Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

OKSV A1

Wedstrijden 2014/2015

Festilent A3 - OKSV A1
Uitslag: 3-2

6 september 2014

De KNVB-Bekerconfrontatie Festilent A3 - OKSV A1 stond om 14:45 uur op het programma. De ontmoeting werd gespeeld op het Sportpark De Bundel.

De wedstrijd Festilent A3-OKSV A1 eindigde in: 3-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV A1 wordt gespeeld uit tegen HVCH A4 op 13 september 2014. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

Contract nieuwe hoofdsponsor A1 in gevaar gebracht door nederlaag in Zeeland

Van onze verslaggever: Jesper van Griensven

Na de barre wedstrijd tegen TOP Oss had de A1 flink wat goed te maken. Festillent A3 stond op het programma waar eerder al de A2 verslagen was. Het was dus een goede gelegenheid om de draad weer op te pakken. De selectie die 16 man telt was compleet, niks kon mis gaan.
Afgelopen week is er onderhandeld tussen de club en een waarschijnlijke nieuwe hoofdsponsor voor de A1. Voorzitter Pieter van Poppelen 'viel' voor dit aanbod. Hierbij is waarschijnlijk een tweejarig contract afgesloten, maar de handtekening moet nog gezet worden. Deze wedstrijd zou de man zelf komen kijken.

De wedstrijd begon slecht aan beide kanten. Het was erg rommelig en ballen gingen heen en weer. Het middenveld werd over geslagen en serieuze kansen kwamen er niet. Op een gegeven moment kwam de mannen uit Zeeland vrij makkelijk door de defensie heen. De man met het 'aangevreten schapenkapsel'., zoals Jort van Heumen citeerde, had een half kansje waar niks terecht van kwam. De bal kwam netjes bij de keeper in de handen. Bullie Mike Reijs zag een mogelijkheid om snel te openen aan de linkerkant, maar daar ging alles mis. Hij gooide de bal in de voeten van de tegenstander die makkelijk kon inschieten.

1-0

Na twintig minuten spelen zag het er nog steeds niet beter uit. Sir Alex en van Summeren waren beiden van hun stoel afgekomen. Meneer van Summeren die voor aanvang van de wedstrijd nog een klein opstootje in de kantine had liet duidelijk zijn frustratie zien richting het slechte spel. De A1 ging met een achterstand de rust in waar dringend iets moest veranderen.

In de tweede helft zag iedereen op het veld dat 'van Haren' zijn terroriserende schoenen uit de kast had gehaald. De man zelf gebruikt deze alleen op speciale gelegenheden dus er moest iets gaan gebeuren. Zelf had hij waarschijnlijk gehoopt op een plaats in de spits, maar hij moest het doen met een linksback positie.
Na een rush aan de rechterkant van Joris van Poppelen kwam hij alleen voor de keeper en schoot de gelijkmaker binnen. Het stond weer gelijk en er was nog genoeg tijd om de overwinning binnen te halen.

1-1

Het spel werd steeds gewelddadiger en de scheids liet veel toe. De arbiter die in een straal van 10 meter rond de middencirkel liep zag na 4 seconden vertraging een terreurdaad op zijn netvlies belanden. Stan Arts die nog koud in het veld stond werd flink het veld uitgeduwd. Voordat de signaalverwerking van die overtreding bij de scheids was verwerkt, had meneer Arts al andere plannen. Arts die zijn motor net aan het warmdraaien was drukt gelijk de koppeling in en zet zijn motor in zijn 5. Met volle toeren vliegt hij op zijn tegenstander in. De Arbiter die uiteindelijk door kreeg dat de Zeelander een overtreding had gemaakt zag in een keer iets anders. Zonder na te denken loopt hij naar Arts en geeft hem een gele kaart. Arts had zelf liever de andere kleur gezien.
Kort na dit incident volgde de 2-1 voor Zeeland.

1-2

Wat nog ontbrak was dat Joris van Poppelen ook nog moest vallen. Eenmaal in zestien werd hij onderuit gehaald en kwam er een penalty. Jesper van Griensven schiet slecht, maar wel raak.

2-2

Rond deze fase van de wedstrijd keek meneer Donkers zelf zeer moeilijk. De man die met zijn bedrijf hoofdsponsor kan worden voor de A1 leek niet onder de indruk te zijn. Hij pakte zijn telefoon erbij en had een lang gesprek tijdens de wedstrijd. Met wie hij aan het bellen was weet niemand. Hij zou kunnen overlegd hebben met zijn medewerkers of naar de club hebben gebeld om de onderhandelingen af te slaan. Aan de pers wilde hij later niets kwijt. Het is dus nog even afwachten hoe dit afloopt.

De kans was er dus nog altijd om de wedstrijd te beslissen. Er waren nog zo'n twintig minuten te spelen. Een grote fout was dat OKSV in het lompe en chaotische spel meeging en vergat zijn eigen spel te spelen. De man die de aanslag van Arts overleeft had schoot uiteindelijk na zes keer kappen en draaien de 3-2 binnen.

3-2

Voorbeschouwing

Voor deze wedstrijd was ook een voorbeschouwing gemaakt.

Bekijk de voorbeschouwing

© Copyright 2001-2022 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
16 dec 2022
OKSV Quizavond 2022
Meer informatie Meer informatie over: OKSV Quizavond 2022
30 dec 2022 - 20:00
Contactavond OKSV 2022
Meer informatie Meer informatie over: Contactavond OKSV 2022
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg