• Marc vd Akker (OKSV 1)
  • Niek Selten (OKSV 1)
  • Perr Hidding (OKSV 1)
  • Paul Sweep (OKSV 1)

Vandaag werd er om 14:30 uur afgetrapt op het Sportpark de Bergsche Hoeve voor de wedstrijd Ruwaard 1 - OKSV 1 onder leiding van arbiter A.G.M. van Dijk.

De wedstrijd Ruwaard 1-OKSV 1 eindigde in: 0-6.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen Herpinia 1 op 06 december 2015. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

5I: Herpinia pakt periode na winst op Vorstenbosch

Bron: KlikSport.nl

HERPEN - Herpinia heeft de eerste periode gepakt door met 3-0 te winnen van concurrent Vorstenbossche Boys. MOSA'14 en Ravenstein blijven de koplopers achtervolgen.

Herpinia grijpt periode
In een boeiende wedstrijd tegen concurrent Vorstenbossche Boys heeft Herpinia de periode gegrepen. De bezoekers waren aanvankelijk feller en speelden beter. Vorstenbosch kreeg ook een aantal kansen. Herpinia had liefst twintig minuten nodig om beter in het spel te komen. Vlak voor rust was het bijna raak maar keeper Geert van de Ven van Vorstenbosch bracht uitstekend redding want ook de rebound werd door hem gekeerd.

Foutje centrale verdediger
In de 51e minuut maakte een centrale verdediger van Vorstenbosch een foutje door de bal zo in de voeten van tegenstander Rick Staassen te spelen die dit buitenkansje vakkundig afrondde. Hierna kreeg Wesley Dekkers een rode kaart na een felle charge op het middenveld. Volgens Trainer Ruud Fleskens was de overtreding echter te zwaar bestraft en gegeven vanwege het tumult er om heen. Ondanks de man minder situatie bleef Vorstenbosch goed meedoen en nam men zelfs weer het initiatief. In de 88e minuut passeerde Rowdy Megens echter twee verdedigers en met een lage schuiver besliste hij de wedstrijd. Jelco Danen scoorde voor de statistieken nog de derde van de middag. Trainer Niek Nelissen van Herpinia sprak over een leuke sportieve wedstrijd met een geflatteerde uitslag in Herpen's voordeel. Fleskens was ondanks de nederlaag complimenteus voor zijn ploeg: "Ze hebben er alles aan gedaan, het mocht helaas niet baten."

SCV'58 verliest van concurrent MOSA'14
SCV leed een onverdiende nederlaag in de ogen van trainer Jeroen Denissen. In een gelijkopgaande wedstrijd benutte SCV zelf de kansen niet en maakte het in de slotfase zelf een foutje waarvan MOSA profiteerde via de ingevallen jeugdspeler Roy Koenders die scoorde op aangeven van Rens van de Heuvel: 1-0. Door dit resultaat klom MOSA over SCV heen in de rangschikking.

Ulysses komt tekort tegen Ravenstein
Ulysses, dat aan het begin van het seizoen vijf basiskrachten kwijt raakte en met een vernieuwd team speelt, mocht vandaag aantreden tegen subtopper Ravenstein. De wind bemoeilijkte het voor Ulysses om in de eerste helft goed tegenspel te bieden tegen de bezoekers. Uit een corner kwam de bezoekende ploeg op 0-1, hierna miste Ulysses een 100 procent kans op de gelijkmaker. Even later scoorde Ravenstein 0-2 door een misverstand tussen een verdediger en de keeper. Ulysses kreeg wederom een kans om te scoren maar Ravenstein strafte nog voor de rust een persoonlijke fout af. Na rust had Ulysses de wind mee, echter was dit onvoldoende om het Ravenstein heel moeilijk te maken. Bernd van de Camp zorgde wel voor de eretreffer: 1-3. Trainer Sander Janssen van Ulysses die deze week zijn contract verlengde, was naderhand wel eerlijk: "We hoopten op een puntje maar de overwinning van Ravenstein was verdiend."

OKSV wint eenvoudig bij Ruwaard
OKSV had vandaag maar één opdracht en dat was een resultaat neer zetten zonder schorsingen en blessures op te lopen. Trainer Niels Voet, die na dit seizoen weg gaat bij OKSV, had zijn team hierop voorbereid. Binnen 4 minuten was het al raak via Marc van de Akker. OKSV deed het daarna rustig aan. "Het was mede door de wind sowieso geen hoogstaande wedstrijd aldus Voet." Het duurde tot in de 25e minuut voor dat Niek Selten de tweede Overlangelse goal maakte. Perr Hidding zorgde voor de 0-3 en hierna duurde het tot in de slotfase voor dat de score verder op liep. In de 73e minuut was het opnieuw een doelpunt via van de Akker, de overige goals: in de 75e minuut Paul Sweep en in de 85e minuut opnieuw Selten: 0-6.

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Na een week rust te hebben gehad hervat de ploeg van coach Voet de competitie tegen laagvlieger Ruwaard in Oss.

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in. DM:F. Vos RB:R van Dinther RCV: N. Selten LCV: J van Poppelen LB: T Reijs VM:B Vos VM: E van Summeren AM: P Hidding. LA: R Reijs Spits: M van de Akker RA: D Konings
Wissels: P Sweep. D van de Berg en J van de Wielen

Opmerkingen vooraf.
  • Voorzitter v Poppelen was vandaag wederom afwezig , vanuit de club word er voorlopig niks losgelaten over de afwezigheid van de voorzitter bij de laatste twee wedstrijden. Het begint er toch sterk op te lijken dat het om een disciplinaire schorsing gaat.
  • Dennis en Sjoerd zitten weer/nog in de lappenmand en zijn ook vandaag afwezig, even als de langdurig geblesseerde Rick van de Berg.
  • TC Voet gaf afgelopen week aangegeven OKSV na dit seizoen te verlaten. Na 4 leuke jaren OKSV is het tijd voor wat anders. Of Voet het trainers vak helemaal vaarwel zegt en gaat voor een maatschappelijke carrière als dierenweldoener is niet bekend.
De Wedstrijd
OKSV zal vandaag de drie punten moeten pakken en zich niet moeten verslikken in het nog puntloze Ruwaard.

In de 4e minuut is het Marc die een mooie solo inzet, uiteindelijk de keeper omspeelt en de 0-1 maakt een bliksem start voor de ploeg.

Drie minuten later is het ineens de spits van Ruwaard die voor Frank op duikt, gelukkig is Frank vandaag bij de les en houd hij zijn doel voorlopig schoon.

OKSV creëert in de fase na de 0-1 te weinig en houd Ruwaard voorlopig in de wedstrijd.

In de 25e minuut valt de 0-2 een corner van Rick word bij de tweede paal door Niek binnen gekopt.

Daarna is het tot de rust een richtingsverkeer maar missen Marc, Perr en Erwin opgelegde kansen voor de 0-3

In de allerlaatste minuut van de eerste helft valt deze als nog, Perr krijgt de bal met wat geluk in zijn voeten en rond koel af.

In de rust komen Paul en Johan in de ploeg voor Damian en Rick.

In de 47e minuut word een doelpunt na een goede aanval via Erwin, Paul en Perr onterecht afgevlagd door de grensrechter van Ruwaard. (de beste man heeft vandaag vlaggetjes dag en besluit om zijn vlag met deze heerlijke wind lekker de hele wedstrijd te laten wapperen)

In de 65e minuut word wederom een doelpunt discutabel afgekeurd door bovengenoemde.

In de 72e minuut is Perr het dichtst bij de 0-4 helaas spat zijn vrije trap uiteen op de lat. Een minuut later is het wel raak als Marc een voorzet van Paul afrond.

3 minuten later maakt Paul zelf de 0-5 (zijn tweede goal dit jaar, waar het rondje voor de eerste goal nog niet ingelost is) na goed voorbereidend werk van Dirk rond hij koel af.

Het is Niek die in de 85e minuut uit een corner van Bart zijn tweede binnen kopt en de eindstand bepaalt op 0-6. Deze had wellicht hoger uit kunnen vallen mits Dirk niet onterecht afgevlagd zou worden bij de 0-7.

Complimenten aan Ruwaard wat ondanks de achterstand sportief bleef voetballen en er gisteren samen met OKSV een sportieve wedstrijd van maakten.

Volgende week wacht de derby tegen de ongeslagen koploper Herpinia.