• Loutfi Chamlal (SIOL 1)
  • Riley Lalaar (SIOL 1)

Vandaag werd er om 14:30 uur afgetrapt voor de ontmoeting SIOL 1 - OKSV 1.

De wedstrijd SIOL 1-OKSV 1 eindigde in: 4-0.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen Heijen 1 op 19 april 2018. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

4G: Dure nederlagen Herpinia, SV Milsbeek en SDDL

Bron: Kliknieuws

Het verslag van de vierde klasse G is eigenlijk iedere week totaal anders. Maar na deze zondag lijkt de titelstrijd toch echt te gaan tussen vijf ploegen. Herpinia, SDDL en SV Milsbeek zijn (of lijken) afgehaakt in de race om de bovenste plaatsen. Constantia, Ulysses, Juliana Mill, Achilles Reek en SES gaan het bovenin uitmaken.

Constantia is koploper na de 3-0 overwinning op Heijen. Ook Ulysses heeft 37 punten, maar die ploeg speelde wel een wedstrijd meer. Vandaag werd er met 1-0 gewonnen van Herpinia. Een wedstrijd waarin veel gebeurde, zowel in positieve als negatieve zin. Om maar positief te beginnen. De 1-0 van Rens Loeffen na 33 minuten na een doorkopbal van Paul van Lith mocht er zijn. Met een omhaal verschalkte hij doelman Johan van Griensven en met die goal werd hij ook direct matchwinner. Herpinia ging op jacht naar de gelijkmaker, maar gescoord werd er niet meer. De grootste kans kreeg Ivo van Aalst, maar zijn inzet werd op de doellijn gekeerd. Twee spelers moesten voortijdig vertrekken. Bij Ulysses kreeg Willem Brouwer zijn tweede gele kaart, volgens Ulysses zwaar onterecht. Bij Herpinia kreeg Arian van Erp direct rood. Trainer Frank Kusters: "Een dubieus geval, niemand heeft het gezien. Ook heel dubieus was dat bij Ulysses spits Paul van Lith twee gele kaarten kreeg. Daar werd ik op gewezen door de rapporteur langs de kant. Maar ondanks dat hij twee gele kaarten kreeg, mocht hij blijven staan. Ik heb er meerdere keren netjes iets van gezegd tegen de scheidsrechter, maar vervolgens werd ik achter de omheining gestuurd." Ulysses ontkent echter dat Van Lith twee gele kaarten kreeg. Kijk op de Facebook-pagina van Kliksport voor een reactie van Van Lith.

Juliana Mill - Achilles Reek 1-1
Nadat Juliana Mill midweeks de koppositie had veroverd tegen Constantia moest het aantreden tegen één van de mede kampioenskandidaten Achilles Reek. Daarin lukte het niet de eerste plek met succes te verdedigen. De eerste helft werd van beide kanten vooral gedicteerd door de angst om niet te verliezen. Er vielen dan ook weinig echte uitgespeelde kansen te noteren. De eerste mogelijkheid kwam van Juliana kant, toen Justin Jacops vanaf links naar binnen draaide en met rechts uithaalde. De eerste keer werd de bal nog gekeerd maar in tweede instantie zeilde de bal naar de bovenhoek waar de Achilles doelman stijlvol redding bracht. In de 23e minuut was het Achilles Reek wat op voorsprong kwam door Menno Meijer. In het restant van de eerste helft vielen er geen verdere wapenfeiten te noteren. Juliana Mill had in de tweede helft duidelijk een tandje bijgeschakeld en wilde voorbij steken aan Achilles Reek. Nadat er al een paar goede kansen te noteren vielen, kreeg Juliana Mill in de 50e minuut de ultieme kans vanaf 11 meter. Deze werd echter om zeep geholpen omdat doelman Rob Linders redding bracht. Enkele minuten later was het alsnog raak toen Camiel van Geenen op het middenveld de bal veroverde en vervolgens een combinatie aanging met Jelle Staal. Deze schoof de bal buiten bereik van de Achilles Reek-doelman in de hoek: 1-1. Achilles Reek-trainer Marco Benneheij: "Het was een mooie wedstrijd tegen een prima tegenstander. Een duel dat beide kanten op kon gaan. In deze competitie is er geen team wat het kampioenschap afdwingt. Volgende week een nieuwe topper tegen Constantia. We genieten elke week van dit prachtige seizoen. Ik ben trots op wat het team iedere week weer presteert."

SES - Achates 3-1
SES is bezig aan een goede serie en won vandaag opnieuw. Achates werd met 3-1 aan de kant gezet. Na twintig minuten werd de score geopend door Siem Loeffen vanaf de strafschopstip: 0-1. De scheidsrechter gaf de penalty na een overtreding van Tim Cuppen op Jorai Matulessy. Het antwoord kwam snel. Niek Nooijen bediende Gijs Bens en die verschalkte vervolgens doelman Hein de Jager. In de tweede helft toonden twee invallers hun waarde voor SES. Eerst was het de voor Melvin van den Elzen ingevallen Joey Voermans die een corner van Paul van Geffen inkopte. Daarna stond invaller Steef Hendriks aan de basis van de kans van Guus Cuppen. Laatstgenoemde werd echter neergehaald, waarna Jari Lukassen vanaf elf meter de 3-1 binnenschoot.

SIOL - OKSV 4-0
Degradatie is over enkele weken een feit voor OKSV. De Overlangelse formatie kwam tekort tegen SIOL: 4-0. De Katwijkers scoorden via Daniel Ilic (twee), Loutfi Chamlal en Riley Lalaar.

Bron: Website SIOL

SIOL heeft de goede lijn van 2018 ook voortgezet in de thuiswedstrijd tegen hekkesluiter OKSV. Vooral in de thuiswedstrijden is SIOL moeilijk te kloppen. De wedstrijd tegen OKSV was al snel geen wedstrijd meer, nadat Daniel Illic na een mooie solo na 10 minuten de 1-0 liet aantekenen. 10 minten later was het al 2-0 door een mooie goal van Loutfi Chamlal. Dit was ook direct de ruststand. In de 2e helft wist SIOL de stand nog te verdubbelen. Deze keer waren het Illic en Chamlal die elkaar in de combinatie vonden en de laatste wist het beslissende tikje te geven. De 4-0 was afkomstig van Zino Lalaar, die knap in de korte hoek binnen schoot. Komende zondag wacht de uitwedstrijd tegen DSV in Sint Anthonis, als die wedstrijd winnend wordt afgesloten mag SIOL stiekem gaan kijken naar de mogelijke kansen in de 3e periode. Er valt dus nog genoeg te winnen voor SIOL die nu met 28 punten op een 9e plek staan.