Rode kaarten

Tip Reijs (toeschouwer)

Wedstrijdverslag

RICK REIJS SCOORT 4x IN BLOEDSTOLLENDE THRILLER!!!

Twee weken geleden speelden we tegen Margriet onze beste wedstrijd van het seizoen. Vandaag waren we vastbesloten om het goede uit die wedstrijd mee te nemen en op die manier de 3 punten mee naar Overlangel/Neerloon/Keent te nemen.
Het was echter niet de bedoeling, om net als tegen Margriet, al snel op achterstand te komen. Dat gebeurde echter toch. Ook nu ging de eerste de beste bal op ons doel erin. Maar zoals in Oss toonde de ploeg karakter en veerkracht, want 2 minuten later was het 1-1. Rick Reijs ronde een goed voorzet beheerst af. Daarna bleef OKSV de betere ploeg. De 1-2 (Rick Reijs) die daarna op het bord kwam, was op dat moment terecht. Maar toen kwam EVVC weer terug in de wedstrijd. De gevaarlijke voorhoede van de Vinkelnaren, met een uitstekende spits (volgend seizoen speelt hij bij NEC) bleef onze achterhoede handen vol werk bezorgen. Onze keeper en zijn verdedigers moesten vandaag vol aan de bak. Toch bleven de beste kansen voor ons. Jammer dat Roel en Erwin, oog in oog met de keeper, niet de rust hadden om de voorsprong uit te bouwen. Dus gingen we met een 1-2 voorsprong pauzeren.
De tweede helft begonnen we sterk. Binnen 5 minuten hadden we eigenlijk alweer 2x moeten scoren. Omdat dat niet gebeurde bleef EVVC, onder aanvoering van hun spits, geloven dat er wat te halen was. In de 6e minuuut na rust, werd 'niet scherp verdedigen' van onze kant afgestraft en was de stand weer gelijk.
Maar het verhaaltje van vóór rust herhaalde zich opnieuw. Want de tegenslag werd omgezet in een aantal prima tegenaanvallen. Vier minuten later was het wéér Rick Reijs die ons op voorsprong bracht.
Daarna bleef het ongemeen spannend. EVVC was dreigend, maar wij hadden de betere kansen. Erwin had een fantstische solo vanaf eigen helft, maar strandde op de uitkomende doelman.
Ook nu vergaten we dus de wedstrijd 'op slot te gooien', wat wederom een tegengoal tot gevolg had. Gezien het speelbeeld misschien terecht, maar de kansen waren voor ons geweest.
Nog 20 hectische minuten kondigden zich. Het publiek ging zich roeren, omdat de scheidsrechter op 2 momenten verzuimde een penalty aan OKSV te geven.
Het werd ongemeen spannend. Kansen over en weer! Blessures over en weer! Zou er dan voor het eerst dit seizoen puntverlies geleden worden??
Nee!! Want 2 minuten voor tijd rondde Rick een passje van Cas af, en stond de 3-4 eindstand op het bord.Iedereen was blij toen het eindsignaal klonk!!
Moegestreden, maar wel met 3 punten in de pocket, verlieten we het koude, mistige Vinkel.
Volgende week naar Schaijk. Een gelijkspel is dan voldoende om de wintertitel binnen te halen.
Hopelijk kunnen we weer rekenen op de fanatieke steun van onze supporters?!?!