• 1-0 Marvin van Heeswijk (Vorstenbossche Boys 1)
  • 1-1 Rick Reijs (OKSV 1)
  • 2-1 Jordy van Heeswijk (Vorstenbossche Boys 1)
  • 3-1 Jordy van Kessel (Vorstenbossche Boys 1)
  • 4-1 Jordy van Kessel (Vorstenbossche Boys 1)

De Competitieconfrontatie Vorstenbossche Boys 1 - OKSV 1 stond om 14:30 uur op het programma. Deze wedstrijd stond onder leiding van arbiter I. Kilci. De krachtmeting werd gespeeld op het Sportpark De Bergakkers.

De wedstrijd Vorstenbossche Boys 1-OKSV 1 eindigde in: 4-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen Elshout 1 op 10 januari 2016. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

5I: Herpinia - Ravenstein gestaakt vanwege beenbreuk

Bron: KlikSport.nl

HERPEN | Herpinia – Ravenstein is bij een 3-1 stand gestaakt vanwege een dubbele beenbreuk van Rick Staassen. Vorstenbossche Boys won in tegenstelling tot Herpinia wel van OKSV en SCV'58 klom.

Herpinia ging vandaag voor revanche na de nederlaag van vorige week bij buurman OKSV. Veel publiek was op de derby afgekomen. In de sportieve wedstrijd opende Rick Staassen de score (1-0). Rowdy Megens bezorgde Herpinia een 2-0 voorsprong. Aanvoerder Lars van Kan deed namens Ravenstein iets terug (2-1). Luuk van Zuijlen bracht echter weer het verschil op 2 doelpunten (3-1).

Dubbele beenbreuk Rick Staassen
Na 69 minuten sloeg het noodlot toe. In een duel om de bal werd een blok gezet door een speler van Ravenstein en door Rick Staassen van Herpinia. Trainer Niek Nelissen van Herpinia: "Vvan de 100 keer gaat een dergelijke situatie 99 keer goed, nu helaas niet. Er zat totaal geen kwade opzet achter het blokken van de bal. Rick Staassen werd per ambulance afgevoerd en bijgestaan door zijn vrienden Mustafa Seddiqi (Herpinia) en Luuk Rosmalen (Ravenstein). Na dit gebeuren werd niet meer verder gespeeld. De emoties waren rondom deze zware blessure. Trainer Nelissen was erg te spreken over de spelers die Staassen bij stonden en het zeer correct handelen van beide verenigingen.

Vorstenbossche Boys wint ruim van OKSV
OKSV miste een tweetal belangrijke spelers vandaag. Uiteindelijk weet Vorstenbossche Boys hier goed van te profiteren. In de 17e minuut werd een doelpunt van Vorstenbosch afgekeurd vanwege buitenspel. In de 24e minuut was het Marvin van Heeswijk die scoorde (1-0). Pal voor rust werd het nog spannend als Rick Reijs uit een vrije trap vanaf links scoort (1-1). Maar een minuut later bezorgde Jordy van Heeswijk Vorstenbosch wederom de voorsprong (2-1). Na rust miste Gilbert Langenhuijzen nog een strafschop, de rebound werd goed door Jordy - en Luuk van Kessel uitgespeeld (3-1). Het slot akkoord was opnieuw voor Luuk van Kessel die de eindstand bepaalde op 4-1.

SCV'58 klimt naar vierde plek
Door een ruime overwinning op SBV heeft SCV'58 de vierde plek ingenomen. De ploeg van trainer Jeroen Nelissen startte sterk en binnen drie minuten nam het leiding via Myron van Dijk. SBV begon toen meer druk te zetten, maar SCV sloeg twee maal toe uit de omschakeling, SCV behaalde een ruststand van 4-0 door doelpunten van Pascal van Thiel en Teun Jacobs (2x). Na rust was er wel sprake van verslapping bij de thuisclub dat het het wel geloofde. SBV zette opnieuw druk maar uit de counter wist Teun Jacobs zijn derde van de middag te maken. SBV profiteerde nog wel van de mindere tweede helft van SCV maar wist maar 2 keer tegen te scoren, eindstand 5-2.

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Na de geweldige overwinning van vorige week op koploper en buurman Herpinia, staat vandaag de clash tegen de nummer 2 Vorstenbossche Boys op het programma.

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in. DM:F. Vos RB:J van Poppelen RCV: N. Selten LCV: E van Summeren©LB: S. van Griensven VM:J van de Wielen VM: T Reijs AM: P Hidding. AM: R Reijs Spits: M van de Akker Spits: D Konings
wissels: D van de Berg, R van Dinther, J van Griensven

Opmerkingen vooraf.
  • Bart Vos is vorige week in het feestgedruis na de wedstrijd tegen Herpen geblesseerd geraakt aan zijn hand en kan helaas niet spelen.
  • Paul Sweep mist als het goed is voor de laatste keer een wedstrijd i.v.m. werk in Denemarken. Na de winterstop hoopt hij elke week aan te kunnen sluiten.
  • TC Voet zag er nog wat moe uit, hij heeft slapeloze nachten vol met angstzweet gehad na de spooktocht activiteit met OKSV 1 afgelopen vrijdag.

De Wedstrijd.
Vorstenbosch begint de wedstrijd met volle druk vooruit, op het slecht bespeelbare veld willen ze d.m.v. lange ballen en druk op de verdediging OKSV in de problemen brengen.

OKSV komt in de eerste minuut al wat in de problemen, een lage voorzet van Vorstenbosch gaat gelukkig voor langs zonder dat die door iemand geraakt word. In de 3e minuut is daar meteen de tweede kans voor Vorstenbosch deze keer red Frank met zijn voet

Daarna is het gevaar wat geweken en komt OKSV wat beter in de wedstrijd. Het veld rond de middencirkel is niet al te best en de middenvelders van OKSV hebben dan ook veel moeite goed in de wedstrijd te komen.

In de 20ste minuut komt OKSV met de schrik vrij als een doelpunt van Vorstenbosch word afgekeurd wegens buitenspel.
Het duurt tot de 27ste minuut voor dat OKSV zelf echt haar eerste kans krijgt, Joris gaat goed door op rechts en geeft de bal op een presenteerblaadje aan Perr, helaas schiet de topscoorder van OKSV vanaf een meter of 11 behoorlijk ver over.

OKSV lijkt gedurende de eerste helft beter in de wedstrijd te komen, toch is er dan ineens in de 35e minuut de 1-0 voor Vorstenbosch. Een middenvelder van Vorstenbosch kan vrij opkomen word niet of niet goed aangepakt door middenveld en verdediging en kan uiteindelijk vrij inschieten.

In de 43e minuut krijgt Vorstenbosch een uitgelezen kans op 2-0 gelukkig gaat dit schot voorlangs.
In de 45e minuut krijgt OKSV een vrije trap na een overtreding op Marc, Rick schaart zich achter de bal en krult deze in de korte hoek 1-1!

In de blessuretijd van de eerste helft verliest Marc de bal wat simpel op het middenveld, de aanvoerder van Vorstenbosch twijfelt geen moment en stuurt meteen de linksbuiten diep die beheerst afrond in de lange hoek. 2-1
De tweede helft komt Dirk in het veld voor Damien en is OKSV er alles aangelegen vandaag minimaal een puntje te pakken.

Het begin van de tweede helft zit OKSV aardig in de wedstrijd, er word weliswaar weinig gecreëerd in deze fase maar ook weinig tot niks weggegeven. In de 57e minuut maakt Tim plaats voor Roel en verhuist Erwin naar het middenveld.

OKSV komt niet echt tot kansen, Rick is het dichtst bij een doelpunt helaas gaat zijn vrije trap net over. In de 66e minuut komt Vorstenbosch er snel uit, de spits van Vorstenbosch lijkt een overtreding op Niek te maken maar de goed leidende scheids beoordeelt het anders, Joris is genoodzaakt aan de noodrem te trekken en veroorzaakt op deze manier een strafschop.

Frank pakt de penalty in eerste instantie prima uit de hoek de rebound veranderd in een voorzet en bij de tweede paal loopt een speler van Vorstenbosch de bal tegen de touwen. 3-1
In de 73e minuut valt tot overmaat van ramp ook nog de 4-1. Joris lijkt de bal weg te kunnen werken maar vergeet deze mee te nemen waardoor een speler van Vorstenbosch wederom simpel een doelpunt kan maken.

In de laatste wedstrijd voor de winterstop worden helaas geen punten meer gepakt, Vorstenbosch wint de sportieve wedstrijd vandaag verdiend en houd de punten in eigen huis.
Op 24 januari word de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Maaskantseboys