Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

Senioren - OKSV 3

Wedstrijden 2014/2015

FC Uden 10 - OKSV 3
Uitslag: 1-5

12 oktober 2014

Doelpuntenmakers

  • Jean-Paul de Beijer (OKSV 3)
  • Rogier vd Linden (OKSV 3)
  • Bart Marijnissen (OKSV 3)
  • Bart Marijnissen (OKSV 3)
  • Bart Marijnissen (OKSV 3)

Wedstrijdverslag

De Competitiewedstrijd FC Uden 10 - OKSV 3 stond om 12:00 uur op het programma. De confrontatie werd gespeeld op het Sportpark De Vlasakker.

De wedstrijd FC Uden 10-OKSV 3 eindigde in: 1-5.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 3 wordt gespeeld thuis tegen Alverna op 18 oktober 2014. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

Gips in plaats van Goud voor sterspeler OKSV 3

Van onze verslaggever: P. Meerdink

Wie het Derde van OKSV een beetje kent, weet dat het team ook ná de warming-up tijd nodig heeft om volledig op stoom te komen; Katers moeten getemd worden door tijgerbalsem, spieren en pezen losgemaakt en vastgetaped én de aandacht moet worden verlegd van "baldadigheid" in de kleedkamers naar "daden met de bal' op het veld. Genoeg redenen voor de trouwe achterban om het bed iets later te verruilen voor een plaats op de tribune.

Bij de uitwedstrijd tussen OKSV 3 en FC Uden 10 zou het echter allemaal nét iets anders verlopen dan normaal. Vlak na de aftrap nam Bart Marijnissen de bal onder zijn hoede en wist in een serie bliksemaanvallen niet één, maar zelfs twee doelpunten te maken. Ook Rogier van der Linden kreeg inspiratie door deze radicale aanpak en wist zelf het doel ook nog een keer te vinden. Hierdoor was de stand na tien minuten al 0-3 voor OKSV.

FC Uden had eigenlijk op een ander strategisch verloop van de wedstrijd gehoopt, maar wist zichzelf wel goed te herpakken na deze snelle opmars. Ze begonnen ijverig met een serie nieuwe aanvallen langs de flanken. OKSV werd hierdoor dusdanig onder druk gezet dat zelfs het "Defending duo" puur verdedigend moest worden ingezet. Uiteindelijk kreeg FC Uden door een kleine overtreding in het 16-metergebied een penalty toegekend. Keeper Arno Toonen koos hierbij de verkeerde hoek en landde met lege handen op het met gemalen autoband verzadigde kunstgras.

In de tweede helft was het wederom Marijnissen die na kort na de aftrap het vierde doelpunt wist te maken. De vreugde was echter van korte duur want niet lang daarna verliep een duel met een speler van Fc Uden iets anders dan gepland en moest de spits het veld voortijdig verlaten. Dit bleef natuurlijk niet onopgemerkt en het duurde dan ook niet lang of ook Rogier en Maarten de Louw waren geblesseerd op de reservebank te vinden. FC Uden wist ondertussen met een aantal fraai opgezette aanvallen steeds dieper in de verdediging van OKSV door te dringen, maar door een gebrek aan coördinatie en samenwerking bleef het doel leeg.

In de voorhoede van OKSV bleef men ondertussen ook niet stil zitten. Jean-Paul de Beijer, die bekend is met het terrein en nog steeds naam voor zichzelf wil maken zette in samenwerking met Dirk-Jan Manders en Bjorn van Uden een nieuwe aanval op door het centrum. Dit bleek een goede zet want al snel had Jean-Paul de bal achter de keeper in het net geparkeerd. De eindstand is 1-5 voor OKSV.

Deze overwinning heeft voor het team ook een keerzijde gehad. Bart bleek na grondig medisch onderzoek zijn een gebroken enkel en gescheurde enkelbanden te hebben opgelopen. Dit betekent dat hij toch wel voor een aantal weken in gips zal moeten rondlopen. Ook Rogier is een paar weken uitgeschakeld door zijn blessure.

Het blijkt dat een snelle start van de wedstrijd kan leiden tot een mooie overwinning. Maar of Patrick Kersten bereid is om voor deze tactiek wekelijks twee of meer spelers op te offeren zal in de komende maanden moeten blijken.

Voorbeschouwing

Voor deze wedstrijd was ook een voorbeschouwing gemaakt.

Bekijk de voorbeschouwing

© Copyright 2001-2023 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
03 jun 2023 - 18:00
Autopuzzeltocht 2023
Meer informatie Meer informatie over: Autopuzzeltocht 2023
06 jun 2023 - 20:30
Algemene Ledenvergadering OKSV 2023
Meer informatie Meer informatie over: Algemene Ledenvergadering OKSV 2023
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg