronden: 1-4. Keldonk zat op rozen met deze ruststand en tegenstander SV Olland zag in de tweede helft lange tijd geen kans om dichterbij te komen. Toch werd het 2-4 in de 87e minuut en daar putten de gastheren weer moed uit. In de resterende tijd was er nog een bal op de lat van het Keldonk doel en een vermeende - niet gegeven- strafschop aan Olland waardoor de Oranjezwarten toch maar wat blij waren dat de leidsman voor het laatst op zijn fluit blies. Keldonk naar de kopposititie die gedeeld wordt met Irene dat echter wel een wedstrijd meer speelde.

NLC'03 vervolgt goede reeks
Een off-day voor Odiliapeel volgens trainer Fred Donkers. De ploeg kreeg geen grip op het bezoekende NLC '03 dat de laatste weken ook elke tegenstander op de knieen weet te krijgen. Begin was nog vrij aardig van Odiliapeel kant gezien, maar toen na twintig 20 minuten NLC '03 in kort tijdsbestek twee keer scoorde via Pieter van de Meerakker (afstandsschot) en Siebe van den Brand was het verschil al gemaakt. Nog voor rust werd het 0-3 via Jasper Klerks. Odiliapeel probeerde na rust nog wel wat maar kon NLC '03 niet verontrusten. Een kwartier na de rust gaf NLC '03 weer gas bij en stond het binnen de kortste keren 0-6. Thijs van Amstel maakte de vierde en vervolgens nog twee keer Pieter van de Meerakker die een prima wedstrijd bekroonde met een hattrick. Namens Odiliapeel kon Niels van den Brand in de 90e minuut de nul van het bord af halen voor zijn team toen hij de 6-1 maakte, maar dat maakte de nederlaag nauwelijks minder pijnlijk. "In deze klasse is een Top Vijf klassering voor ons net te hoog gegrepen" concludeerde Fred Donkers lichtjes teleurgesteld.

Maaskantse Boys niet opgewassen tegen RK Deso
iIn Maren Kessel speelde MKB een van haar minste wedstrijden van deze competitie tot nu toe. Deso was bovenliggend en MKB kreeg weinig kansen. Als excuus mag gelden het zeer matige veld en de vele afwezigen bij MKB. DESO pakte de 0-1 voorsprong op het half uur uit een dood spelmoment. In de tweede helft besliste Deso de vrij eenzijdige wedstrijd via

Ruwaard en WHV delen punten
Ondanks dat een aantal spelers van Ruwaard niet beschikbaar waren wist de vereniging wel een representatief elftal het veld in te brengen. Bezoekers WHV uit Loosbroek hadden het betere van het spel in de eerste helft en scoorden de 0-1 na een half uur via Lucas Dobbelsteen. In de tweede helft nam Ruwaard iets meer risico en had WHV mee ruitme om te voetballen. de marge op twee brengen lukte de ploeg niet. Ruwaard bleef hard werken en de aanval zoeken en dit werd beloond in de 85e minuut toen een inzet van Ruwaard gelost werd door de WHV doelman waarna in de rebound de bal wel binnnen ging: 1-1.

MOSA '14 in ondertal naar verliespartij
John Putters van MOSA '14 was teleurgesteld dat betwistbare scheidsrechterlijke beslissingen vandaag de kans op een goed resultaat voor zijn ploeg had weggenomen. In de thuiswedstrijd tegen Irene kwam MOSA na 25 minuten op 1-0 door Tom van Loon en op dat moment was er geen vuiltje aan de lucht. In de tien minuten daarna werd er door de scheidsrechter van dienst vrij gemakkelijk twee keer geel aan dezelfde MOSA speler getoond waardoor de ploeg met tien man verder moest. Ongeschonden werd de rust wel gehaald, maar in de tweede helft wist Irene de zaak toch om te keren. Hierdoor ging de wedstrijd met 1-2 verloren en dat was jammer want met 11 tegen 11 had MOSA vast een resultaat over kunnen houden tegen het zeker niet onklopbare Irene.

Ongelukkig verlies OKSV tegen VCO
In een gelijkopgaand duel op een slecht veld gebruikten zowel OKSV als VCO veelvuldig de lange bal om tot aanvalsspel te komen. Voor de thee kwamen hier geen noemenswaardige kansen voor beide ploegen uit voort. Direct na de rust een ongelukkig moment voor de OKSV doelman toen bij de uittrap hij half in de grond trapte waardoor de bal slechts enkele meters uit zijn doelgebied rolde.

Een VCO aanvaller was er als eerste bij en kon gemakkelijk de 0-1 aantekenen. OKSV herstelde echter de marge direct door een doelpunt van Ronald Reijs die in de korte hoek raak schoot. OKSV wilde doordrukken en raakte via een kopbal de paal. Uit de omschakeling van dit moment viel de 1-2 aan de andere kant. In de resterende tijd deed OKSV er nog alles aan maar wilde de bal niet meer goed vallen voor een gelijkmaker.

26 mei 2024 - 14:00