• 1-0 Erwin van Summeren (OKSV 1)
  • 1-1 Richard Bens (SCV'58 1)
  • 1-2 Myron van Dijk (SCV'58 1)
  • 1-3 Timpere George (SCV'58 1)

Op het Sportpark 't Veldje werd vandaag om 14:30 uur afgetrapt voor de wedstrijd OKSV 1 - SCV'58 1. Scheidsrechter H.J.B. Romeijn had deze ontmoeting geleid.

De wedstrijd OKSV 1-SCV'58 1 eindigde in: 1-3.

6D: SIOL kampioen

Bron: KlikSport.nl

KATWIJK/HOLTHEES - SIOL is kampioen geworden in de zesde klasse D. Als verwacht kenden de Katwijkers geen moeite met hekkensluiter SVS en pakten de titel dankzij een 1-3 zege. Verlies had overigens ook niets uitgemaakt, want nummer twee OKSV verloor thuis met dezelfde cijfers van SCV'58, dat daardoor de derde periodetitel pakte. In de zesde klasse C liep Holthees de nacompetitie juist mis.

SIOL won in Stevensbeek dankzij doelpunten van Tim Driessen (twee) en Djavano Amanapunnjo. "Het was niet best, zeker in de tweede helft niet. Maar goed zijn kampioenswedstrijden nooit", lachte SIOL-coach Peter ten Haaf na afloop. "Al met al zijn wij de terechte kampioen in deze klasse." Over mogelijke promotie naar de vierde klasse, op 31 mei af te dwingen in een beslissingswedstrijd tegen een 'lucky loser' uit de vijfde of zesde klasse, wil Ten Haaf het nog niet hebben. "We gaan nu eerst feesten", glunderde hij kort nadat hij door de selectie een traditionele 'bierdouche' had gekregen.

De kampioenswedstrijd in Stevensbeek bleek achteraf geen waarde, want OKSV verloor thuis van SCV'58. Een treffer van Erwin van Summeren was niet voldoende voor de Overlangers, die hun opponent uit Velp na goals van Richard Bens, Myron van Dijk en George Timipre kwalificatie voor de nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse zag afdwingen. OKSV gaat ook deelnemen aan het competitietoetje, net als Irene. SCV'58-trainer Jeroen Denissen: "Na het laatste fluitsignaal was er een grote ontlading. Een heerlijk gevoel. Top voor de jongens en de club SCV'58."

Astrantia haalt uit
Binnen tien minuten stond Astrantia al op 2-0 voor tegen MOSA'14. Het werd 3-0, maar net voor rust zorgde Frank van Lith voor 3-1. De tweede helft ging het spel op en neer, maar was het alleen de thuisploeg dat nog twee keer scoorde: 5-1. Een andere ploeg uit de gemeente Oss, SBV, won ruim. Menos werd met 4-0 aan de kant gezet. Achilles Reek kreeg klop in Gemonde. Irene was met 4-3 te sterk.

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Zondag 3 mei, OKSV speelt de laatste wedstrijd thuis tegen SCV uit Velp, Alleen bij een overwinning en een nederlaag van koploper Siol bij hekkensluiter SVS kan OKSV nog kampioen worden.

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in.
DM:F. Vos RB R. van Dinhter RCV: J. van Poppelen LCV: B. Vos © LB:D. Ermers VM: E van Summeren VM: J. van de Loop AM: P. Hidding LA: R. Reijs CA: M. van den Akker RA:D. van de Berg
Wissels: J. van Griensven, J. van de Wielen, T. Schmitz, T. Reijs

Opmerkingen:
  • Wonder boven wonder heeft D. van Vucht in de allerlaatste wedstrijd van de competitie het oppompen van de ballen verzorgd. (dat werd tijd)
  • Willy van de Loop was op tijd hersteld van vorige week zondag en stond ook vandaag weer paraat met de vlag.
  • Captain Bart Vos is deze week weer van de partij na zijn schorsing van vorige week.
  • Keeper F. Vos heeft weinig hinder van zijn operatie en kan sneller als verwacht weer zijn vertrouwde plek tussen de palen innemen.
  • Vierpoot Voet was weer paraat weliswaar nog steeds met zijn krukken als gevolg van de dwerg pincher. Sjack heeft het even nagezocht maar de vervelende blessure van Voet kan wel eens (financieel) positieve vruchten afwerpen voor OKSV. Het blijkt dat een werkgever (in dit geval OKSV) subsidie kan krijgen op psychisch en/of lichamelijke beperkte medewerkers. Dat eerste is natuurlijk iedereen binnen de club al jaren van overtuigd, nu Voet ook momenteel lichamelijk beperkt is zou dit kunnen duidden op een zeer grootte teruggave van onze vrienden in den Haag.
  • Niek Selten heeft wat problemen gehad met zijn weddingplanner, deze heeft zijn huwelijksreis een aantal weken te vroeg geboekt en helaas is Niek hierdoor afwezig.
De wedstrijd.
De wedstrijd is nog niet begonnen of SCV krijgt een corner, Erwin stort zich voor de bal en krijgt deze op een plek waar menig man hem niet graag wil hebben, en stort met pijn aan zijn vloeibare lucifer tegen de vlakte.

In de 12e minuut de eerste echte kans voor OKSV, spits Marc stuurt drie verdedigers het bos in maar schiet de bal na deze mooie actie helaas over. Een minuut later breekt er een middenvelder van SCV door en moet Frank reddend optreden, gelukkig doet hij dit na behoren.

In de 14e minuut gaat Dirk goed door op rechts maar helaas weet ook hij geen doel te treffen en blijft voorlopig de brilstand op het scorebord staan.

In de 26e en 28e minuut schiet Perr twee keer net voorlangs waarbij vooral de tweede poging op een haar na mis is . de 1-0 wil nog niet vallen.

Toch valt de 1-0 uiteindelijk in de 30e minuut een goede corner van Bos Kangeroe Rick word prima ingekopt door Erwin en valt bij de tweede paal tegen de touwen.

In de 32e minuut de kans op 2-0 maar de keeper van SCV red twee keer prima eerst op een kopbal van Perr en iets later op een prima schot van Marc.
3 minuten later schiet Erwin goed op goal helaas word deze bal net van richting veranderd en krijgt OKSV weer een hoekschop.

In de 37e minuut een lange bal van SCV, Bart kan hem niet goed verwerken en de bal beland wat gelukkig bij de linksbuiten van Velp, Roel vergeet handelend op te treden en de linksbuiten trekt door richting de goal, waarna hij de bal breed legt en de 1-1 gescoord word. Net op een moment dat OKSV een aantal keren dicht bij de 2-0 is valt de 1-1, tevens de rust stand.
Trainer Voet wisselt Roel voor Ted en zo start OKSV met een gewijzigde positie de tweede helft. (siol staat al met 3-0 voor en het kampioenschap is definitief geen optie meer word bekend in de rust)

In de 47e minuut slaat het noodlot toe, Ted heeft ruzie met de bal en de spits van Velp weet deze te ontfutselen, Waarna Ted de spits met een professionele Ippon tegen de grond aan werkt. De goed leidende scheids vergeet voordeel te geven en de goal van Velp goed te keuren, waardoor hij genoodzaakt is Ted wel de rode kaart te tonen. “het waren 2 mooie minuten” aldus Ted.

OKSV is na de rode kaart genoodzaakt om te verdedigen en moet nog bijna drie kwartier met 10 man verder. Spits Marc word geofferd en middenvelder Tim is zijn vervanger, Erwin zakt een positie van het middenveld na de verdediging.

Vanaf nu ongeschonden de strijd uit komen(met het oog op de nacompetitie) is nog belangrijker dan de punten in Overlangel houden. OKSV houd lang stand en komt er zelf een aantal keren gevaarlijk uit vooral Dirk heeft de opgelegde kans om 2-1 te maken maar hij faalt oog in oog met de keeper.

SCV krijgt ondanks de numerieke meerderheid weinig kansen, maar toch valt in de 85e minuut na een lange bal de 1-2, Bart moet de linksbuiten laten lopen en deze poort frank en scoort de 1-2

OKSV legt hierna wat meer risico in het spel om als nog de gelijkmaker te maken, deze valt niet maar in de blessure tijd valt wel nog de 1-3. Dennis word aan de kant geduwd(het had wel heel veel van een overtreding weg) en de ingevallen George van scv maakt de 1-3.

OKSV mag zich op gaan maken voor de nacompetitie en begint volgende week met een uitwedstrijd tegen Irene in Gemonde, waarna er een thuiswedstrijd zal volgen op donderdag of zondag wederom tegen SCV.

Net als al heel het seizoen het geval is hoopt Sjack dat het in de nacompetitie weer mag rekenen op de fanatieke en trouwe aanhang uit Overlangel. De nacompetitie is immers het toetje naar een prima seizoen!

Geschreven door: Kees Peters

Dankzij een mooie 1-3 overwinning op OKSV, heeft het 1e elftal zich verzekerd van een plek in de nacompetitie. De wedstrijden worden gespeeld op Hemelvaartsdag en zondag 17 mei.

De 1e helft lieten beide ploegen goed voetbal zien, maar het was OKSV dat in het begin duidelijk het initiatief had. Met enkele afstandsschoten werd doelman Mike van Workum op de proef gesteld. Na 20 minuten spelen kreeg ook SCV’58 kansen, maar Bart Bardoel en Myron van Dijk wisten de nul ook niet van het scorebord te krijgen. Dat lukte OKSV in de 30e minuut wel; uit een corner wist Edwin van Summeren raak te koppen. SCV liet zich door deze treffer niet van de wijs brengen en vijf minuten later was de gelijkmaker een feit. Myron van Dijk bracht de goed spelende Richard Bens in stelling en die wist de bal op een prachtige wijze achter de OKSV-doelman te prikken. De 2e helft was amper begonnen toen de doorgebroken Pascal van Thiel werd neergelegd. Zijn doelpunt werd geannuleerd en OKSV moest met 10 man verder. Het lukte SCV’58 heel lang niet om de vrije man te vinden en de verdediging van OKSV gaf geen krimp. Zo leek de wedstrijd niet de gewenste afloop te krijgen, tot dat Myron van Dijk vijf minuten voor tijd geloofde in een lange bal van achteruit. Beheerst scoorde hij de bevrijdende 1-2 door de bal keurig langs de keeper te schuiven. Een paar minuten later was het Timpere George die met een prachtige lob zelfs de 1-3 liet aantekenen. Even later klonk het eindsignaal en wist SCV’58 dat zij zich konden gaan opmaken voor “het toetje”. Tegenstanders in de nacompetitie zijn Irene en OKSV.