12 maart 2017

• 0-1 Perr Hidding (OKSV 1)
  • 0-2 Perr Hidding (OKSV 1)
  • 0-3 Erwin van Summeren (OKSV 1)

OKSV 1 heeft vandaag een uitontmoeting afgewerkt tegen Ruwaard 1. De krachtmeting werd gespeeld om 14:30 uur en was onder leiding van scheidsrechter E. Camdzic. De locatie waar deze confrontatie zich heeft afgespeeld was het Sportpark de Bergsche Hoeve.

De wedstrijd Ruwaard 1-OKSV 1 eindigde in: 0-3.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen VCO 1 op 19 maart 2017. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

5H: FC De Rakt wint niet in Oijen, Ulysses klopt Odiliapeel in topper

Bron: Kliknieuws

OIJEN | Iedere misstap van een titelkandidaat doet pijn. FC De Rakt won vandaag niet bij MOSA'14 en zag het gat met koploper SCMH (dat met 0-1 won van Gassel) oplopen tot drie punten. Kansloos voor het kampioenschap zijn de Udenaren nog zeker niet en ook Ulysses en OKSV zijn nog in de race. De topper dit weekend ging tussen Ulysses en Odiliapeel, waarbij de thuisploeg met 4-3 als overwinning uit de strijd kwam.

De koppositie voor Odiliapeel wordt een lastig verhaal. Door de nederlaag tegen Ulysses is het gat met de koploper negen punten, al mogen de mannen van trainer Arno Willems nog wel een wedstrijd inhalen. De wedstrijd in Megen was spannend. Odiliapeel kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, na een kwartier was het gelijk door Wesley van Lieshout en twee minuten later leverde een eigen doelpunt van Nick Waals de 2-1 op. Na een uur spelen kwamen de gasten op gelijke hoogte en in de 68ste minuut werd het 2-3. In het laatste kwartier trok Ulysses alsnog de wedstrijd naar zich toe. Twee penalty's van Bernd van de Camp leverden drie belangrijke punten op. Bij Odiliapeel kwamen de goals van Stan van den Berg (twee) en Niels van den Brand. Ulysses-trainer Sander Janssen: "We verzuimen de score voor de rust uit te bouwen, toen was Odiliapeel rijp voor de sloop. In de tweede helft liepen we teveel achteruit waardoor Odiliapeel gevaarlijker werd. Over de gehele wedstrijd gezien hebben we verdiend gewonnen."

Gelijkspel FC De Rakt
In de eerste twintig minuten waren er een aantal grote kansen bij MOSA'14 tegen FC De Rakt. In de zevende minuut troffen de gasten de lat, aan de andere kant waren er goede mogelijkheden voor Remco van Zonsbeek en Stan Rijken. In de twintigste minuut werd de score geopend door Roy Timmers: 0-1. In de 41ste minuut schoot Remco van Zonsbeek de gelijkmaker binnen. Ook in de tweede helft waren er kansen aan beide kanten. Een inzet van FC De Rakt werd van de lijn gehaald en Ferry van den Heuvel dwong namens MOSA'14 de keeper tot een redding. MOSA'14 kwam na 65 minuten met tien man te staan door een rode kaart van doelman Stijn Liefkens. In de stand kwam geen verandering meer, ondanks grote kansen van MOSA'14 en een redding van de jeugdige doelman Jesse van Nuland van de Oijenaren. "Een wedstrijd van de gemiste kansen", aldus FC De Rakt-trainer Theo Hageman.

Overwinning SBV
Op een slecht veld in Wilbertoord won SBV met 0-2 van De Willy's. Onder leiding van een goed fluitende scheidsrechter Mario van Munster zorgde Jeroen van den Tillaar na 56 minuten voor de 0-1 en in de slotminuut besliste Jaimy Knipping met een penalty (versierd door Jordy van Outvorst) de wedstrijd. Kijk op de Facebook-pagina van Kliksport voor een filmpje van de 0-2.

Ravenstein - SCV'58 1-1
Ravenstein en SCV'58 moesten beiden genoegen nemen met een punt: 1-1. Bram Beerens zette de thuisploeg op 1-0, Casper Schets was de man van gelijkmaker. Volgens Ravenstein-trainer Lars van Kan kreeg zijn ploeg te weinig met een punt. "We hadden meer verdiend, maar helaas." SCV'58-trainer Jeroen Denissen sprak van een terecht gelijkspel. "Door veel net niet ballen was het meer spannend dan goed. Twee hardwerkende teams zorgden daarvoor. Ik kan een compliment maken voor de getoonde inzet en werklust. Positief voor de komende weken."

Ruime winst GVV'57
GVV'57 had geen moeite met VCO. Dankzij twee goals van Kingsley en treffers van bij de thuisploeg eindigde het duel in 4-1.

Geschreven door: Leon Voskamp

OSS | De honderdste tegentreffer dit seizoen van sv Ruwaard is een feit. De hekkensluiter in de vijfde klasse H verloor thuis met 0-3 van OKSV en daardoor staat het doelsaldo op 16 voor en 100 tegen.

Door het vertrek van William Gorissen als trainer, is Tekin Bilsel nu de verantwoordelijke man de rest van het seizoen. De 44-jarige Bilsel is ook de eerste doelman en wordt vanaf de zijlijn geassisteerd door leiders Mark van den Elzen en Nicky Exters. Na een kwartier stond Ruwaard al voor een lastige opgave toen Perr Hidding met twee treffers de 0-2 op het scorebord zette. Bij de 0-1 zag doelman Bilsel er niet goed uit, bij de 0-2 maakte aanvoerder Brian Heurkens een inschattingsfout. Maar gedurende de eerste helft was Ruwaard zeker niet de mindere ploeg. Er zitten een aantal zwakke schakels in het elftal en natuurlijk is het niet voor niets dat er al twee jaar niet meer is gewonnen, maar in de Osse ploeg zitten ook een aantal jongens met potentie, zoals de 20-jarige Wesley Strik. De middenvelder liet zien aardig te kunnen voetballen en was met een schot op de paal dichtbij de aansluitingstreffer. Ook Suif Abba Fatlawi heeft een goede techniek, al wilde de invaller wel teveel voor eigen succes gaan.

Vernieuwing
Ger Romeijnders is volgend seizoen de trainer van sv Ruwaard en de Osse club wil dan eindelijk weer eens gaan winnen. In de zoektocht naar nieuwe spelers wordt vooral gekeken naar voetballers met een Ruwaard-verleden. Dat er nieuwe spelers bij moeten komen is duidelijk. Positief voor de Osse club is ook dat er volgend jaar een A1 is. Aan de kant van OKSV is er minder jeugd, maar zijn er wel plannen. De club wil verkassen naar het terrein van de korfbalclub in Overlangel. Op dat terrein willen ze dan een voetbalveld en een oefenhoek. De wensen zijn bekend bij de gemeente Oss.

100ste tegengoal
Dan weer terug naar de wedstrijd. Heel boeiend was de tweede helft in Oss niet en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Grote kansen kreeg Ruwaard niet, maar toch verdiende het op basis van de inzet en de aanvallende intenties een doelpunt. Strik was er met een schot dichtbij, maar hij trof de Overlangelse doelman. Centrale verdediger Dennis van de Haterd had pech dat zijn kopbal op de kruising belandde. Aan de andere kant was OKSV ook regelmatig dreigend en in de slotfase was het duel definitief beslist. Na een aanval waarbij de lat werd geraakt kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Erwin van Summeren en die maakte geen fout: 0-3. OKSV blijft daardoor in race voor het kampioenschap.

5H: Ulysses wint na spannende slotfase, OKSV verslaat Ruwaard

Bron: D-TV

MEGEN - Het beloofde vooraf al een spannende wedstrijd te worden. En dat was het. Ulysses kreeg in Megen Odiliapeel over de vloer. De vorige keer dat de ploegen elkaar troffen, verloor Ulysses kansloos met 5-1.

Het grote verschil met die wedstrijd: toen was de topschutter van de vijfde klasse Hans Adam erbij. Bij de wedstrijd van zondag moest hij verstek laten gaan door een blessure.

Al na twee minuten spelen valt het eerste doelpunt. Uit een vrije trap van Odiliapeel is het Stefan van de Camp die de bal in eigen goal kopt. De gelijkmaker wordt gezet door Wesley van Lieshout. Een paar minuten maakt Odiliapeel eenzelfde fout als Ulysses in het begin, waardoor het de tegenstander de voorsprong cadeau doet.

Na de rust kan Odiliapeel twee keer in korte tijd scoren. De goals worden beide keren gezet door Niels van den Brand. Voor Ulysses is Bernd van de Camp held van de wedstrijd: in de slotfase weet hij twee penalty’s te benutten, wat resulteert in een eindstand van 4-3.

Ruwaard
Een gemeentelijke derby op het veld van SV Ruwaard: OKSV uit Overlangel was te sterk voor de Ossenaren en won met 3-0. VV Ravenstein speelde tegen SCV’57. Die wedstrijd eindige in 1-1.