HVCH C3 - OKSV C1
Uitslag: 3-3

28 oktober 2006 - Van onze verslaggever Jeroen Ermers

OKSV C1 doet iets ‘zeldzaams’; voor het eerst in anderhalf seizoen wordt gelijkgespeeld!!

Afgelopen zaterdag zijn we op bezoek geweest bij HVCH. Dit alles zonder Jarno, Erwin en Sjouke. In Heesch hebben we met 3-3 gelijkgespeeld, tegen een elftal dat één plaats boven ons op de ranglijst stond. Op zich een goed resultaat, maar na afloop hadden we toch het gevoel dat we 2 punten hadden laten liggen. Over het ‘hoe’ en ‘waarom’ nu wat meer...

Het was een wedstrijd waarin de eerste 10 minuten voor onze tegenstander waren. We hadden moeite met de strijdwijze van de tegenstander (4-4-2), die veelvuldig van positie wisselde. Met name Luuk en René hadden op middenveld moeite om de controle in handen te krijgen en Rick en Pim hadden snelle en beweeglijke spitsen tegen, die voor de nodige dreiging zorgden. Zonder dat HVCH echt gevaarlijk werd, hadden we in het begin onze handen vol.
Maar na deze beginfase kregen we meer grip op de wedstrijd. De eerste echt grote kans, in de 13e minuut, was voor Luuk. Na een goede actie van Roel, schoot Luuk vanaf rand 16 (zoals Sneijder tegen Feyenoord!!) de bal over. Vanaf dat moment waren we de betere ploeg. Roel was uitstekend op dreef en was met zijn snelheid en dribbels een constante plaag voor de Heesche verdediging. De 0-1 van Kevin, die goed vrijliep en bij de eerste paal binnentikte, kwam weer vanaf onze rechterkant. Ted won op eigen helft een duel en speelde met een prima pass Roel aan. Die ging op snelheid 2 man voorbij en legde de bal uitstekend terug op Kevin. Een schitterend uitgespeelde goal!
Vier minuten later lag de 0-2 in het net. Roel gaf een zeer strakke voorzet vanaf de achterlijn en Rick Reijs die al lang stond te wachten, kopte de bal tegendraads bij de 2e paal binnen. Wederom een schoonheid van een doelpunt!!
Daarna was de wedstrijd weer wat meer in balans, maar waren wij de meest gevaarlijke ploeg. Desondanks kregen we 3 minuten voor rust de 1-2 om de oren.
De eerste echt doelgerichte actie van HVCH werd door Rick van de Berg, op ongelukkige wijze (bal kwam terug van de paal) in eigen doel gewerkt.
Maar we toonden karakter en zochten meteen weer de aanval. Het was dan ook jammer dat Roel in de blessuretijd van de eerste helft, op volle snelheid, voor open goal de bal naast schoot. Qua kansen hadden we dus met 1-4 moeten gaan rusten, nu was de marge ‘mager’.

In de rust aangegeven om te proberen zo snel mogelijk de 1-3 te maken om een veilige marge te hebben. En mocht het zo zijn dat we de 2-2 tegen kregen, dan zouden we proberen om gewoon het spelletje van vóór rust te spelen. Tevens moesten we er rekening mee houden dat Roel een andere ‘aanpak’ zou kunnen verwachten.

Alle (profetische?) zaken die in de rust besproken waren, werden in de 2e helft ‘praktijk’.
We gingen daadwerkelijk op jacht naar de 1-3 en dachten dat ook voor elkaar te hebben... Dachten ja!! Want de treffer van Rick Reijs die zelf niet buitenspel stond, werd om onbegrijpelijke redenen (de bal kwam ook nog eens van een tegenstander!!) afgekeurd.
Daarna ontstond er weer een gelijke strijd. Waarbij Roel inderdaad de verwachte ‘speciale’ behandeling kreeg en af en toe flink (laten we het maar positief omschrijven...) ‘aangepakt’ werd.

De 2-2 van HVCH was het gevolg van niet alert reageren/verdedigen van onze achterhoede. In een situatie waarin er méér ‘groenen’ dan ‘blauwen’ in onze 16 meter stonden, ging de bal er toch in.
Dat maakte het afkeuren van ons doelpunt natuurlijk extra zuur.

Maar... 3 minuten later kwamen we weer op voorsprong. Roel schoot de bal vanaf de rechterrand van de 16 meter, bij de eerste paal binnen. De bal had zoveel snelheid, dat de keeper compleet verrast werd, omdat hij dacht dat de bal naast zou gaan. Alweer een juweel van een goal!!

In de 54e minuut dachten we dat we op weg waren naar de 2-4. Roel stoomde op richting het vijandelijke doel, met geen tegenstander meer voor zich. Maar hij werd van achteren onderuit geschoffeld. De scheidsrechter oordeelde echter dat de bal werd gespeeld, omdat die voorwaarts rolde. Net alsof Roel de bal niet naar voren speelt als hij rechtdoor op de keeper afgaat??!!! Ooit iemand achterwaarts richting een vijandelijk doel zien dribbelen...??!!
Ongeloof bij ons, opluchting bij de tegenstander...

En dus kregen we in de 66e minuut de onverdiende 3-3 tegen. Een kopbal met stuit, werd door Frank niet goed verwerkt en de bal werd van dichtbij tegen het net getrapt.
Ontzetting en teleurstelling bij ons. Maar we moesten nog 4 minuten, dus... Blijven werken, blijven proberen en niets meer weggeven.
Dat is gelukt en die tijd zijn we zonder kleerscheuren doorgekomen.

En dus heerste er na afloop het gevoel dat we 2 punten hadden verloren. De scheidsrechter en grensrechter werden als ‘hoofdschuldigen’ aangewezen, wat op zich begrijpelijk was. Maar wanneer we vóór rust de kansen hadden benut, hadden we de wedstrijd gewoon gewonnen. Dus de oorzaak voor het puntverlies lag voor groot een deel ook bij onszelf.

Volgende week spelen we thuis tegen de nummer 2 van de ranglijst, Odiliapeel. Dan gaan we proberen om onze ongeslagen thuisstatus vast te houden.
Als het goed is doen we dat in de nieuwe shirts van de fa. Vos. Dus kom naar ’t Veldje, waar de C altijd goed is voor een onderhoudend stukje zaterdagmiddagvertier. We beginnen zoals gewoonlijk om half 3. Tot dan!