• 3-0 Rick Reijs (OKSV 1)
  • 4-0 Perr Hidding (OKSV 1)
  • 4-1 Niek Beck (Ulysses 1)

Wedstrijdverslag

OKSV 1 heeft vandaag een thuiskrachtmeting afgewerkt tegen Ulysses 1. De ontmoeting werd gespeeld om 14:30 uur en was onder leiding van arbiter D.W. Dekkers. De locatie waar deze confrontatie zich heeft afgespeeld was het Sportpark 't Veldje.

De wedstrijd OKSV 1-Ulysses 1 eindigde in: 4-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen SCV'58 1 op 08 november 2015. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

5I: Herpinia wint van 'positief Achilles Reek'

Bron: KlikSport.nl

HERPEN - Herpinia pakt wint na moeizame 4-3 zege tegen positieve verassing Achilles Reek. In Herpen kwamen de gasten niet om de punten kado te geven. Achilles beet van zich af met een positieve instelling, met agressief voetbal, in de goede zin. Het scoreverloop was er ook naar, de ploeg van trainer Niek Nelissen kwam 0-1 achter uit een penalty, hierna kwam Herpinia weer op gelijke hoogte door Willem van Ras, maar het brutale Achilles nam bij een rust een 1-2 voorsprong. Na rust werd pas in de 75e minuut gescoord door Ivo van Aalst, Luc van Zuijlen zorgde voor de 3-2 voorsprong, echter kwam Achilles Reek terug tot 3-3.

Vlak voor tijd is het echter Jelco Danen die de 4-3 scoort en hiermee Herpinia de zwaar bevochten zege bezorgd. Trainer Nelissen deelt de complimenten uit aan Achilles Reek wat zeer goed weerstand bood en toch wel een gelijkspel verdiende. Over zijn eigen ploeg: 'het was vandaag niet geweldig maar dat kwam ook door de tegenstander'.

Ravenstein wint eenvoudig in Zeeland
Ravenstein speelde een goede wedstrijd op een mooi veld in Zeeland, uit bij VCO.
Vanaf begin af aan is Ravenstein op zoek naar doelpunten, achterin spelen de bezoekers een op een om zo de druk naar voren te houden. De ruststand is dan 1-6 waarna het in de tweede helft wat stagneerd vanuit Ravensteins' perspectief. Toch is trainer Gerrit Smits tevreden met de ruime overwinning, de tegendoelpunten waarvan 1 prachtig in de kruissing neemt hij voor lief. Doelpuntenmakers: Luuk van Roosmalen (3X), Rob Megens (2X), Lars Vankan, Sjoerd van Haren en Jochem Bruinsma, de laatste was ook de uitblinker aan Ravensteinse zijde.

Maaskantse Boys en Mosa'14 spelen gelijk
De ruststand in Maren Kessel was nog 1-0. Echter, in de 52e minuut maakte Max Kras gelijk namens de bezoekers uit Oijen. De thuisploeg kwam 20 minuten voor tijd echter weer op voorsprong. Olaf Bosch tikte net voor tijd uiteindelijk de gelijkmaker binnen, 2-2.

Vorstenbossche Boys wint ruim van SBV
Vlak voor rust komt Vorstenbosch op 1-0 voor door Jordy van Heeswijk. Na rust lopen de mannen van trainer Ruud Fleskens uit naar een 6-1 zege. Vlak voor het einde komt SBV nog met 10 man te staan na een rode kaart. Het leed is dan al lang geschiedt door doelpunten van onder meer Thijs van de Zande, Marvin van Heeswijk en Wesly Dekkers (2x)

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Na de toch wel teleurstellende nederlaag tegen MOSA twee weken geleden zal de ploeg van coach Voet weer een keer de drie punten moeten pakken vandaag, thuis tegen Megen.

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in. DM:F. Vos RB J. van Poppelen RCV: N. Selten LCV: B. Vos© LB: S. van Griensven VM:T. Reijs VM: E. van Summeren AM: P. Hidding. LA: R. Reijs Spits: M. van de Akker . RA: D. Konings
wissels: B. van de Berg, J. van de Wijst, P. Sweep

Opmerkingen vooraf.
  • Paul Sweep is weer een weekendje terug uit Denemarken en behoort tot de selectie. Helaas heeft hij nog niet genoeg spaarcentjes verdient om zijn nog openstaande rondje te geven.
  • Heethoofd Dennis (lijkt op zijn vader) heeft deze morgen weer wedstrijdritme op gedaan bij t' derde.
  • Johan is geblesseerd en er niet bij, toch wel wat wonderbaarlijk is dat Johan deze ochtend de strijd met de wekker verloren heeft en pas ver na de wedstrijd wakker werd. Geblesseerde spelers horen nu eenmaal gewoon aanwezig te zijn, Johan zal dus ook een aanslag op zijn bankrekening moeten plegen om al het bier te betalen en weer bij het team in een goed boekje te komen?
  • Trainer Niels Voet liep er opgelucht bij deze ochtend, afgelopen week heeft hij bij de puppy cursus een training woedebeheersing voor baasjes gevolgd en dit lijkt zeer verdienstelijk uit te pakken. Voet is dan ook zeer te spreken over de trainingsmethode en laat aan de redactie weten hier nog wel een aantal weken mee door te gaan.
  • De dames uit Nijmegen hebben deze week een uitwedstrijd in een mistig Alkmaar, hoewel leider Sjack Ermers niet vies is van 11 klamme vrouwtjes besluit hij toch aanwezig te zijn in Overlangel.
  • D. van Vugt was eerder terug gekeerd van zijn te zware Bootcamp die hij dit weekend heeft gehad voor de opnames van de nieuwe serie van Obese, moe en afgepeigerd was hij toch nog op tijd aanwezig om zijn rol bij het eerste(niks doen) prima uit te voeren.
  • Willy van de Loop kwam deze morgen fit in zijn nieuwe OKSV jas aan, en dit lijkt er op te wijzen dat hij nu toch echt van de alcohol af is. Gelukkig staat Willy daarom ook deze week weer klaar om de ploeg bij te staan.

De Wedstrijd.
OKSV komt redelijk uit de start blokken en al in de 2 minuut is er de eerste echte grote kans, helaas gaat Perr onder de bal van Damian door en schiet Rick de bal redelijk ver over.

In de 5e minuut is het oppassen geblazen als Tim er ternauwernood een corner van kan maken, de corner word weggekopt door Erwin maar als nog ingeschoten door een speler van Ulysses, gelukkig red Frank goed.

In de 8e minuut krijgt OKSV een corner, Rick neemt de corner en Erwin kopt prima binnen bij de eerste paal. 1-0! Goed begin.

In de 15e minuut word een voorzet van Damian van richting veranderd, Perr reageert attent en kan de bal net voor de uitkomende keeper binnen koppen! 2-0!

Twee minuten later lijkt Rick de wedstrijd al te beslissen, Damian maakt een prima actie op rechts en geeft de bal uitstekend voor, Rick loop tegen de bal aan en wederom word er met het hoofd gescoord 3-0!

In de 22e minuut word Megen zowaar een keer gevaarlijk, Frank speelt Niek in na een achterbal deze weet de bal niet goed te verwerken en verspeelt de bal aan de sterke buitenspeler van Megen gelukkig is deze wat zelfzuchtig en schiet de bal langs. Scherp blijven is het devies voor OKSV.

In de 26e minuut lijkt OKSV op 4-0 te komen maar de kopbal van Perr word door de keeper van Megen op wonderbaarlijke wijze uit de hoek gedoken. Uit de daaropvolgende corner schiet Marc net over.

In de 36e minuut besluit Marc op avontuur te gaan een goede actie waarbij hij 2 spelers van Megen te kijk zet eindigt helaas op de paal.

In de 41e minuut word een corner van Rick verlengt door Damian en het is Perr die op de doellijn de 4-0 binnen tikt. Twee minuten laat krijgt Rick nog geel voor een overtreding op eigen helft waarna de scheids fluit voor de rust.

OKSV kan terug kijken op een goede eerste helft, vrijwel alle duels werden gewonnen, er werd weinig weg gegeven en 4 keer gescoord. In de rust komt Paul in de ploeg voor Bart die licht geblesseerd de strijd moet staken.

De tweede helft word er voor OKSV een om snel te vergeten, Megen wil alles op alles zetten en lijkt met 4 man voorin te gaan voetballen. En OKSV speelt genoodzaakt maar misschien wel te veel de lange bal.

Toch creëert Megen weinig tot geen kansen, en heeft OKSV de wedstrijd onder controle.

In de 63e minuut is Sweep dichtbij een doelpunt helaas mislukt zijn omhaal en blesseert hij wat ongelukkig een speler van Ulysses.

Joris van de wijst komt in de ploeg voor Damian, waarna Tim naar het middenveld verhuist en er wat meer rust in de achterhoede komt.

Er word door beide ploegen weinig tot niks gecreëerd, Megen is een keer dicht bij een doelpunt gelukkig gaat het schot voorlangs, OKSV is een keer dicht bij een doelpunt maar Tim stuit op de keeper.

Dan in de 80e minuut valt na een snel genomen korte corner als nog de 4-1.

Verder zijn er geen noemenswaardige kansen meer en na 90 minuten fluit de prima leidende scheidsrechter de wedstrijd af.

Eindelijk weer drie punten voor OKSV 1, volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Velp. Bij een overwinning komt OKSV in punten weer gelijk met Velp.