John
paul

20 min 1-0 Paul
37 min 2-0 Bart

Het zou op voorhand een zware middag worden dat stond wel vast, alleen dat Ruwaard het lijdend voorwerp hierin zou worden was op zijn minst verrassend te noemen. Ruwaard kon vanaf het begin af zijn hoge klassering op de ranglijst niet waarmaken tegen OKSV. Er onstonden nauwelijks kansen voor beide doelen totdat Paul Sweep het op zijn heupen kreeg en door de verdediging slalomde en zeer beheerst binnenschoot. Gezien het wedstrijdbeeld niet eens onverdiend.

Het spel bleef zich grotendeels op het middenveld afspelen met nauwelijks uitgespeelde kansen. Tot de 37 minuut toen Bart Vos uit een voorzet schitterend binnenschoot 2-0. Een heerlijke opsteker zo net voor de rust.

De 2e helft zou wel eens in pittige klus kunnen worden en we verwachten dat Ruwaard net als Maaskant fel zou beginnen. Het lukte de gasten uit Oss niet om zich in de wedstrijd terug te knokken en gaandeweg de wedstrijd namen de Ossenaren meer risico en dat betekende natuurlijk ook meer ruimte voor ons. Er waren goede kansen voor OKSV om de score uit te breiden maar dat lukte helaas niet.

Er ontstonden nog wel enkele schietkansen voor Ruwaard, maar Arno keepte vandaag zeer attent en hield het doel schoon.

2-0 winst een geweldige opsteker, de vele arbeid die iedereen in het elftal heeft gestoken wordt al snel uitbetaald. Als we met deze inzet en dit plezier kunnen blijven voetballen kunnen we nog een eind komen dit seizoen.

Op het Voetbalveld van O.K.S.V. in Overlangel werd vandaag om 14:30 uur afgetrapt voor de wedstrijd OKSV 1 - Ruwaard 1. Scheidsrechter H.T.C. van Doorn had deze wedstrijd geleid.

De wedstrijd OKSV 1-Ruwaard 1 eindigde in: 2-0.

12DESO 00(0)

OKSV-elftalleider Paul van de Burgt ’ We hadden niet aan een overwinning durven denken’

Bron: Brabants Dagblad

OKSV - Ruwaard 2-0 (2-0)
OKSV is eindelijk van de gehate nul af. De ploeg uit Overlangel startte de competitie drama­tisch met een 1-8 nederlaag te­gen Ravenstein, maar raakte steeds meer gewend aan het ni­veau van de vijfde klasse. Te­gen subtopper Ruwaard werd volkomen verdiend met 2-0 ge­wonnen. Een grotere overwin­ning behoorde zelfs nog tot de mogelijkheden.

Paul Sweep zorgde na een knap­pe individuele actie voor de openingstreffer. Nog voor rust breidde Bart Vos de score uit. Ruwaard leek niet de kracht te hebben om de aanval in te zet­ten en kon voorin voor weinig gevaar zorgen. Jeroen Geurtjes liet in de extra tijd zijn ploeg in de steek, nadat hij door de scheidsrechter van het veld was gestuurd.

Avesteyn - Vorstenbossche Boys 4-1 (3-1)
Koploper Vor­stenbossche Boys staat weer met beide benen op de grond. Avesteyn begon fel en agressief aan het duel en stond binnen het kwartier door doelpunten van Ties van der Heijden en Bart Faro op 2-0. Roy Wijlaars tekende voor de 3-0, maar Rob van Vugt bracht nog voor rust de spanning in de wedstrijd enigszins terug. In de slotfase besliste Rob Jacobs het duel met een knap doelpunt. Vor­stenbossche Boys blijft on­danks de nederlaag koploper.

WHV - Ulysses 4-1 (2-0)
Ulysses mag John Gielis dankbaar zijn. De doelman stond op het veld van WHV een wereldpartij te keepen en zorgde ervoor dat er na negentig minuten geen dub­bele cijfers op de borden ston­den. WHV was heer en mees­ter, maar wist uit een veelvoud aan kansen slechts vier keer Gielis te passeren. Cor Lunen­burg kroonde zich tot Man of the Match door drie keer te sco­ren. De aanvaller was constant dreigend en liet zien over een verwoestend schot te beschik­ken. Joep Kemkens hielp WHV nog een handje door ongeluk­kig in eigen doel te schieten. De goal van Pierre Seelen was alleen interessant voor de statis­tieken.

NLC'03 - FC Schadewijk 1-1 (0-1)
FC Schadewijk blijft in de vijfde klasse bovenin mee­draaien. Op het veld van NLC’03 boekten de Ossenaren een knap gelijkspel. Ibi Dundar zorgde na een vlot lopende aan­val na een halfuur spelen voor de openingstreffer.

NLC’03 ging op zoek naar de ge­lijkmaker, maar de defensie van FC Schadewijk gaf weinig weg. Een vrije trap bleek uitein­delijk voldoende voor de pun­tendeling. Arjen van Santvoort nam plaats achter de bal en schoot het leer op prachtige wij­ze in de bovenhoek.

Ravenstein - Maaskantse Boys 1-2 (0-1)
Joery Donkers zal de uitwedstrijd bij Ravenstein lan­ge tijd niet vergeten. De aanval­ler opende voor rust met een kopbal de score, maar moest na een uur spelen vervroegd gaan douchen nadat hij van het veld was gestuurd.

Gelukkig voor hem en Maas­kantse Boys had even daarvoor Cees van der Linden met een vrije trap zijn ploeg op 0-2 ge­bracht, zodat het tegendoel­punt van Ruben Brouwer geen gevolgen had.

Hekkensluiter snoept punten af van Ossenaren

Bron: BrabantSport

Dat de ploegen in klasse 5H aan elkaar gewaagd zijn, bleek zondagmiddag wel weer in Overlangel. Wellicht dat er ondanks alle waarschuwingen van onderschatting sprake was bij Ruwaard, feit is in ieder geval dat de oranje-zwarte mannen van trainer Van Berkom met 2-0 verloren van OKSV.

Al na twaalf minuten was het Paul Sweep met een lange rush over de linkerflank, waarbij hij Robin van Deursen in de luren legde, die koelbloedig de 1-0 achter doelman Endeman schoof. Een bittere pil voor de Ossenaren die voor niets minder dan drie punten waren gekomen. Toen nog voor de rust ook de 2-0 volgde, werd het nog moeilijker voetballen voor Ruwaard. Enkele omzettingen in de rust mochten niet baten. Er kwamen wel kansjes maar echt goed in de wedstrijd kwam de ploeg niet meer. In de slotfase liet invaller Jeroen Geurtjens zich nog provoceren door de thuisploeg en liep zo tegen een rode kaart op. Hij zal er dus volgende week niet bij zijn als NLC`03 op bezoek komt op sportpark de Bergse Hoeve.

Opstelling Ruwaard:

M. Endeman, R. van Deursen, G. Endeman, S. Broekhoff (G. Vonk), P. van Geffen, P. van Asperen, J. Hartogs, S. van Vught, S. van Oss (J. Geurtjens), S. van Orsouw, R. Bhola (N. Sterken)

OKSV stunt tegen Ruwaard

Bron: Maasland FM Sport

OKSV - OKSV heeft de eerste punten van het nieuwe seizoen binnen. Paul Sweep en Bart Vos bezorgden de ploeg uit Overlangel een onverwachte 2-0 zege op Ruwaard. De thuisploeg had de marge van twee doelpunten al bij rust bereikt. Door de zege heeft OKSV weer aansluiting gevonden bij de andere clubs in de vijfde klasse. De wedstrijd tegen Ulysses, aankomende zondag, is voor OKSV erg belangrijk. Ulysses staat namelijk tiende, OKSV elfde.