• 7-2 Nout vd Zwaan (VCO 1)
  • 8-2 Tomas van Lieshout (VCO 1)

Vandaag werd om 13:30 uur afgetrapt voor de Competitiestrijd VCO 1 - OKSV 1.

De wedstrijd VCO 1-OKSV 1 eindigde in: 8-3.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen Irene 1 op 12 mei 2024. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

5E: Keldonk op koers voor de titel; VCO scoort acht maal tegen OKSV

Bron: Kliknieuws

Voor Keldonk was het vandaag de dag van de waarheid in de strijd om de titel. SV Olland, dat drie punten voorsprong had, kwam op bezoek en met de wetenschap dat een nederlaag de titelkansen voor Keldonk tot nagenoeg nul zou reduceren was er maar een optie: Winnen. Dat deden de Oranje-zwarten door een prima eerste helft te spelen waarin er drie Keldonkse doelpunten werden gescoord. SV Olland kon de schade niet repareren in de tweede helft zodat het bij 3-1 voor de thuisploeg bleef. VCO was zeer effectief tegen een slecht voor de dag komend OKSV en won met maar liefst 8-2.

Prima eerste helft brengt Keldonk de terechte winst
Een wedstrijd met twee gezichten want Keldonk was de eerste helft overduidelijk de bovenliggende partij terwijl SV Olland onder spanning gebukt leek te gaan. In de twintigste minuut werd het 1-0 toen Koen van Deurzen via een voorzet van Johan van Malsen bediend werd en de SV Olland keeper passeerde. Twee minuten later een identieke situatie maar nu was Roy van der Heijden de aangever en was Mark van Haandel de afmaker. Weer vijf minuten later een penalty voor Keldonk en Koen van Deurzen schoot onberipselijk de 3-0 binnen. Het eerste wapenfeit van SV Olland kwam pas na ruim een half uur toen Robert Erven een schot op de paal in huis had. Keldonk had veel kansen voor de rust waaronder ook nog een bal op de kruising.
In de tweede helft een energieker SV Olland dat natuurlijk met de 3-0 achterstand niets meer te verliezen had. Keldonk kreeg het nu wel lastig tegen de koploper. Er vielen wat gele kaarten en er werd veelvuldig gewisseld maar het niveau dat Keldonk de eerste helft liet zien werd niet meer aangetikt. De 3-1 viel pas in de 84e minuut en Keldonk kwam ondanks het minder spel niet echt in de problemen. De drie punten waren voor Keldonk en daarmee staat de ploeg nu op doelsaldo bovenaan. In de drie resterende wedstrijden kan Keldonk zich geen misstap veroorloven.

MOSA '14 wint verrassend bij Irene
Met de nodige personele problemen behaalde MOSA '14 toch een driepunter bij nummer drie Irene. MOSA '14 ging van start met de keeper van de JO-17 Linus van Bronswijk in de basis vanwege een blessure van de vaste keeper. Van Bronswijk hield zijn doel schoon ondanks dat Irene met name in het eerste kwart van de wedstrijd aardig wat kansen kreeg. MOSA'14 hield stand en nam hierna het initatief over. in de tweede helft viel de winnende treffer na bijna tachtig minuten. De maker was Jelmer Verhaar, die normaal zijn wedstrijden in het tweede elftal speelt. Een knappe prestatie van het gehavende MOSA '14 en interim-coach Mario Bloemers.

VITA met moeite voorbij aan vv Gassel
In een matige wedstrijd met veel kansen voor VITA werd er toch maar met minimaal verschil gewonnen. Na een tweetal gemiste kansen voor VITA in de eerste vier minuten was het bij een uitbraak van vv Gassel in de vijfde minuut wel raak voor de gasten: 0-1. Een penalty voor VITA in de negende minuut werd ook nog eens gemist door Joep Cruysen. VITA was echter de betere ploeg en na een half uur was het Willem Brouwer die werd weggestoken door Jordy van Outvorst. Alleen voor de keeper was Brouwer koelbloedig en met een mooie stift scoorde hij de gelijkmaker. Vlak voor rust was er nog een enorme kans voor vv Gassel, maar opnieuw een achterstand bleef VITA bespaard. In de tweede helft liet VITA de tegenstander geen kansen meer en zorgde Jordy van Outvorst na 67 minuten voor de winnende treffer. VITA zal door de uitslagen van vandaag zich vrijwel zeker gaan plaatsen voor de nacompetitie.

VCO wint ruim van OKSV; Hattrick Mart van der Zwaan
VCO had in de thuiswedstrijd geen moeite met OKSV. Na drie minuten was Mart van der Zwaan al trefzeker en begon de lijdensweg van OKSV. Marijn Jansen maakte er na acht minuten 2-0 van en de 3-0 na zeventien minuten was opnieuw van Van der Zwaan. Op het middenveld bij VCO was Niels van den Brand de koning van de assist want hij had er maar liefst vijf vandaag. De 4-0 was van Nick Gruijtrooij. Vlak voor rust deed VCO wat terug via Perr Hidding zodat met 4-1 de kleedkamers werden opgezocht. Na de thee werd het eerst 4-2 door Ronald Reijs namens OKSV voordat de VCO trein weer op gang kwam. Na een dik uur werd het 5-1 door Mart van der Zwaan die daarmee zijn hattrick compleet maakte. In de laatste tien minuten liep de score nog op naar 8-2 door doelpunten van Roel Huvenaars, Nout van der Zwaan en Tomas van Lieshout. "VCO behaalde vandaag een van de grootste overwinningen uit haar bestaan" aldus een zeer tevreden trainer Mario van Berkom.

NLC '03 en Odiliapeel gelijk onder winderige omstandigheden
Met de straffe wind op Sportpark de Akkeren was het in een gelijkopgaand duel voor beide ploegen lastig voetballen. NLC '03 had een goede kans na ruim een half uur via Jasper Klerkx maar deze werd gemist. In het restant van de wedstrijd had Odiliapeel de betere kansen. Odiliapeel kwam na 52 minuten op een 0-1 voorsprong toen de NLC '03 keeper zich op de achterlijn liet verrassen en Thijs Raijmakers de bal simpel in een leeg doel kon schuiven. Uit het niets viel een kwartiertje later de 1-1 toen een goede corner van NLC '03 bij de tweede paal weer werd teruggekopt voor doel waar Joost van Erp er als eerste bij was met het hoofd en de bal binnenknikte. Beide trainers konden leven met de puntendeling.

Maaskantse Boys verliest typische nul-nul wedstrijd van Deso
In een duel dat geen winnaar verdiende ging Deso toch met de drie punten aan de haal. Maarten Hendriks van MKB zag dat beide partijen de kwaliteiten ontbeerden om het verschil te maken. Het resultaat was een matige, gezapige wedstrijd met weinig kansen. Kenan Hamink was twee minuten voor tijd de matchwinner en een gelukkig Deso pakt hiermee de drie punten.

26 mei 2024 - 14:00