Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

OKSV D1

Wedstrijden 2002/2003

OKSV D1 -

3 mei 2003

Het elftal was op scherp gezet door de trainer en dat betaalde zich terug in de wedstrijd. Via goed verzorgd voetbal in alle linies hielden we gemakkelijk stand tegen Estria en waren in het eerste kwartier zelfs de betere ploeg. We kregen enkele mogelijkheden maar deze werden niet goed uitgespeeld.

Gaandeweg de eerste helft nam Estria meer het initiatief maar wisten zich weinig kansen te creeren tegen onze goed spelende achterhoede. Ook OKSV kreeg weinig kansen maar speelde verzorgd voetbal, de opbouw liep uitstekend van achteruit. De in de eerste helft onzichtbare Paul Sweep scoorde net voor rust de 0-1 via een uitbraak. Op dat moment kwam deze goal een beetje uit de lucht vallen, maar was natuurlijk zeer welkom. De voorsprong was gezien de gehele eerste helft zeker niet onverdient.

De tweede helft drong Estria sterk aan maar kwam niet door de groen/zwarte muur heen. De achterhoed bleef geconcentreerd spelen en gaf nauwelijks kansen weg. Onze gelegenheidskeeper John Voet keepte een foutloze wedstrijd en bleef samen met de achterhoede de opbouw goed verzorgen. Mede hierdoor en door een goed spelend middenveld werden de mensen voorin bediend van enkele kansjes. Helaas hadden enkele mensen voorin chocoladebenen en kregen het voor elkaar om een handvol kansen om zweep te helpen.

Estria bleef door de 0-1 stand aandringen en het bleef spannend, een stuntje hing in de lucht. Tot ieders verbazing werd er maar liefst 12 minuten blessuretijd toegekend en voetbalden de meeste mensen bij OKSV de laatste minuten met "het hol open". In een uitval in de laatste minuut besliste Rogier de wedstrijd met een prachtige geplaatse bal in de kruising.

De door de trainer vooraf begeerde "nul" achterin werd gehaald. De aangebrachte wijzigingen werden door iedereen geaccepteerd en pakten daarom ook goed uit.

Samengevat speelde OKSV sterk en was er een heel ander team te zien dan vorige week. Het was ook goed om te zien dat er weer vele supporters uit Overlangel, Neerloon en Keent in Estheren aanwezig waren om ons een hart onder de riem te steken!!!!!!!!!!!!Bron: Brabants Dagblad
OKSV wint dik verdiend van Estria
Estria was de ploeg die op het veld domineerde, maar wist nauwelijks kansen te scheppen. OKSV loerde op uitvallen en kwam zeker vier maal alleen voor de Escharense doelman. Zowel voor als na rust was het eenmaal prijs. Paul Zweep scoorde de eerste, waarna Rogier van der Linden met de 2-0 de wedstrijd besliste.

GVV57 delft het onderspit tegen SIOL
In een roerige wedstrijd was de eerste helft voor GVV57, dat de nodige kansen liet liggen. Wesley Portier opende de score. In de slotfase van de eerste helft boog SIOL echter de achterstand weer om in een 2-1 voorsprong, door twee treffers van Bram van de Akker. De tweede helft was SIOL feller en scoorde de 3-1. GVV spartelde wel tegen, maar was onmachtig in de aanval.

Makkelijk middagje voor DESO tegen VCO
DESO reeg de kansen aaneen in de wedstrijd tegen laagvlieger VCO. Het was echter alleen Henk Damen die in de eerste helft twee maal wist te scoren. Direct na de pauze scoorde VCO tegen. Daarna was het woord weer aan DESO dat uitliep naar 5-1.

Macharen kansloos in mager duel met SBV
Macharen - Macharen was op eigen veld absoluut kansloos tegen het ook niet erg best voetballende SBV uit Haaren. De thuisclub kreeg na een kwartier spelen zn enige kans van de hele wedstrijd.
Na de pauze werd het 0-1 door Roel van de Camp vanaf elf meter. In de laatste vijf minuten werd het nog 0-3 door doelpunten van Paul de Louw en Andy van Schijndel.

Verrassend verlies OVC63 tegen De Rakt
OVC63 kon wel druk zetten op het Udense doel, maar kreeg amper kansen. Na mistasten van de doelman werd het zelfs 0-1. In de tweede helft rondde De Rakt een goede aanval doeltreffend af: 0-2.
Het tegendoelpunt van OVC in de 80ste minuut was curieus. Iedereen zag de bal voor de lijn gestopt worden, behalve de scheidsrechter die een doelpunt toekende. Voor de einduitslag was het verder niet van invloed, waardoor De Rakt weliswaar verrassend, maar ook verdiend, de drie punten pakte.Bron: S.V. Estria
Counters nekken Estria 1
Estria leed haar eerste nederlaag van het seizoen door met 2-0 van OKSV te verliezen. OKSV met enkele snelle spitsen counterde slim naar de onverwachte overwinning. Op de foto zien we een koppende Frank Peters.

Bron: De Gelderlander

Estria - OKSV 0-2
OKSV blijkt altijd weer een lastige tegenstander voor Estria. Zo ook deze keer. Estria had het moeilijk in de beginfase. De ploeg leed veel balverlies en slaagde er niet in de spitsen in stelling te brengen.

Een van de spaarzame uitvallen van OKSV leverde op slag van rust succes op. Het was Paul Sweep die de Estria-verdediging, incluis doelman Frank van Keijsteren, wist te verschalken. Direct hierna leek Estria op gelijke hoogte te komen toen de doelman van OKSV een bal pas over de doellijn kon wegwerken. De scheidsrechter kende echter geen doelpunt toe.

Na de pauze streed Estria verwoed voor de gelijkmaker. Die bleef uit. In de allerlaatste minuut stelde OKSV de overwinning veilig. Rogier van der Linden knalde de bal in de kruising (0-2).

GVV'57 3-1
Het eerste kwartier was voor de gasten uit Grave. SIOL-doelman Leon Josemanders moest enkele malen handelend optreden. Geleidelijk aan kwam de thuisploeg beter in haar spel. Toch was het GVV dat als eerste succes had. Nadat een schot in eerste instantie geblokt was, schoot Wesley Portier van dichtbij raak: 0-1.

SIOL had even nodig om zich te herpakken. In de 38e minuut bracht de thuisploeg de stand in evenwicht. Bram van den Acker tekende met het hoofd de gelijkmaker aan (1-1). Amper twee minuten later soleerde Peter Jacobs door de verdediging van GVV, maar werd binnen de zestien onreglementair gestopt. De toegekende strafschop was een prooi voor Van den Acker (2-1).

Voordat de gasten de kans hadden om na de rust eens flink aan te vallen, werden zij al op een 3-1 achterstand gezet. Het was Pascal Degen die de bal van dichtbij kon binnenknikken. Het spel golfde hierna op en neer, maar de drie punten gaf SIOL niet meer uit handen.

Vianen Vooruit - SCV'58 3-1
Voor het eerst sinds 3 april kon Vianen Vooruit gebruik maken van het vernieuwde veld. De thuisploeg startte voortvarend en kreeg diverse mogelijkheden. Patrick Wolfs, Walter Bulkens en Rik Geurts waren dicht bij succes. Pas in de 39e minuut kwam Vianen daadwerkelijk op voorsprong. Rik Geurts gaf het beslissende tikje (1-0). Op slag van rust liep Vianen uit naar 2-0. Ken van Tienen schoot de bal na een hoekschop onhoudbaar in het doel.

Na de thee speelde de thuisploeg een soort veredeld zomeravondvoetbal. SCV voelde dat er wellicht wat te halen was en ging vol in de aanval. Dat werd de gasten noodlottig. Walter Bulkens bracht de stand op 3-0. SCV bleef strijden voor een beter resultaat maar kwam niet verder dan een tegentreffer. Sander Verhallen schoot de bal precies in de kruising (3-1).

© Copyright 2001-2023 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
08 dec 2023 - 19:30
OKSV Quizavond 2023
Meer informatie Meer informatie over: OKSV Quizavond 2023
29 dec 2023 - 20:00
Contactavond OKSV 2023
Meer informatie Meer informatie over: Contactavond OKSV 2023
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg