Wedstrijden 2005/2006

Macharen D1 - OKSV D1
Uitslag: 7-3

11 februari 2006

Zaterdag 11 februari speelden onze jongens weer de 1e buitenwedstrijd na de winterstop, uit bij v.v. Macharen. Voor de winterstop hadden we deze tegenstander ook al een keer thuis getroffen. Toen was de eindstand 7-1 geworden, dus we wisten wat ons te wachten stond.

Na slechts 2 trainingen buiten, 2 zaaltoernooitjes en aan afgelaste oefenwedstrijd(dit alles vanwege de brute weersomstandigheden) moesten we er nu weer vol tegenaan. Van de vorige ontmoeting wist de coach zich nog te herinneren dat ze een hele goede speler hebben die overal op het veld terug te vinden is, en vorige wedstrijd bij alle 7 de doelpunten direct betrokken was. Nu was vandaag de taak aan ons grootste loopvermogen (Lennard) om die jongen overal op het veld te schaduwen. Dit ging vrij goed en die jongen kreeg slechts een doelpunt op zijn naam en kreeg verder geen kans om een voorzet te geven. We begonnen voortvarend aan de wedstrijd en kwamen dan ook dik verdiend op 0-1 na ongeveer 10 minuten spelen na een mooie combinatie tussen Kevin en Bjorn. Laatst genoemde wist de bal mooi in de hoek te leggen na ongeveer 5 minuten kappen en draaien.
Vanaf dat moment ging alles iets minder en zakte we steeds verder in tot aan rust, ruststand was dan ook 3-1. Dit had voornamelijk te maken met onze conditie, het 2e kwartier werden we namelijk veelal aan alle kanten voorbij gehold en moest aan uitstekend keepende Jarno 3 doelpunten incasseren.

Na rust voetbalden we weer heel goed met vooral goede vlotte combinaties op het middenveld kregen we meteen al enkele goede kansen waarbij we flinke peg hadden. Paal en lat stonden ons in de weg. Vervolgens maakten Macharen de 4-1 en de 5-1 en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Vervolgens mochten wij er toch nog 2 maken, de 1e was een mooi uitgespeelde aanval die bram af mocht ronden, de 2e was een knap afstandsschot van lennard na goed terugleggen van Kevin. De laatste tien minuten van de tweede helft ging het bij ons weer mis op conditioneel vlak en we kregen er weer twee tegen omdat de tegenstander alweer net wat meer adem over had.

De conclusie luidt: er is al een kleine vooruitgang geboekt, van 7-1 naar 7-3. Voetballend waren we zeker veel beter alleen op conditioneel vlak waren we de mindere. Dus donderdag op de training flink er tegen aan zodat we volgende wedstrijd twee keer dertig minuten goed kunnen voetballen.

De wedstrijd Macharen D1-OKSV D1 eindigde in: 7-3.