Uitslag: 3-2

30 november 2014

• Kevin vd Akker (OKSV 2)
  • Pim Tonies (OKSV 2)

OKSV 2 heeft vandaag een uitontmoeting afgewerkt tegen Olympia'18 4. De confrontatie werd gespeeld om 10:00 uur. De locatie waar deze confrontatie zich heeft afgespeeld was het Sportpark Pelzer.

De wedstrijd Olympia'18 4-OKSV 2 eindigde in: 3-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 2 wordt gespeeld uit tegen SES 3 op 07 december 2014. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

OKSV 2 mist open kansen uit tegen Olympia'18 4 bij examen van Joan

Van onze verslaggever: Chris

Afgelopen zondag speelde OKSV ût Twèdde een uitwedstrijd tegen het vierde elftal van Olympia'18. Deze wedstrijd werd op de zeer schappelijke tijd van 10:00 uur gespeeld.

Deze wedstrijd was anders, dan anders. Net als Ruud van Nistelrooy de vrijdag ervoor bij Jong PSV, mocht Joan Reijs dit keer als hoofdcoach aantreden en de mannen coachen. Willy was er namelijk vanwege gezondsheidsredenen niet bij.

Joan had de opdracht gekregen om Willy te vervangen, maar is daar nog niet helemaal voor geslaagd:
  • allereerst belde Joan al enkele dagen ervoor Bennie op of hij nog iets moest regelen
  • Joan zat wel op de passagiersstoel langs mede-leider Bennie op weg naar Boxmeer en terug
  • Joan had ook de groene OKSV jas aan
  • Joan vergat te vragen of de spelers niet met lege handen naar de kleedkamer wilden lopen en nam warempel zelf ook nog de ballen mee naar binnen.
  • Jarno had het ook bij de nieuwe coach voor mekaar gekregen om maar 1 helft te hoeven voetballen.
  • Joan vond wel dat hij ook alles moest doen, dus daarin was de imitatie erg goed.
  • Joan rookte voor, tijdens en na de wedstrijd geen sjakkie
  • het dragen van de waterzak ging Joan, net als Willy, goed af. Ook het voor niets lopen voor Sjoerd.....
  • wel zat hij na de wedstrijd samen met Bennie een biertje te drinken in de kantine
Al-met-al een dikke voldoende voor Joan, dus als het een keer nodig moet zijn, dan is het een goede vervanger! Joan bedankt!!!

Bennie en Joan hadden dit keer 13 man mee naar de wedstrijd. René, Martijn en Björn hadden zich afgemeld. Björn wilde graag naar het sprookjesbos. Stefan was nog niet fit genoeg en deed nog wat bankzaken. Ookal was Jasper nog niet helemaal fit, hij was er wel bij (klasse!). Tymon was er wederom niet bij. Hij had de vlucht vanuit Australië gemist vanwege het kampioenschap van Herpinia/OKSV F1 die hij daar tot in de kleine uurtjes had gevierd.

Wel had Bennie de aanvoerder van het kampioenenelftal (OKSV A1) gestrikt dat hij mee zou voetballen. Blijkbaar had Bennie dit tactisch gedaan, want Tim realiseerde pas tijdens het kampioensfeest dat hij de volgende ochtend om 8:45 uur moest vertrekken.

Aangezien de tegenpartij geen Bennie en Willy in hun technische staf hebben, begon de wedstrijd 10 minuten later dan gepland. De shirts waren nog niet op het complex. Kan gebeuren.

In de beginfase ging de wedstrijd op en neer en creeerde OKSV ût Twèdde enkele goede kansen. Toch was het de thuisclub die op een 1-0 voorsprong kwam uit een klutssituatie, waardoor ineens een speler van Olympia'18 alleen voor Joris stond en goed inschoot. Vrijsnel hierna wisten ze ook de score te verdubbelen. Jochem speelde de bal te zacht richting Joris. Joris twijfelde en de spits van Olympia'18 profiteerde ervan: 2-0. Een domper...

Maar OKSV ût Twèdde liet het er niet bij zitten. Ondanks dat het de 1e helft niet goed voetbalde, bleef het wel kansen creeeren en dit resulteerde ook in een 2-1 ruststand. Dit was een wonder, want er werden door de mannen uit Overlangel verschillende open kansen gemist, waaronder enkele kansen alleen voor de keeper.

In de rust greep Joan in. Jarno kwam erin voor Sjoerd (die moest gaan werken) en Tim kwam erin voor Kevin. Na een kwartier in de 2e helft keerde Kevin weer terug in het elftal voor de aanvoerder, die geblesseerd aan zijn knie uitviel.

Ook de 2e helft werd er gezocht naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Hierna werd er druk gezocht naar de 3e treffer, maar die wilde er maar niet in. Totdat Olympia'18 4 door een zondagsschot (en dat op zondag) de winnende treffer erin schoot van buiten de zestien in de verre kruising.

Even leek het erop dat de gelijkmaker er nog ingeschoten zou worden door Kevin, maar ook deze 1-op-1 situatie met de keeper strandde. Ze zijn nu nog het veld aan het egaliseren in Boxmeer, nadat Kevin de grond tracteerde op enkele stompen van woede.

Helaas geen overwinning mee teruggenomen en (wederom) een lesje in effectiviteit gehad. Wel goed hersteld in de 2e helft en geknokt met z'n allen. De komende 2 weken wachten nog een uitwedstrijd naar Langenboom tegen de koploper en de week erop thuis tegen Gassel (huidige nummer 3). Het is heel simpel, 2x winnen = zes punten = feestavond op kosten van de aanvoerder.