• 0-1 Jaimy Knipping (SBV 1)
  • 0-2 Jordi van Orsouw (SBV 1)
  • 1-2 Paul Sweep (OKSV 1)
  • 2-2 Rick Reijs (OKSV 1)

Op het Sportpark 't Veldje werd vandaag om 14:30 uur afgetrapt voor de wedstrijd OKSV 1 - SBV 1. Scheidsrechter P.J.N. Theunisz had deze krachtmeting geleid.

De wedstrijd OKSV 1-SBV 1 eindigde in: 2-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen MOSA'14 1 op 18 oktober 2015. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

Wedstrijdverslag OKSV 1 - SBV 1

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Na de nederlaag van vorige week zal OKSV vandaag de drie punten in eigen huis moeten houden.

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in. DM:F. Vos RB J. van Poppelen RCV: N. Selten LCV: B. Vos© LB: S. van Griensven VM:T. Reijs VM: j van de Wielen AM: P. Hidding. LA: R. Reijs Spits: P. Sweep. RA: B. van de Berg

Opmerkingen vooraf.
  • Captain Vos is teruggekeerd van de HBO opleiding in Denemarken. Waar die uiteraard ook wat cultuur gesnoven heeft. In Kopenhagen zelf was Bart(speels dat die is) niet weg t slaan uit het Tivoli pretpark, en natuurlijk werden er ook bezoekjes gepland aan het nationaal museum en de carlsberger brouwerij.
  • Sweep is dit weekend weer terug en kan spelen op deze zondag, Sweep is een wat tragere leerling als Bart en zal as maandag weer tien dagen op herkansing gaan in Denemarken.
  • Bart Vos word voorafgaand aan de wedstrijd even in het zonnetje gezet, vandaag speelt hij zijn 250e wedstrijd voor het eerste van OKSV en dit is natuurlijk wel een bloemetje en beeldje waard, gelukkig blijkt voorzitter Pieter in ook in staat om korte speeches te houden en kan de wedstrijd hierna snel beginnen. Bart Gefeliciteerd namens Sjack!
  • Dennis is nog steeds geblesseerd en ook Rick van de Berg zit nog steeds in de lappenmand na zijn slecht verlopen SM avontuur met Amy.
  • D. van Vucht heet deze week toch echt een laatste aanmaning gehad van het bestuur. Hij zal toch meer zijn best moeten doen met het invullen van zijn taken. Het bestuur omschrijft hem momenteel als volgt " een lieve gezonde ronde leider die af en toe te veel moeite heeft zich op zijn werk te concentreren en eigenlijk ook nog behoorlijk lui is " waarop dierenliefhebber Voet meteen reageerde met " dan kan ik net zo goed een Sint Bernard nemen".
  • Ook voor de vrouwen in Nijmegen is het een interlandperiode dus Opa Sjack is gewoon aanwezig vandaag, evenals vlagger Willy.
De Wedstrijd.
OKSV begint redelijk aan de wedstrijd, meteen word het initiatief genomen en het meest balbezit in de beginfase is dan ook voor de mannen uit Overlangel.

Toch is de eerste echte kans voor Haren, Niek speelt de bal helemaal fout in en de aanvallende middenvelder van Haren ziet Frank wat voor zijn goal staan en probeert het maar eens(vanaf de middenlijn) gelukkig voor Frank en OKSV zeilt de bal net over.

In de 12e minuut is er de eerste echte kans voor OKSV, Paul geeft een goede crosspass op Rick maar deze faalt helaas vanaf tien meter, de keeper brengt redding en in de rebound is er niemand van OKSV om de bal binnen te schieten.

In de 21ste minuut is Perr heel dicht bij een treffer maar zijn kopbal uit een corner gaat rakelings langs het doel. En even later schiet hij van 20 meter maar net langs.

SBV begint ondertussen wat harder te spelen en dit resulteert in een gele kaart(met een rood randje) voor de aanvoerder van Haren. Ook Tim krijgt daarna nog de gele kaart na vasthouden van zijn tegenstander.

In de 41e minuut krijgt Paul de bal van de verdediging van Haren zo op een presenteerblaadje en kan hij alleen op de keeper af. Helaas faalt ook hij oog in oog met de keeper.

In de 44e minuut geeft Haren een lange bal richting Frank. De bal word door de verdediging en Frank verkeerd ingeschat en Frank maakt dan ook een overtreding, de bal gaat op de stip. 0-1

Vanaf de aftrap verspeelt OKSV via Bart en Perr snel de bal en Haren gaat door richting de goal meteen na de 0-1 valt de 0-2 wat een domper in twee minuten tijd de wedstrijd uit handen geven.

OKSV begint na de rust met een man meer op het middenveld (bart stapt door) en achterin word er man op man gespeeld om toch nog wat af te dwingen deze wedstrijd.

OKSV begint ook de tweede helft aardig met een goede schot kan voor Rick helaas treft hij hier geen doel. In de 58e minuut krijgt Haren een goede kans om de wedstrijd te beslissen nadat de bal via de scheidsrechter bij ze terecht is gekomen, Gelukkig treft deze aanval geen doel.

In de 60e minuut krijgt Johan na een prima aanval via Perr een goede kans op 1-2 maar helaas faalt ook hij in de afronding en schuit de bal voor langs.

Twee minuten later gaat Bram goed door op rechts en geeft een prima voorzet, Paul loopt tegen de bal en kopt de aansluitingstreffen tegen de touwen(Voor deze treffer is die overigens nog vergeten een rondje te geven in de petjesbar) .

OKSV krijgt na deze goal kansen op de gelijkmaker, voor jubilaris Bart is dichtbij maar hij schiet uit de draai net langs. Ondertussen vergeet de scheids de aanvoerder van Haren nu wel rood te geven na zijn tweede aanslag van deze middag (deze keer op Paul).

In de 78e minuut van dan toch de 2-2 Rick neemt een voorzet goed aan en met een bekeken schot schiet hij de gelijkmaker tegen de touwen. Dit is verdiend en wellicht zit er nog meer in?

In de laatste paar minuten krijgt OKSV (3x) en Haren (1)x kans(en) om de overwinning te pakken maar niemand weet meer doel te treffen.

Geschreven door: Bert Knipping

Op zondag 11 oktober ging SBV op bezoek in Overlangel tegen OKSV. Een gehavend SBV vanwege vakanties maar trainer van Vugt had toch een representatief elftal op weten te stellen. SBV creeerde in de eerste helft voldoende kansen en was zelfs sterker dan OKSV in de eerste helft. Toch duurde het tot de 42ste minuut voordat aanvoerder Jaimy Knipping de 0-1 aan kon tekenen uit een terecht toegekende strafschop wegens het onreglementair neerhalen van Jordy van Outvorst. Direct uit de aftrap na dit eerste doelpunt onderschepte SBV de bal en kon er toch nog voor de tweede keer in de eerste helft worden gejuicht voor een SBV doelpunt, ditmaal was Jordi van Orsouw trefzeker voor SBV. Een fijne opsteker, zo vlak voor het rust signaal. SBV leek al op rozen te zitten maar niets was echter minder waar. OKSV schakelde een tandje bij in de tweede helft en SBV leunde te ver achterover. Toch was het SBV die de beste kansen kreeg om uit te lopen naar 0-3 en daarmee de wedstrijd op slot te gooien maar de SBV voorwaartsen lieten dit na. OKSV daarentegen was wel tweemaal trefzeker in de tweede helft wat resulteerde in een uiteindelijke 2-2 stand. Beiden ploegen een punt, ieder voor hun eigen helft.

5I: Zelfde teams blijven winnen en verliezen

Bron: KlikSport.nl

OSS - In de vijfde klasse I zijn er teams die heel veel goals voor hebben maar er zijn er ook bij waar het werkelijk tegengoals regent. Herpinia blijft in ieder geval behoorlijk ongenaakbaar bovenaan staan voorlopig.

Herpinia won afgelopen zondag met 3-0 van een gehavend Ulysses uit Megen. De ploeg miste wat basiskrachten, evenals Herpinia. In een zeer sportieve wedstrijd waren de ruimtes erg klein om er een goed duel van te maken. Toch scoorde Herpinia drie keer via Rick Staassen, Mustafa Seddiqi en Rowdy Megens. "We hebben het Herpinia heel erg lastig gemaakt", aldus Ulysses-trainer Sander Janssen. "Mooi om na afloop complimenten te krijgen vanuit Herpen. Helaas nul punten, maar wel een aantal goede kansen gecreëerd."

Nummer twee pakt punt
Nummer twee Vorstenbossche Boys pakte een punt tegen Ravenstein. Twee keer kwamen de gasten op voorsprong en wel door Ton Knoben en Rob Megens. Marvin van Heeswijk en Jordy van Heeswijk zorgden echter voor de gelijkmaker.

Gelijkspel in Overlangel
De gemeentelijke derby tussen OKSV en SBV eindigde in 2-2. Paul Sweep en Rick Reijs scoorden voor de thuisploeg uit Overlangel.

SCV'58 haalt hard uit
Ruwaard kreeg zondag een enorm pak slaag van SCV'58. De Velpenaren waren met 1-9 te sterk. Pascal van Thiel (drie), Jannes Raaijmakers (drie), Harol van Thiel, Teun Jacobs en Myron van Dijk zorgden voor de doelpunten van de bezoekers. Trainer Jeroen Denissen was vooral te spreken over de tweede helft. "Voor rust liep het wat minder en waren we veelal niet scherp in de eindpass. Na rust was het eenrichtingsverkeer. Voetballend zie ik echter nog wel verbeterpunten. Complimenten voor Ruwaard dat sportief bleef voetballen."