Elsendorp 1 - OKSV 1
Uitslag: 0-1

22 maart 2015

• 0-1 Niek Selten (OKSV 1)

Vandaag werd er om 14:30 uur afgetrapt op het Sportpark de Dompt voor de wedstrijd Elsendorp 1 - OKSV 1 onder leiding van scheidsrechter B.J. Beeker.

De wedstrijd Elsendorp 1-OKSV 1 eindigde in: 0-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen MOSA'14 1 op 29 maart 2015. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

6D: Titelkandidaten maken geen fout

Bron: KlikSport.nl

OKSV, SIOL en Irene hebben zondag allen hun wedstrijd gewonnen in de zesde klasse D. OKSV klopte Elsendorp met 0-1, SIOL was met 2-1 te sterk voor Achilles Reek en Irene maakte er vier tegen MOSA'14: 0-4.

Niek Selten kroonde zich zondag in Elsendorp tot matchwinner. Het bleef bij zijn ene goal en daarmee blijft OKSV aan kop staan.

SIOL stond na ruim een half uur al op een 2-0 voorsprong tegen Achilles Reek. Eerst schoot Rafaël Letemahulu een vrije trap binnen en vervolgens liet Selim Sahinturk de Reekse doelman kansloos. In de tweede helft kwam Achilles Reek echter sterk opzetten. Het werd 2-1 via Bas Linders en de bezoekers roken een puntje, maar dat zat er niet meer in. SIOL-trainer Peter ten Haaf: "Het was uiteindelijk een zwaarbevochten overwinning. De eerste helft hadden we volledig onder controle en vergaten we de score uit te breiden. In de tweede helft was ons spel ver beneden peil. Achilles Reek hebben we onnodig in de wedstrijd laten komen, al zijn ze uiteindelijk niet echt gevaarlijk geweest."

Ruime winst Irene
Irene leidde na 45 minuten redelijk comfortabel met 0-2 in Oijen. MOSA'14 kreeg een kwartier voor tijd de kans op de aansluitingstreffer, maar een penalty van aanvoerder Bart van Grinsven werd tegen de paal geschoten. Uit de counter maakte Irene vervolgens 0-3. Het werd in de slotfase ook nog 0-4.

De Willy's wint derby
De wedstrijd tussen Menos en De Willy's is een derby en daarbij komt altijd iets meer kijken dan een normale wedstrijd. Deze derby in Landhorst werd een prooi voor De Willy's. Voor rust besliste Stein Jacops het duel al met twee treffers: 0-2.

Tweede winst SVS Stevensbeek
SVS Stevensbeek won vandaag voor de tweede keer dit seizoen. Op bezoek bij SBV Haren werd het 1-2. Bij de Harenaren maakte Berry Knipping de enige treffer.

Gelijkspel bij Astrantia
Astrantia en SCV'58 pakten zondag allebei een punt. SCV'58-trainer Jeroen Denissen was na afloop teleurgesteld en volgens hem verloor zijn ploeg twee punten. "Eigen fouten doen ons de das om en we benutten zelf de kansen niet." In de eerste helft kwamen de Velpenaren via Teun Jacobs vrij snel op 0-1. Een strafschop (na een handsbal) leverde de 1-1 op. Astrantia kwam snel in het tweede bedrijf op voorsprong. Vanaf dat moment drukte SCV'58 het gaspedaal in. Via Myron van Dijk werd het 2-2 en daarna vergaten de bezoekers op voorsprong te komen. "Een teleurstellend gelijkspel van onze kant", aldus Denissen.

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Zondag 23 maart, OKSV mag na een weekje rust weer de wei in , in Elsendorp is de plaatselijke voetbalclub de tegenstander.

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in.
DM: F. Vos RB J. van Poppelen RCV: N. Selten LCV: B. Vos(c) LB:D. Ermers VM: E van Summeren VM: J van de Wielen AM: P. Hidding LA: R. Reijs CA:M. van den Akker RA:B. van de Berg
Wissels: J. van de Loop. D. van de Berg, R. van Dinther, J. van Griensven

Opmerkingen:
  • Prima intrapballen, D van Vucht was in geen velden of wegen te bekennen.
  • Willy van de Loop was weer helemaal genezen na zijn kater van drie weken terug, hij was vandaag dus weer de man met de vlag.
  • R. van den Berg zit nog in de lappenmand. Hij krijgt in de loop van deze week de uitslag, pas dan zal bekend worden hoeveel gevolgen zijn nachtelijke avontuurtje nu echt had.
  • Trainer Voet heeft afgelopen week een trektocht door oost-Australie gemaakt. Hier heeft hij het paringsproces van de Koala nauwlettend in de gaten gehouden, en wist hier bij terug komst het volgende over te vertellen: Koala's zijn polygaam en paren normaal gesproken in de zomer, tussen oktober en februari. De copulatie duurt maar kort en gaat gepaard met krabben en bijten. Het laatste spermavocht verhardt waardoor de man er indirect voor zorgt dat de vrouw de eerste dagen niet met een andere man kan paren. Het verharde sperma vormt een "stop". Na een paar dagen verliest het vrouwtje de "stop" vanzelf.
De wedstrijd.
OKSV begint sterk aan de wedstrijd en al in de 3e minuut is daar de eerste kans, Bram maakt een goede actie op recht maar besluit de bal(te hard) breed te geven op Rick in plaats van voor zijn eigen kans te gaan.

In de achtste minuut heeft OKSV een goede aanval over links, Rick vind de vrijstaande Perr helaas weet de topschutter er deze keer niet goed mee om te gaan en de bal word een prooi voor de keeper.

In de 10e minuut een vrije trap voor OKSV aan de linkerkant van het veld, Rick snijd de vrije trap scherp aan en bij de tweede paal is het Niek die de bal binnen loopt! 0-1

Marc krijgt in de 17e minuut een grote kans om de score verder uit te bereiden helaas gaat ook zijn kans mis en blijft het voorlopig 0-1
In de 20e minuut is daar dan de eerste echte grote kans voor Elsendorp, de linksbuiten van Elsendorp snijd aan de binnenkant Joris voor bij en geeft de bal goed voor, gelukkig weet de spits van Elsendorp de geboden kans op professionele wijze langs te koppen.

In de 29ste minuut moet Mike Tyson(bram) zich laten vervangen met een enkel blessure, Mike Tyson Junior(dirk) maakt zijn entree om zijn grote broer te vervangen. De wedstrijd gaat verder en in de 34ste minuut krijgt OKSV een vrije trap op de rand van de 16, Rick probeert het ineens maar helaas gaat zijn inzet op de paal.

Elsendorp dringt hier na wat aan en word een aantal keren gevaarlijk voor de rust, Frank pakt ondertussen een vrije trap prima, en de 0-1 stand kan vast gehouden worden tot aan de rust.
De tweede helft begint OKSV niet best en Elsendorp dringt aan en word gevaarlijk, Frank moet een aantal keren optreden en dit pakt goed uit, met een paar prima reddingen houd hij OKSV op de been!

Opmerkelijk feit: in de 75e minuut gaat Erwin de 16 in, hij is maar wat graag op zoek naar een penalty helaas ziet de scheidsrechter het goed en word deze niet gegeven.

Echte kansen voor OKSV blijven voorlopig uit, Elsendorp dringt aan maar krijgt geen echte kansen meer in deze fase van de wedstrijd, in de 81e minuut komt Job in het veld voor Erwin om de laatste minuten vol te maken.

In de 88e minuut is het Rick die de wedstrijd dan toch definitief kan beslissen helaas gaat zijn inzet voor langs en blijft het nog een aantal minuten spannend. Elsendorp zet alles op alles maar komt gelukkig niet meer tot scoren. De 3 punten zijn binnen en mogen mee naar Overlangel.

Volgende week wacht de thuis confrontatie tegen MOSA tot dan.