OKSV 1 - SCV'58 1
Uitslag: 1-0

03 april 2016

• 1-0 Niek Selten (OKSV 1)

Op het Sportpark 't Veldje werd vandaag om 14:30 uur afgetrapt voor de confrontatie OKSV 1 - SCV'58 1. Scheidsrechter N.J. van Dorst had deze krachtmeting geleid.

De wedstrijd OKSV 1-SCV'58 1 eindigde in: 1-0.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen Achilles Reek 1 op 10 april 2016. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

5I: Heel bijzondere goal bij OKSV, VCO pakt punt in Haren, Seddiqi maakt er vier voor Herpinia

Bron: Kliknieuws.nl

'T OVENTJE | VCO heeft het tweede punt van dit seizoen in de vijfde klasse I gepakt. Thuis tegen SBV, dat de laatste twee wedstrijden had gewonnen, werd het 1-1. Een ander bijzonder moment vond plaats in de wedstrijd tussen OKSV en SCV'58. Man van het weekend was Mustafa Seddiqi. Hij scoorde namens Herpinia vier keer in het met 7-0 gewonnen duel van sv Ruwaard.

SBV-trainer Eric van Vugt was na afloop van de wedstrijd tegen VCO zwaar teleurgesteld. Zijn ploeg kwam na zeventien minuten op voorsprong door een goal van Jordy van Outvorst (assist van doelman Rik van Dorst), maar een kwartier later was het alweer gelijk. De 1-1 was ook de uitslag en dat betekende het tweede punt voor VCO. Van Vugt: "Als we (redelijk) compleet zijn en iedereen zijn taken en afspraken naar behoren uitvoert, mét een gezonde dosis werklust, kunnen we het iedereen moeilijk maken. Doen we dat niet, dan kunnen we ook zomaar van iedereen verliezen. VCO heeft verdiend een punt gepakt op basis van inzet."

Bijzondere goal
OKSV won vandaag met 1-0 van SCV'58 dankzij een goal van Niel Selten in de 27ste minuut. Deze goal is ongetwijfeld de raarste goal dit seizoen van de formatie van trainer Niels Voet. Selten nam vanaf eigen helft namelijk een vrije trap en wilde de bal in het zestienmetergebied leggen. De bal stuiterde, waarna de doelman van de Velpenaren werd verrast: 1-0. SCV'58-trainer Jeroen Denissen: "We verdienden een punt, maar helaas hebben we door één moment verloren. Verder hebben we de hele wedstrijd niks weggegeven. Dit is zeer zuur puntverlies."

MOSA'14 klopt Ravenstein
Stijn Liefkens was zondagmiddag erg belangrijk voor MOSA'14. De doelman keepte uitstekend en zorgde ervoor dat zijn ploeg in de thuiswedstrijd tegen Ravenstein op de been bleef. Voor rust bijvoorbeeld kregen de gasten een aantal grote kansen. In de tweede helft creëerde MOSA'14 een aantal kansen, maar ook deze werden gemist. Net als de kans van Ravenstein een kwartier voor tijd, toen Liefkens opnieuw de bal keerde. Tien minuten voor tijd liet Remco van Zonsbeek het thuispubliek juichen. Hij ging de doelman voorbij en schoot zijn ploeg naar een overwinning. Spits Rens van den Heuvel kreeg in de slotfase nog een aardige kans om de stand te verdubbelen, maar zijn doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Achilles Reek pakt puntje in Vorstenbosch
De toeschouwers bij het duel Vorstenbossche Boys tegen Achilles Reek zagen vier goals in de eerste dertig minuten. Al een minuut opende Wesley Dekkers de score voor de thuisploeg. In de twaalfde minuut was het Bas Linders met de gelijkmaker. Acht minuten na de 1-1 schoot Rob van der Wijst Achilles Reek met een penalty naar 1-2. Het antwoord van Vorstenbossche Boys volgde in de 28ste minuut, toen Ronald Bijl met een goede actie voor de keeper kwam en raak schoot: 2-2. De formatie uit Vorstenbosch was wel de betere ploeg, maar tot een driepunter leidde het niet. "Het was matig en een beetje tam", aldus Vorstenbossche Boys-trainer Ruud Fleskens. "De tweede helft waren we wel beter, maar we drukten niet echt door om het af te kunnen maken." Zijn collega aan de andere kant, Marco Benneheij, was blij met een punt. "De eerste helft was leuk met mooie goals. In de tweede helft was het voor ons tegenhouden en counteren. De jongens zijn niet blind in de aanval gegaan met het risico om tegen een derde tegengoal aan te lopen. Zo zie je dat ze stappen maken. In het begin van dit seizoen hadden we dit duel verloren, maar nu pakken we een punt."

