Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

OKSV C1

Wedstrijden 2005/2006

Vorstenbossche Boys C1 - OKSV C1
Uitslag: 4-3

21 januari 2006 - Van onze verslaggever jeroen

Opstelling OKSV C1 (4-3-3)

Frank
Luuk
René
Niek
Rick B
Jasper
Erwin
Perr
Job
Roel
Rick R

Wissels

Ted voor René
Sjoerd voor Job

Doelpuntenmakers

1-0
1-1 Roel
2-1
2-2 Job
3-2
4-2
4-3 Roel

Wedstrijdverslag

Onverdiend verliezen is zuur!
Zoals bovenstaande titel al doet vermoeden, is de eerste wedstrijd na de winterstop niet gewonnen. Op de eerste plaats moeten we de hand in eigen boezem steken en concluderen dat we, als de beter voetballende ploeg, er niet in geslaagd zijn de partij in winst om te zetten.
Na 8 min. kwamen we met 1-0 achter. Dit deed even pijn, maar we waren bijna voortdurend in balbezit, hadden wat halve kansjes gehad, dus het vertrouwen was nog intact. We bleven goed voetballen en Perr had na een prima voorzet van Niek een goeie kopkans, maar kon de bal net niet voldoende raken. In de 16e min. was het echter wel raak. Roel schoot vanaf rand 16 de bal diagonaal in de bovenhoek. Een schitterende en zeker ook verdiende goal. Direct daarna faalde Rick R jammer genoeg in een 1-1 situatie met de keeper.Vorstenbosch profiteerde hiervan door in de 25e min., na mistasten van onze doelman, op 2-1 te komen. Drie minuten later was het echter weer gelijk. Job liep een corner van Roel binnen.
Het geloof was weer helemaal terug! Perr schoot, na een goeie actie van Erwin, de bal over. En Rick R schoot de bal via een een verdediger naast. Vorstenbosch was al die tijd af en toe dreigend, maar nooit echt gevaarlijk. De 2-2 ruststand was, vanuit ons oogpunt bekeken, een beetje mager.
De 2e helft werd vol vertrouwen gestart. Maar omdat we wind tegen hadden, kwamen we de eerste 10 minuten niet lekker aan voetballen toe. De tegenstander was op dat moment beter. Frank moest een keer handelend optreden toen een speler alleen op hem afkwam. Een flinke botsing was het gevolg, maar de bal zat er niet in. Daarna kwamen we weer beter in de wedstrijd. Net of het elftal deze kans van de tegestander nodig had om wakker te worden. Sjoerd was de eerste die het probeerde, maar de keeper keerde zijn inzet. Uit de corner die daarop volgde ontstond een scrimmage voor het doel, waarbij de keeper de bal pas op de doellijn kon pakken. Twee minuten later was het Roel die na een fantastiche pass van Erwin, de keeper tot een uiterste redding dwong. Daarna kreeg Erwin zelf een goede schietkans, maar hij strandde wederom op de keeper.
Wanneer je zelf de kansen niet benut, wil het in het voetbal nog weleens gebeuren dat je er eentje tegen krijgt. Dit was ook nu het geval, alleen de manier waarop was nogal vervelend.
Wat gebeurde er. Erwin werd op zo'n 10 meter van zijn eigen strafschopgebied hard onderuit gehaald, ging kermend van de pijn tegen de grond, maar de scheidsrechter besloot niet te fluiten. Dit leidde ertoe dat Vorstenbosch op doel kon schieten, waar Luuk de bal met de hand tegenhield. Penalty!
Nadat Erwin was opgelapt,werd de penalty genomen. Frank zat er goed bij, hij zat er zelfs aan. Maar zijn actie was onvoldoende om de bal, die langzaam over de lijn rolde, te keren.
OKSV, toonde karakter door meteen weer de aanval te zoeken. Voor de derde keer deze middag moest een achterstand worden weggewerkt. Daardoor werden er achterin meer risico's genomen, welke verkeerd uitpakten. In een 1-1 situatie werd Frank voor de 4e keer geklopt.
Daarna ontstond een hectische fase, waarin er pittige duels werden uitgevochten. OKSV dat al de hele middag de beter voetballende ploeg was, kwam in de 66e min. na een schitterende solo van Roel, weer terug in de wedstrijd. Met nog een aantal minuten tegaan werd de aanval gezocht. In de 68e min. dachten we loon naar werken te krijgen, toen Perr en passje van Erwin binnentikte. Helaas nam de scheidsrechter het foutieve vlagsignaal (Perr stond achter de bal!!) van de grensrechter over, en werd het doelpunt afgekeurd. Dit was een zware tegenvaller, maar er was nog steeds (terecht) geloof in een meer dan verdiend gelijkspel. Dus wéér de aanval gezocht! Luuk schoot in de allerlaatste minuut nog een keer rakelings naast!
Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken, waren de teleurtstelling en de boosheid over de manier waarop de middag was verlopen, groot. Dan valt het niet mee om het eigen aandeel in het tot stand komen van de nederlaag onder ogen te zien.
Maar we moeten de goeie dingen (en die zijn er genoeg) van deze middag meenemen. Goed voetballen en blijven knokken zijn dingen waar we in de toekomst mee verder moeten en kunnen. Aan het gedrag van scheids- en grensrechters kunnen we veranderen. Scherper zijn in de duels en de kansen benutten zijn wel dingen die we in eigen hand hebben.
Volgende week zijn we vrij. De week daarop gaan we naar Uden. We bedanken onze fans en hopelijk tot ziens.

De wedstrijd Vorstenbossche Boys C1-OKSV C1 eindigde in: 4-3 (2-2).

Voorbeschouwing

Voor deze wedstrijd was ook een voorbeschouwing gemaakt.

Bekijk de voorbeschouwing

© Copyright 2001-2022 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
16 dec 2022
OKSV Quizavond 2022
Meer informatie Meer informatie over: OKSV Quizavond 2022
30 dec 2022 - 20:00
Contactavond OKSV 2022
Meer informatie Meer informatie over: Contactavond OKSV 2022
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg