• Robert Erven (SV Olland 1)
  • Wout van Rooy (SV Olland 1)
  • Rob vd Heijden (SV Olland 1)
  • David Megens (OKSV 1)

Vandaag werd er om 14:30 uur afgetrapt voor de Competitiewedstrijd SV Olland 1 - OKSV 1.

De wedstrijd SV Olland 1-OKSV 1 eindigde in: 6-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen VCO 1 op 27 november 2022. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

5E: Gelijkspel DWSH'18 en Odiliapeel, FC Uden loopt verder weg, 2e punt voor WHV

Bron: Kliknieuws

De strijd om plek 2 bleef onbeslist omdat DWSH '18 teveel kansen liet liggen. FC Uden pakte voor de 8e keer de winst (1-4 in Boerdonk). WHV hield aan het uitduel bij VCO een punt over. Ook Keldonk speelde gelijk.

Odiliapeel en DWSH '18 in evenwicht
Odiliapeel begon beter aan de wedstrijd. Na 10 minuten kon Wouter Smits de 1-0 aantekenen. Hierna werd DWSH '18 sterker, waar Syb Daverveld de niet fitte Math van der Straaten verving. Daverveld mocht in de 23e minuut aanleggen vanaf elf meter nadat een penalty was toegekend aan DWSH '18: 1-1. Het spel ging op en neer en waar Odiliapeel veelal de lange bal hanteerde was DWSH '18 de betere voetballende ploeg. Na rust kwam DWSH '18 op voorsprong toen een afgeslagen corner voor de voeten van de inkomende Daverveld kwam en vanaf 16 metere ging het schot binnen: 1-2. Trainer Coen van Berlicum zag zijn team veel kansen creëren maar zag ook dat daar te onzorgvuldig mee werd omgegaan. Odiliapeel was bij een van de spaarzame uitvallen wel succesvol. Luuk van de Pol kwam over rechts door en bediende Niels van de Brand die de 2-2 binnentikte. Hierdoor wordt het gat met FC Uden voor beide clubs al 7 punten.

Boerdonk kan FC Uden niet afstoppen
Boerdonk moest het zonder spits Tim van Alphen doen die vanwege zijn uitverkiezing tot Prins Carnaval verplichtingen elders had. Boerdonk kwam toch goed voor de dag en wist een matig spelend FC Uden in de eerste helft het lastig te maken. Het werd 1-0 via Daan Dortmans. Trainer Johan Strouken vond dat zijn ploeg hierna een penalty had moeten krijgen maar de leidsman oordeelde dat de bal via het lichaam tegen de hand kwam en floot niet. FC Uden kreeg 1 minuut voor het rustsignaal ook een penalty. Wesley Vogels benutte deze waardoor de thee genuttigd werd met een 1-1 stand.
Na rust controleerde FC Uden het spel en via Marco van de Pol werd het 1-2 en 1-3. Boerdonk voetbalde aardig mee, maar FC Uden liet het niet meer spannend worden. Via een eigen doelpunt werd het nog 1-4.

WHV en VCO doelpuntloos gelijk
Op de vraag aan coach Bas van Engelen van WHV hoe de wedstrijd VCO - WHV verliep was zijn reactie: "Koud en Nat"
Niettemin was hij blij met het 2e punt voor WHV. Het spel ging op en neer maar veel doelrijpe kansen vielen er niet te noteren.

Keldonk pakt verdiend puntje bij Elsensdorp
Een gehavend Keldonk was tevreden met een puntje op bezoek in Elsendorp. In de 8e minuut kwam Keldonk goed weg toen een bal op de lat viel. In de 20e minuut kwam Keldonk op 0-1 toen Mark van Haandel een voorzet doorkopte en René van de Akker binnen schoot. In de 37e minuut kwam de 1-1 op scorebord. Door nog meer blessures startte Keldonk de 2e helft met twee 15-jarigen en een 16-jarige in de voorhoede. Elsendorp drukte wel maar Keldonk hield stand. Met wat meer fortuin had Mark van Haandel nog de 1-2 kunnen maken maar zijn schot in de 86e minuut ging voorlangs.

OKSV fors onderuit in Olland
OKSV kon 1 uur goed meekomen met Olland. De ploeg kwam op voorsprong in de 10e minuut door David Megens. In de 35e minuut maakt SV Olland de 1-1. Na de rust was het een corner van OKSV die de 2-1 voorsprong voor Olland opleverde. Een omschakelmoment dus want de corner van OKSV werd onderschept en via een snelle uitbraak was het aan de andere kant raak. OKSV kwam deze klap niet te boven en Olland liep gemakkelijk weg naar een 6-1 eindstand.