• Tim van Poppelen (OKSV 1)
  • Tim van Alphen (Boerdonk 1)
  • Jordy Neuteboom (Boerdonk 1)
  • Stan Hendriks (Boerdonk 1)

De Competitieontmoeting OKSV 1 - Boerdonk 1 stond om 14:00 uur op het programma.

De wedstrijd OKSV 1-Boerdonk 1 eindigde in: 2-4.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen MOSA'14 1 op 22 januari 2023. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

5E: DWSH'18 verslaat FC Uden, WHV verlaat de laatste plek, Odiliapeel klopt Keldonk in blessuretijd

Bron: Kliknieuws

Dankzij DWSH '18 wordt de tweede competitiehelft nog spannend. Koploper FC Uden werd verslagen met 3-2 waardoor nummer 2 en 3 nu nog altijd 7 verliespunten meer hebben. WHV won terecht van Nederwetten en doet de laatste plaats over aan OKSV. Odiliapeel won in de 92e minuut bij Keldonk en blijft dus op 4 punten van FC Uden, maar wel met 1 wedstrijd meer gespeeld.

DWSH '18 heerst op het eigen sportpark
Trainer Koen van Berlicum van DWSH '18 had er voor gekozen om FC Uden hoog onder druk te zetten. Zijn team ging over de gehele wedstrijd gezien hier gedisciplineerd mee om en dat was uiteindelijk de basis voor de 3 punten. FC Uden kwam in de 4e minuut op voorsprong door Farouk Polat. Na 10 minuten werd het 1-1 door Wout Jans die een afgeslagen corner oppikte en hard binnen schoot. FC Uden kwam opnieuw op voorsprong door Marco van de Pol. DWSH '18 kreeg in de 40e minuut een penalty na een overtreding op Teun Jilessen en deze werd benut door Syb Daverveld. Met 2-2 ging de ploegen de rust in. DWSH '18 kon in de tweede helft de druk op de achterhoede van FC Uden houden maar moest lang wachten op de beloning. In blessuretijd kon een voorzet van invaller Mark van Dijk door Sven Kuijpers worden binnengeschoten in de korte hoek. Trainer Jeroen van Kampen van FC Uden gaf toe dat de overwinning van DWSH '18 verdiend was. Zijn collega Van Berlicum van DWSH '18 roemde de inzet en discipline die zijn ploeg vandaag getoond had.

Odiliapeel klopt Keldonk in blessuretijd
Keldonk en Odiliapeel speelden een rommelige wedstrijd waarin veel fout ging. In de eerste helft was het duel gelijkopgaand en werd er niet gescoord. Ruud Fleskens vond dat Keldonk in de tweede helft de iets betere momenten had, maar denderend was het niveau aan beide kanten niet. In de 94e minuut speelde Odiliapeel nog een lange bal naar voren en doordat de verdedigingslinie van Keldonk op 1 lijn stond kon de snelle Mitchel van Rosmalen alleen op het Keldonk doel af. Hij faalde niet en daardoor won de gelukkigste. Odiliapeel heeft nu 26 punten en Keldonk blijft op 17 punten staan.

Boerdonk zet stap naar subtop
Boerdonk had een makkelijke middag in Overlangel. De keeper van OKSV hielp een handje door in de 2e minuut de bal tegen Tim van Alphen aan te schieten. De bal caramboleerde over de doellijn waardoor Boerdonk wel erg gemakkelijk op voorsprong kwam. Boerdonk ging door en in de 7e minuut was het al 0-2 door Jordy Neuteboom. Bij OKSV zakte de moraal hierdoor al snel en Stan Hendriks van Boerdonk kon nog voor het half uur de 0-3 aantekenen. OKSV deed even wat terug via Yuri van den Bogaard die de 1-3 maakte. Boerdonk kreeg echter veel kansen om de score verder op te voeren en dit gebeurde dan ook via opnieuw Tim van Alphen. Ruststand 1-4.
Na rust geloofde Boerdonk het wel en het werd in de 80e minuut nog 2-4 via Tim van Poppelen die een blunder van de Boerdonk goalie afstrafte. Door het verlies staat OKSV nu laatste, terwijl Boerdonk naar de subtop stijgt.

WHV wint dik verdiend
WHV kreeg Nederwetten op bezoek en met veel inzet wisten zij de 3 punten in Loosbroek te houden. In een matige wedstrijd werd de score in de 30e minuut geopend door Ferens Bongers. De duels werden steviger en er werden veel kaarten uitgedeeld. WHV stond achterin goed en hield de 1-0 vast tot aan de rust. In de tweede helft werd het spel nog rommeliger. WHV hield stand en invaller Steven Lunenburg besliste het duel in de 85e minuut: 2-0. Door de 1e overwinning van WHV doen zij de laatste plek over aan OKSV.

VCO in mineur de winterstop in
Op bezoek bij Elsendorp kwam VCO met 2-0 achter. In de tweede helft werd het nog 2-1 maar verder kwam VCO niet.