Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

OKSV 4

Wedstrijden 2016/2017

OKSV 4 - Achilles Reek 4
Uitslag: 6-1

28 augustus 2016

OKSV 4 heeft vandaag een thuiskrachtmeting afgewerkt tegen Achilles Reek 4. De strijd werd gespeeld om 09:30 uur. De locatie waar deze confrontatie zich heeft afgespeeld was het Sportpark 't Veldje.

De wedstrijd OKSV 4-Achilles Reek 4 eindigde in: 6-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 4 wordt gespeeld uit tegen Herpinia 5 op 4 september 2016. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

Frisse energie bij OKSV 4

Van onze verslaggever: ing. Dijkshoorn

Op het sportveld van OKSV werd op zondag 28 augustus de eerste bekerwedstrijd gespeeld door het vierde van OKSV. Het vierde? Jazeker. De avonturen van het illustere "Ut Derde" hebben voor zoveel nieuwe aanwas gezorgd dat een geheel nieuw seniorenteam is opgericht. Vandaar ook de verschuiving naar OKSV 4.

Met een nieuwe naam en een paar nieuwe spelers gaat OKSV 4 met bruisende energie van start aan een nieuw seizoen. Wat voor energie hebben het hier dan over? Helaas is de Sjap-Centrale uit de actieve roulatie genomen, maar daarvoor de in de plaats zijn wel de gebroeders Sweep, Thomas van Summeren en Joan Reijs de rangen komen versterken. Zoals bekend doet het gehele team het doorgaans goed op zonne-energie, zeker in aanwezigheid van een terras met veel bier. Desondanks is dat niet de enige kracht binnen OKSV 4, wat maar weer goed blijkt tijdens de eerste bekerwedstrijd.

OKSV 4 stond deze zondag namelijk tegenover onze vrienden van Reek 4. Na een laatste check van Patrick Kersten en Mark v/d Heijden was de definitieve opstelling gereed: Helaas geen Thomas, Jeroen of Bart Marijnissen op het veld, maar wel Tymon Meerdink om de gelederen aan te vullen. Langs de lijn werd ondertussen het gros van de emissierechten gebruikt door de sigaretten van Henk v/d Linden en Marcel v/d Loop.

De wedstrijd begon in het voordeel van Achilles Reek; zij waren beter in staat om aanvallen op te zetten. Na een kwartier spelen kwamen zij na een counter en een tactische stiftbal over de keeper op voorsprong met 0-1. Maar zoals we eerder is gebleken, malen de turbines van OKSV 4 langzaam maar gedurig; het spel werd na de hervatting langzaam richting het doel van Reek verlegd en na een reeks snelle passes scoorde Dirk-Jan de gelijkmaker. 1-1.
Ook het vervolg van de wedstrijd was voornamelijk in handen van OKSV. Zelfs het warme weer kon niet verhinderen dat Dirk-Jan ook het tweede doelpunt voor OKSV scoorde: 2-1.

Tijdens de rust bleek dat veel spelers meer behoefte hadden aan koelvloeistof dan aan warme thee met suiker. Verder kreeg het team ook versterking van niemand minder dan Jan Reijs en Paul Sweep. Maar nog belangrijker: ze hadden ook een mysterieuze en exotische energiebron meegenomen van hun laatste expeditie in Eindhoven. Was het radioactief? Was het koude fusie? Na een grondige analyse bleek het echter om TEQUILLA te gaan. Deze stof, die voornamelijk wordt gebruikt als lokmiddel voor vrouwen van gevorderde leeftijd, bleek in de juiste handen ook op het veld tot interessante resultaten te leiden. Paul Sweep wist al snel dankbaar gebruik te maken van tactische assists van Tymon om zowel de 3-1 als de 4-1 te scoren. Dirk kon natuurlijk niet achterblijven en scoorde zelf de 5-1. Ook in de laatste fase van de wedstijd bleef Paul S. sterk in de aanval en bleek zelfs in staat om de 6-1 te maken.

Zeker in de eindstrijd wist OKSV zich neer te zetten als meester van het middenveld en kon door mooi combinatiespel een paar sterke aanvallen worden opgezet. Toch kan het succes van Dirk-Jan voor Patrick Kersten de nodige kopzorgen gaan opleveren, aangezien deze zijn quotum van drie doelpunten per jaar nu al heeft verwezenlijkt.

ing. Dijkshoorn

Voorbeschouwing

Voor deze wedstrijd was ook een voorbeschouwing gemaakt.

Bekijk de voorbeschouwing

© Copyright 2001-2022 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
12 dec 2022 - 19:00
Cursus AED-hulpverlener
Meer informatie Meer informatie over: Cursus AED-hulpverlener
16 dec 2022 - 19:30
OKSV Quizavond 2022
Meer informatie Meer informatie over: OKSV Quizavond 2022
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg