Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

Senioren - OKSV 1

Wedstrijden 2014/2015

Irene 1 - OKSV 1
Uitslag: 4-0

10 mei 2015

OKSV 1 heeft vandaag een uitkrachtmeting afgewerkt tegen Irene 1. De strijd werd gespeeld om 14:30 uur.

De wedstrijd Irene 1-OKSV 1 eindigde in: 4-0.

6D: OKSV krijgt flink klop van Irene

Bron: KlikSport.nl

GEMONDE - In de jacht op een ticket voor de vierde klasse heeft OKSV een gevoelige nederlaag geleden in de nacompetitie. Op bezoek bij Irene werd het ietwat geflatteerd 4-0.

Met rust stond de thuisploeg al met 2-0 voor dankzij twee treffers van Teun van Esch. OKSV-trainer Niels Voet: "Twee keer een goal uit een spelhervatting, erg zuur. Wij hadden het betere van het spel en raakten de lat." In de tweede helft ging OKSV achterin één op één voetballen en vond het dat het recht had op een penalty, maar die kreeg het niet. In de slotfase werd de stand verdubbeld. De 3-0 was een goal van Gijs Hellings en het slotakkoord was voor Nick Vliegenthart. "Jammer, het wordt voor ons nu een moeilijk verhaal om te promoveren. Waarschijnlijk dus vijfde klasse voor ons, een prachtige klasse met veel derby's. Maar eerst gaan we donderdag lekker voetballen tegen SCV'58." Volgende week zondag spelen de Velpenaren thuis tegen Irene.

Irene begint nacompetitie uitstekend

Bron: Website vv Irene

De wedstrijden tussen VV Irene en OKSV zijn altijd spannend. Eerder dit jaar wonnen beide ploegen elk hun uitwedstrijd. Nu ging het duel om promotie tussen de als 3e en 2e geëindigde teams.

In het volle en zonovergoten sportpark de Laat werd het dit keer een galavoorstelling van Irene.

In de eerste helft was good-old Teun van Esch de grote man. Hij scoorde twee maal uit vrijwel identieke situaties. Een vrije trap van Robert van der Heijden bereikte het hoofd van de lange Gemondse centrumverdediger. Bij het tweede doelpunt had de keeper van OKSV de bal niet klemvast en stond Teun weer op de goede plek.

De tweede helft was volledig voor Irene dat geen moment in gevaar kwam. Na schoten op de lat, over en naast was het de uitstekend spelende A-junior Gijs Hellings die de 3-0 maakte op aangeven van Sven Vonk. Ook de assist voor het laatste Irene doelpunt, gemaakt door Nick Vliegenthart, kwam van Sven Vonk.

Zondag 17 mei wacht de laatste wedstrijd in de nacompetitie tegen SCV'58. Als in Velp niet verloren wordt speelt 6e klasser Irene een beslissings wedstrijd op neutraal veld tegen de winnaar van de nacompetitie uit de 5e klasse H. De winnaar van dat duel promoveert naar de 4e klasse KNVB.

Voor Irene, spelers, staf en trouwe supporters zou daarmee een droom uitkomen.

Wedstrijdverslag Irene 1 – OKSV 1

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Zondag 10 mei, OKSV speelt de eerste wedstrijd van de nacompetitie uit tegen Irene in Gemonde, dit seizoen werd het in Overlangel 1-3 en in Gemonde 1-2.

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in.
DM:F. Vos RB J van Poppelen RCV: Niek Selten LCV: B. Vos © LB:D. Ermers VM: E van Summeren LM: J. van de Loop RM: J. van de Wielen AM: P Hidding LA: R. Reijs RA:D. van de Berg
Wissels: J. van Griensven, J van de Wijst, R van Dinther, K van den Akker, M Reijs

Opmerkingen:
 • Willy van de Loop hoeft deze wedstrijd niet te vlaggen i.v.m. de nacompetitie, hij is aan de technische staf toegevoegd en reist met het eerste af richting Gemonde!
 • N. Selten keert terug van zijn vervroegde huwelijksreis en is weer van de partij.
 • M van den Akker heeft heel slecht geplande erotische film opnames in de Hunnebedden in Drenthe en is helaas niet van de partij
 • T. Schmitz is geschorst na zijn rode kaart van vorige week.
 • Sjack kreeg afgelopen week onderstaande vraag van DE kleine grote man binnen de club DE voorzitter Pieter van Poppelen.
  • Vraagje:
   Jack, is bij jou bekend bij welke instantie we moeten zijn of wel formuliertje wij moeten invullen om voor die vergoeding/teruggaaf in aanmerking te komen?!
   Is dat bij de afdeling O.K.S.V.(Onvoorziene Kosten Seizoen2014/2015 Voet) in Den Haag???

   Met Vriendelijke Groeten,
   DE voorzitter
 • Helaas heeft Sjack het antwoord tot op heden schuldig moeten blijven, aangezien hij niet helemaal thuis is in dit wereldje. Als er iemand binnen de club hier meer van af weet graag even contact zoeken via onderstaand e-mailadres bij voorbaat dank.
De wedstrijd.
OKSV lijkt wat zenuwachtig aan de wedstrijd te beginnen, toch is het in de tweede minuut Joris met een goede actie aan de rechterkant helaas word er door de spitsen te weinig gedaan met zijn prima voorzet.

In de 11de minuut komt Irene er voor het eerst gevaarlijk uit, gelukkig red frank prima 1 op 1 en lijkt de rechtsbuiten van Irene zichzelf ook nog te blesseren. Daarna blijft het een tijdje rustig met weinig kansen aan beide kanten.

In de 24e minuut maakt Perr een goede actie aan de linker kant van het veld zijn voorzet is helaas net te hoog voor Dirk die onder de bal door gaat.

In de 25e minuut is OKSV het dichtst bij de openingstreffer een kopbal van Niek uit een hoekschop word via de keeper en de lat over getikt, de corner die hier op volgt word eenvoudig gevangen door de lange doelman van Irene, deze hervat het spel snel en in de tegenaanval word er een overtreding begaan door OKSV.

De vrije trap die volgt in de 27e minuut lijkt ongevaarlijk en een prooi voor Frank helaas kan deze de bal niet goed verwerken en gaat die via Frank's vuisten en een hoofd van de tegenstander in de goal. 1-0 Irene.

OKSV lijkt wat ontdaan door de goal en heeft moeite om het redelijke spel van voor het doelpunt weer op te pakken. In de 40e minuut slaat het noodlot opnieuw toe, een te makkelijk gegeven vrije trap voor Irene(op appelleren) draait voor het doel wederom lijkt dit een makkelijke prooi voor keeper Frank, maar deze maal laat hij de bal los 2-0. Wat een domper voor OKSV en Frank ( die verder een uitstekend seizoen heeft staan keepen!!!)

Net voor de rust vraagt Sjack zich af wat het nut is van neutrale grensrechters bij een nacompetitie wedstrijd, Rick heeft op links de bal en nog voor dat de voorzet komt word Perr met lomp geweld tegen de grond aan gewerkt binnen de 16!! De scheids geeft aan het niet gezien te hebben maar de grensrechter die op een lijn staat Doet NIKS!! Onvoorstelbaar maar waar. OKSV gaat zodoende rusten met een 2-0 achterstand

OKSV moet wat na de rust en besluit achterin 1 op 1 te gaan voetballen. Dit resulteert meteen in een grote kans voor Johan direct na rust, Erwin geeft de bal tussendoor en Johan gaat 1 op 1 met de keeper. Een verdediger van Irene trekt aan de noodrem en werkt Johan tegen de grond. Wederom laat de scheidsrechter door voetballen en vergeet hij een penalty te geven in deze belangrijke fase van de wedstrijd!

In de 50e minuut de eerste echte aanval van Irene deze wedstrijd, gelukkig eindigt de bal bij Frank in de handen. In de 53e minuut is het Joris van Poppelen die twee keer op goal schiet vanaf rechts, de eerste bal word geblokt en komt terug voor zijn voeten wederom haalt hij uit, ditmaal via via tegen een hand van de Irene verdediger, wederom legt de scheidsrechter hem weer niet op de stip. Het is frustrerend aan het worden in het veld (en langs de kant) dat de scheidsrechter continu met twee maten aan het meten is.

In de 57e minuut krijgt Bart een gele kaart voor een lichte overtreding, drie minuten later word hij omver gelopen met een kopduel en raakt hij jammerlijk geblesseerd, het meest aparte is nog wel dat Bart ook deze vrije trap tegen krijgt. Een aantal minuten later moet Bart vervangen worden en komt Kevin in de ploeg.

OKSV komt in de tussentijd een aantal keer goed weg na gevaarlijke counters van Irene en creëert zelf echt te weinig om de aansluitingstreffer te maken. In de 71e minuut is Perr nog het dichtst bij een doelpunt maar zijn inzet gaat net over .

In de 72e minuut krijgt ook Erwin een gele kaar na vasthouden, 2 minuten later gebeurt precies hetzelfde andersom en wederom geeft de scheidsrechter hier geen geel.

In de 85e minuut valt als nog de 3-0 uit een tegenaanval wedstrijd beslist en nacompetitie waarschijnlijk ook. Heel zuur.

Roel en Joris van de Wijst komen nog in de ploeg voor Dirk en Joris van Poppelen maar ook zij kunnen geen potten breken. In de allerlaatste seconde valt zelfs nog de 4-0

Een zure nederlaag in de nacompetitie, in een wedstrijd waarin OKSV in de beginfase gelijkwaardig was na de 1-0 te ver terug viel en net na rust nog even aanzette, Over heel de wedstrijd gezien is Irene zeker de terechte winnaar(OKSV heeft niet genoeg kunnen brengen vandaag). Maar het zure gevoel over de scheidsrechter en een tot drie keer toe niet gegeven penalty blijven ook nog even hangen en maken de nederlaag extra zuur.

Sjack wil wederom alle meegereisde supporters bedanken voor de steun vandaag helaas heeft het niet mogen baten, de beslissingswedstrijd is heel ver weg en as donderdag zal OKSV het seizoen vermoedelijk afsluiten met een wedstrijd tegen Velp. Hier zal het team van Voet nog een keer proberen te knallen. Tot donderdag!

Was ondertekend,

Studio OKSV
Sjack van Gelder
studiooksv@hotmail.com

Voorbeschouwing

Voor deze wedstrijd was ook een voorbeschouwing gemaakt.

Bekijk de voorbeschouwing

Informatie OKSV 1 : [ Elftal ] - [ Wedstrijden ] - [ Opstelling ] - [ Competitie ] - [ Beker ] - [ Topscoorders ] - [ Historie ] - [ Nieuws ]
© Copyright 2001-2022 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
17 jul 2022 - 09:00
Zomermarkt 2022
Meer informatie Meer informatie over: Zomermarkt 2022
14 aug 2022
Start seizoen selectie 2022-2023
Meer informatie Meer informatie over: Start seizoen selectie 2022-2023
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg