• Perr Hidding (OKSV 1)
  • Niek Selten (OKSV 1)
  • Paul Sweep (OKSV 1)
  • Menno Uijen (GVV'57 1)

Op het Sportpark 't Veldje werd vandaag om 14:30 uur afgetrapt voor de strijd OKSV 1 - GVV'57 1. Scheidsrechter Rick vd Ven had deze ontmoeting geleid.

De wedstrijd OKSV 1-GVV'57 1 eindigde in: 8-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen SBV 1 op 9 april 2017. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

5H: SCMH zet grote stap richting titel, FC De Rakt scoort tien keer

Bron: Kliknieuws

Door de 1-2 nederlaag van Ulysses tegen Gassel is eigenlijk alleen OKSV nog een concurrent voor koploper SCMH. Het gat in het voordeel van de mannen uit Mariaheide is echter zes punten. Kijk hieronder voor een doelpuntrijk overzicht van de vijfde klasse H.

SCMH heeft met nog zes wedstrijd te gaan een comfortabele voorsprong op OKSV. Het mag niet meer misgaan in Mariaheide, maar trainer Ger Romeijnders blijft na de 1-0 overwinning op De Willy's (doelpunt Jorn de Koning) nuchter. "Er kan nog van alles misgaan. We staan er goed voor maar we blijven met beide benen op de grond staan. De zetel wordt iets ruimer, maar ik kan er nog niet rustig inzitten."

Gassel slaat toe in de slotfase
Ulysses was de laatste maanden goed in vorm en leek niet te kloppen. Gassel zetten vandaag de Megenaren met beide benen op de grond en daarmee kan Ulysses de titel vergeten. Paul van Lith zorgde na 50 minuten nog wel voor de 1-0, maar in de slotfase boog Gassel de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Ulysses-trainer Sander Janssen: "We kregen de hele wedstrijd de beste kansen en misten een honderd procent kans. Als we de 2-0 maken, is het over. Aan de 1-1 zat een luchtje van buitenspel. Voetballend gezien was Gassel de iets bovenliggende partij. Jammer dat we hebben verloren, maar we moeten ons koppie omhoog houden."

OKSV haalt uit tegen GVV'57
Het OKSV van trainer Peter van Orsouw is de enige concurrent die is overgebleven voor SCMH. Vandaag werd GVV'57 met 8-2 aan de kant gezet. Dirk van de Berg, Rick Reijs, Perr Hidding (twee), Paul Sweep (twee), Niek Selten en Joris van Poppelen scoorden bij de thuisformatie. Bij de bezoekers was het Menno Uijen die twee keer scoorde: de 3-1 en de 7-2.

Ravenstein wint gemeentelijke derby
MOSA'14 is in de thuiswedstrijd tegen Ravenstein tegen een 1-3 nederlaag aangelopen. Voor rust werd er niet gescoord in Oijen en de toeschouwers moesten wachten tot de 61ste minuut. Na een handsbal floot de scheidsrechter voor een penalty die werd benut door aanvoerder Joost Wijnakker: 0-1. Kort daarna schoot Tom Appelboom snoeihard de 1-1 binnen. Ravenstein kwam echter drie minuten later alweer op voorsprong door Jochem Bruinsma. Bram Beerens besliste een klein kwartier voor tijd het duel. "We verzuimden vervolgens om een grote score neer te zetten", aldus Ravenstein-trainer Lars van Kan die de gebroeders Wijnakker aanwees als uitblinkers.

Monsterscore FC De Rakt
Het arme sv Ruwaard staat inmiddels op 123 tegentreffers. FC De Rakt maakte er vandaag 10 tegen de zeer zwakke hekkensluiter. Met rust stond het al 4-0 door goals van Boi Kennis, Harm van Kessel (twee) en Rens van de Rakt. In de tweede helft breidden Van Kessel, Marc Klaare (twee) en Van de Rakt (drie) de stand uit naar 10-1.

SCV'58 verslaat SBV
SCV'58 versloeg SBV op basis van een goed eerste half uur. Door goals van Myron van Dijk (twee) en Haris Fetahovic (penalty na hands van Martijn Schoenmakers) stond het na 45 minuten 3-0. SBV liet via Thomas Nelissen op aangeven van Jordy van Outvorst een grote kans liggen. In de tweede helft koos SBV-trainer Eric van Vugt ervoor om achterin 1 op 1 te gaan spelen om meer druk te creëren. Dat plan slaagde, want SCV'58 werd achteruit gedrukt. Twee goals van de Harenaren werden afgekeurd, volgens SBV twee keer onterecht. Van Vugt: "Bij de eerste afgekeurde goal klimt de keeper in het doelgebied op Jordy van Outvorst die daar alleen staat en niets doet richting bal of keeper. Even later kopt Berry Knipping een bal terug van de achterlijn waarbij de scheidsrechter besliste dat de bal achter was. De grensrechter vlagde niet eens." SBV kwam via Aron Hoefnagels nog wel op 3-1, maar die goal viel te laat. "SBV verzuimde dichterbij te komen, mede door goed keeperswerk van Mike van Workum", verklaarde SCV'58-trainer Jeroen Denissen na afloop. "Al met al een lekkere overwinning."

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Vorige week zondag werden de Willy's met een kleine overwinning aan de kant gezet. Voetballend was het allemaal een stuk beter dan tegen VCO en Ruwaard. Hopelijk kan OKSV deze stijgende lijn doorzetten en wordt ook GVV uit Grave aan de kant gezet.

De volgende 11 mannen begonnen aan de wedstrijd:
GK Frank Vos, RB Bram van de Berg, CV Niek Selten, CV Dennis Ermers, LB Rick van de Berg, RM Erwin van Summeren, CM Bart Vos (C), LM Dirk van de Berg, AM Perr Hidding, RB Joris van Poppelen, LB Rick Reijs

Op de bank zaten: Joris van de Wijst, Paul Sweep en Tim Reijs.
* Erwin lomperik van Summeren is weer terug nadat hij een zeer terechte schorsing heeft uitgezeten. Hopelijk is het niet wachten op de volgende..
* Hierdoor maakt Joris van de Wijst zijn rentree bij OKSV 2. Zo maakt hij toch zijn minuten die hij duidelijk nog nodig heeft.
* Jesper van Griensven is wederom achter de vrouwen aan en dus afwezig.
* Joopie van de Wielen is nog herstelde van zijn liesbreuk en hoopt deze week weer wat rondjes te kunnen lopen op ons geweldige trainingsveld…
* Sjaak smeerlap Ermers denkt dat hij zijn kleine vriend Jesper moet begeleiden en s 'avonds bij de petjesbar leeft hij nog in deze ‘'dromen''.
* Roel van Dinther maakt weer zijn eerste minuten bij OKSV 2.

1e helft:
GVV komt erg goed uit de startblokken en neemt meteen het initiatief in de wedstrijd. OKSV is een beetje onder de indruk en wordt snel achteruit gedrukt. Binnen 10 minuten maakt Bram een domme overtreding en verdient Grave eigenlijk een penalty, gelukkig voor OKSV geeft de zeer goed fluitende scheidsrechter er geen. Dit was een van de weinige fouten die hij heeft gemaakt. Niet veel later wordt een afgeslagen corner net langs geschoten door de bezoekers. Joris van Poppelen wordt na een kwartier voor de 1ste keer gevaarlijk met een halve omhaal die net voorlangs gaat. Hierna zet OKSV het middenveld iets anders neer en komt het iets beter in het spel. Duels worden gewonnen en we proberen GVV met wat kleine overtredingen uit het spel te halen. Na 25 minuten wordt OKSV voor de 2e keer gevaarlijk. Nadat Rick op goal schiet, komt de bal voor de voeten van Dirk. Deze twijfelt deze keer niet en schiet de bal met links in de goal. 1-0 voor OKSV. Voor de thuisploeg is dit duidelijk een opsteker en OKSV komt meer in balbezit. 5 minuten voor de rust maakt Joris een goede actie aan de rechterkant en wordt vastgehouden in de 16 meter. De scheids geeft een penalty en deze wordt makkelijk binnengeschoten door Rick. Net voor de rust is Joris en nog een keer door maar vergeet hij de bal breed te leggen waardoor een zekere 3-0 uitblijft.

2e helft:
Na de pauze komt GVV nog even sterk opzetten. Dit houden ze vol totdat Joris na een uur spelen uit een goede voorzet van Perr met een halve omhaal de 3-0 maakt. 2 minuten hierna maakt Perr er 4-0 van nadat de keeper een blunder maakt en de bal precies voor Perr zijn voeten legt. Dirk wordt gewisseld voor Paul. In de 71e minuut laat Rick van de Berg zich makkelijk wegzetten en kan de aanvaller van Grave bij de 2e paal de 4-1 maken. Bram wordt hierna eraf gehaald en vervangen door Tim. Perr mist snel hierna nog oog in oog met de keeper. Een kwartier voor tijd schiet Rick de bal op goal waarna de keeper hem weer loslaat en Niek kan binnen werken. Paul Sweep mag na een loepzuivere assist de 6 -1 maken. Joris vervangt de moegestreden Erwin. In de 90e minuut is het opnieuw de keeper die de bal loslaat en weer kan Perr de bal intikken. GVV maakt nog een eretreffer nadat ons centraal verdedigingsduo zich makkelijk aan de kant laat zetten. Uit deze aftrap voor OKSV maakt Paul vanaf de middenlijn de 8-2 eindstand.

Met deze uitslag veroverd OKSV de 2de plek op de ranglijst en doet nog altijd goed mee voor een plek in de nacompetitie. Volgende week moet het team van Peter van Orsouw op bezoek bij SBV uit Haren. Hopelijk kunnen wij weer veel supporters verwachten en de 3 punten mee naar Langel nemen.