• Rick Reijs (OKSV 1)
  • Jort van Heumen (OKSV 1)

Vandaag werd er om 14:30 uur afgetrapt voor de confrontatie HRC'14 1 - OKSV 1.

De wedstrijd HRC'14 1-OKSV 1 eindigde in: 4-3.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen RKVSC 1 op 06 juni 2022. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

5B: Wadenoijen geen kampioen door nederlaag bij MKB, DESO terug in de race en nieuwe titelkandidaat

Bron: Kliknieuws

Wadenoijen had aan een overwinning op Maaskantse Boys voldoende voor de titel in de vijfde klasse B. De ploeg van trainer Maurizio Atzeni verraste de koploper echter met een 5-3 overwinning. Volgende week maandag tijdens de laatste speeldag kunnen drie teams kampioen worden.

DESO kon niets anders doen dan winnen van Ophemert en dan maar hopen op een misstap van Wadenoijen. Die misstap kwam er en zelf wonnen de Ossenaren. Door goals van Jaylen van Munster, Marko Ivanovic, Romano Bloks en Matthew Aarts werd Ophemert met 4-3 aan de kant gezet. "Of ik deze ontknoping had verwacht? Eigenlijk wel, het is echt een rare klasse", aldus DESO-trainer John Putters. DESO is zelf uitgevoetbald en heeft als koploper 1 punt voorsprong op Wadenoijen, dat maandag in actie komt tegen HRC'14. "De vorige keer dat we gingen kijken bij Wadenoijen, verloren ze en pakten wij de periode. Je kunt wel raden waar wij komende maandag met een hoop man zullen staan. Ik denk dat wij alsnog kampioen gaan worden en anders gun ik het DSS'14."

Hedel - MOSA'14 1-3
MOSA'14 kreeg op bezoek bij Hedel de eerste kansen. Nadat na tien minuten de Hedel-keeper gewisseld moest worden vanwege een blessure, was het de thuisploeg met wat kansen. Gescoord werd er door beide ploegen niet voor rust: 0-0. Na een knappe aanval in de 52ste minuut kwam Hedel op voorsprong. Na 72 minuten tekende Tom van Loon voor de gelijkmaker, door een voorzet van Robin Blokland binnen te schieten. Ruim een kwartier voor tijd was het Stan Rijken die de 1-2 in de korte hoek binnen schoof. Daarna kreeg een speler van Hedel direct rood. Drie minuten voor tijd moest Hedel met negen man verder toen de aanvoerder van Hedel zijn tweede gele kaart kreeg. Wat volgde was een afkoelingsperiode. Na deze periode was er een flinke kans voor Hedel en ook schoten zij nog op de lat. In de blessuretijd was het Bart van der Heijden die de 1-3 hard binnen schoot na een corner.

HRC'14 - OKSV 4-3
Voor de neutrale toeschouwer was het duel tussen HRC'14 en OKSV leuk om te zien. Voor de gasten werd het echter een zure middag. Het was de thuisploeg die na zo'n 20 minuten op voorsprong kwam. In de tweede helft was het wachten op de 2-0 en die viel. Rick Reijs schoot de aansluitingstreffer vanaf de stip binnen. Hij was net binnen de lijnen gekomen. Dat gaf OKSV nieuwe energie en 10 minuten laten stond het 2-3 door 2 doelpunten van Jort van Heumen. "De goed leidende scheidsrechter gaf helaas voor ons een paar minuten voor tijd een goedkope strafschop tegen", echter OKSV-trainer Freek Toren. De penalty werd benut en HRC'14 kwam ook nog op 4-3. "Dat is wel zuur. Een punt was minimaal verdiend."