Herpinia maakt er zeven
Herpinia kende weinig problemen met sv Ruwaard, dat kampte met personele problemen. De soevereine koploper in de vijfde klasse I won met 7-0. Met rust stond het al 3-0 door een loepzuivere hattrick van Mustafa Seddiqi. In de tweede helft maakten Seddiqi, Jelco Danen (twee) en Rowdy Megens er op de slechte grasmat in Herpen 7-0 van. Herpinia-trainer Niek Nelissen: "We waren te goed vandaag en de 7-0 was wat magertjes. Wel moet ik Ruwaard een compliment geven dat ze zeer sportief hebben gespeeld en ook hebben geprobeerd om verzorgd voetbal neer te zetten. Als die club er een aantal versterkingen bijkrijgt, komt het daar zeker goed."

Maaskantse Boys - GVV'57 1-2
Maaskantse Boys liep in een slechte wedstrijd tegen een nederlaag aan tegen GVV'57. Twan Thissen was de man van de goal bij de gastheren.

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in. DM:F. Vos RB: B. van de Berg RCV: N. Selten © LCV J. van Poppelen LB: R. van Dinhter VM: P Hidding VM: j van Griensven AM:M van de Akker . LA: D. Konings Spits: K. van de Akker : RA: D. van de Berg
Wissels: M. Pittens, R(onald) Reijs, J van de Wijst

Opmerkingen vooraf.
  • Afgelopen week is TC Voet vader geworden van een zoon! Van harte gefeliciteerd!
  • Sjack Ermers is wat later voor de wedstrijd, hij moet even wat stoom afblazen in Nijmegen bij de saaiste derby van Nederland waar de plaatselijk degradatiekandidaat het opneemt tegen de subtopper uit Arnhem.
  • Badr Roel keert terug van zijn schorsing en mag weer in de basis starten.
  • De selectie is vandaag aangevuld met maar liefst 4 A spelers i.v.m. de vele blessures/afwezigen.

De Wedstrijd.
SCV begint aanvallend aan de wedstrijd, en het moge duidelijk zijn dat ze voor de driepunter naar Overlangel zijn gekomen.

OKSV moet op haar hoede zijn voor de naar haar eigen zeggen 4de klas waardige opponent uit Velp.

Toch is de eerste kans voor OKSV, Kevin krijg een bal in de 16 net niet goed onder controle waarna de kans bekeken is. In de 5e minuut gaat Bram op de bon nadat hij zijn eigen verdedigende fout moet herstellen.

SCV heeft het wat betere van het spel in de beginfase maar komt nauwelijks tot kansen, OKSV komt er af en toe dreigend uit maar tot echte kansen leid dit ook bij OKSV niet.

Het is OKSV wat op een wonderbaarlijke manier op 1-0 komt, Niek neemt een vrije trap vanaf de middenlijn en legt hem in de 16 van Velp. De bal word door niemand geraakt en verdwijnt zo maar in het doel van SCV. Een gelukje maar wel 1-0 voor OKSV!

De grootste kans van Velp valt op slag van rust gelukkig gaat de bal net voor langs het doel van Frank.

In de rust komt Joris van de Wijst in de ploeg om wat meer rust te brengen op het middenveld.

Velp begint vol goede moed aan de tweede helft, maar OKSV werkt met man en macht om de voorsprong vast te houden en geeft weinig tot geen kansen weg.

In de 65e minuut is velp dicht bij de gelijkmaker gelukkig gaat de bal net over het doel van Frank. Roel moet zich inmiddels met kramp laten vervangen en Martijn mag zijn debuut in het eerste maken.

In de 79e minuut krijgt Velp de volgende grote kans, gelukkig gaat de inzet ver over het doel van Frank en houd OKSV voorlopig stand.

De grootste kans voor Velp in de tweede helft valt in de 85e minuut, gelukkig heeft Frank vandaag zijn engeltje op de lat zitten en kan er als nog uitverdedigd worden.

In de 90e minuut krijgt Ronald de kans om de wedstrijd te beslissen, maar na een goede actie mist hij net wat scherpte in de afronding. Niet veel later fluit de scheids af en pakt OKSV de overwinning!

OKSV schrijft een driepunter bij ondanks de vele afwezigen de derde overwinning op rij, complimenten aan het jonge en onervaren team wat de hele wedstrijd is blijven werken voor elkaar.