• 0-1 Marc vd Akker (OKSV 1)
  • 1-1 Selim Sahinturk (SIOL 1)
  • 1-2 Rick Reijs (OKSV 1)
  • 1-3 Rick Reijs (OKSV 1)

De Competitiestrijd SIOL 1 - OKSV 1 stond om 14:30 uur op het programma. Deze wedstrijd stond onder leiding van fluitist K.C.A. Kanning. De ontmoeting werd gespeeld op het Sportpark De Groenendijkse Kampen.

De wedstrijd SIOL 1-OKSV 1 eindigde in: 1-3.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen Irene 1 op 7 december 2014. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

Eerste nederlaag SIOL 1 een feit

Bron: Website SIOL

Na 3 gelijke spelen achter elkaar, kwam vandaag - in de 1 na laatste wedstrijd voor de winterstop - de 1e nederlaag van deze competitie voor SIOL. Voor de wedstrijd waren de verwachtingen hoog doordat een 3-tal geblesseerde spelers weer beschikbaar waren; Bryan Bokma, Tim Driessen en Nico Derks waren weer van de partij. Daar tegenover stond de afwezigheid van Tom Jans en Raphael Letemahulu, de laatste haakte af tijdens de warming up.

De eerste helft was qua niveau niet best van SIOL. Veel te onrustig in balbezit en dat leverde weinig uitgespeelde kansen op. OKSV kon daar qua kansen weinig tegen over stellen, toch scoorde OKSV met een afstandsschot (Mark van den Akker met een halve volley) op schitterende wijze de openingstreffer. SIOL voerde de druk op en dat leverde nog voor de rust de gelijkmaker op van Selim Sahinturk, ook deze goal mocht er zijn. Op slag van rust kreeg OKSV een makkelijk gegeven vrije trap op de rand van het strafschopgebied, daar waar 10 minuten daarvoor een vergelijkbare overtreding van OKSV in het strafschopgebied op Djavano Amunupunnjo niet bestraft werd met een strafschop. OKSV benutte dit buitenkansje in de persoon van Rick Reijs op fraaie wijze. Het 2e schot op keeper Dennis van Kempen deze wedstrijd was onhoudbaar en betekende dat we gingen rusten met een 1-2 stand. Het was tegelijk de laatste actie van de keeper van SIOL, hij moest in de rust in verband met een blessure vervangen worden door Leon Rijckhart.

Na de rust werd de wedstrijd er niet beter op. SIOL probeerde vooral met hard werken de gelijkmaker te forceren, maar dat maakte OKSV alleen maar sterker. Zo was OKSV in de counter veelal gevaarlijker dan SIOL en voelden zij zich ook beter thuis bij het type voetbal dat gespeeld werd. SIOL verzuimde op die momenten om de rust in het spel te brengen en zo voetballend tot een oplossing te komen. Het was dan ook niet verrassend dat OKSV vlak voor tijd de beslissende 1-3 scoorde en dus verdiend de 3 punten mee naar Overlangel neemt.

Al met al een wijze les vandaag voor SIOL, maar hopelijk een niet al te dure les. De 1e competitienederlaag is een feit en al weet je dat die een keer komt, op het moment dat het gebeurt komt ie toch aan. Een gevolg van deze nederlaag is dat ook de koppositie niet langer in het bezit van SIOL is, Irene - dat met 0-3 won bij de Willy's - staat nu met 2 punten voorsprongen op de 1e plaats. Volgende week wacht de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen Elsendorp. Een niet te onderschatten tegenstander, gelet op het feit dat ze - samen met OKSV - met 9 punten uit 3 wedstrijden bovenaan staan in de 2e periode en vandaag met maar liefst 5-1 wonnen van Astrantia.

6D: OKSV brengt SIOL eerste verlies toe

Bron: KlikSport.nl

KATWIJK - OKSV heeft de titelstrijd in de zesde klasse D weer helemaal opengegooid. De ploeg uit Overlangel bracht SIOL de eerste seizoensnederlaag (1-3) toe en stelde daarmee Irene in staat de koppositie over te nemen van de Katwijkers. Met nog één speelronde tot aan de winterstop staat de gehele top drie binnen drie punten van elkaar. In de streekderby tussen Achilles Reek en SCV'58 verspeelden de Velpenaren een 0-3 voorsprong: 3-3.

Rick Reijs (tweemaal) en Marc van de Akker waren in de topper bij SIOL trefzeker namens OKSV, dat de goede serie van de laatste weken glans gaf door een overtuigende 1-3 overwinning in Katwijk. Zeker na rust speelde de ploeg van trainer Niels Voet erg sterk, vond ook SIOL-trainer Peter ten Haaf. "Volledig terecht verloren vandaag. Op het laatste kwartier voor rust na geen moment in de wedstrijd gezeten en op beslissende momenten niet rustig genoeg voor de goal. We hebben momenteel wat tegenslagen met blessures, we zijn toe aan de winterstop." Selim Sahinturk maakte in de eerste helft de SIOL-goal.
Irene profiteerde van de nederlaag van SIOL. De Gemonders klopten De Willy's met 3-0 in Wilbertoord, pakten de eerste plek en zetten en passant ook De Willy's op afstand.

MOSA'14 wint derby
MOSA'14 zette in de gemeentelijke derby SBV met duidelijke cijfers aan de kant: 3-0. Al binnen twintig seconden kon er voor het eerst worden gejuicht. Remco van Zonsbeek was het die snel na de aftrap de Harense doelman verschalkte. De 2-0 was een snelle uitbraak en werd binnengetikt door de hardwerkende Olaf Bosch. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft bleef MOSA'14 knokken voor een goed resultaat en werd het een kwartier voor tijd 3-0. Wederom door Van Zonsbeek, die zijn tweede van de middag maakte.

Vreemde wedstrijd in Reek
Er leek geen vuiltje aan de lucht te zijn voor SCV'58, dat na 25 minuten al op 0-3 stond tegen Achilles Reek. Teun Jacobs en Pascal van Thiel (twee) zorgden voor een comfortabele voorsprong. Met rust stond het echter 2-3. Eerst via Rob van der Wijst (penalty) en later door Jeroen Verstegen was de spanning volledig terug in de wedstrijd. In de tweede helft kwam de thuisploeg via Bas Linders tien minuten voor tijd op gelijke hoogte. "We hebben de tweede helft niet meer ons niveau gehaald", aldus SCV'58-trainer Jeroen Denissen. "Na de 3-3 was het nog billen knijpen, maar op karakter hebben we toch een punt over de streep getrokken. Nu wordt het tijd om de koppies leeg te maken, dat moet goed komen."

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Zondag 30 november, SIOL uit, de koploper uit, winnen is SIOL naderen tot op drie punten. Een moeilijke maar zeker niet onmogelijke doelstelling voor de mannen van Voet.

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in.
DM: F. Vos RB: D. Ermers RCV: N. Selten LCV: R. van den Berg LB:J. van de Loop VM: B. Vos(c) VM: Erwin van Summeren AM: P. Hidding LA: R. Reijs CA:M. M. van den Akker RA: B. van den Berg
Wissels: Johan van de Wielen, Dirk van den Berg, Joris van Poppelen.

Opmerkingen:
  • Roel van Dinther ontbreekt met een liesblessure ,de blessure schijnt ligt verergert te zijn, door de onstilbare lust van vriendin jenny. (bron: Papa Sjack Ermers)
  • De intrapballen waren prima uiteraard had D. van Vugt hier geen aandeel in.
  • Willy van de Loop stond weer paraat met de vlag.
  • D. van Vugt was te laat aanwezig bij de petjesbar, hij heeft de selectie al voor zien van een rondje bier, het wachten is op de volgende! (2 was de afspraak volgens coach Voet)
  • Trainer Voet zag er wat moe uit deze zondagmorgen, met de opkomende kou van de laatste weken heeft hij het maar druk gehad. Natuurlijk is de ijsbeer weer ineens een van de meeste bedreigde diersoorten deze weken, Coach Voet heeft afgelopen week 27 protestmarsen tegen het afmaken van deze dieren geleid. Het schijnt dat hij zelfs midweeks naar de noordpool is gevlogen om hier te demonstreren. Vastgeketend aan een ijsberg wilde hij zijn mening onder de mensen brengen. In de loop der dagen kreeg Voet hier toch wat spijt van aangezien hij het sleuteltje had ingeslikt en er nog geen enkele persoon voor bij was gekomen.( vandaar ook zijn verkoudheid). Toen er ook nog een aantal loopse mannetjes ijsberen rustig hun behoefte kwamen doen tegen de benen van Coach Voet baalde hij helemaal. "de volgende keer zal ik toch overwegen alleen vanuit mijn thuisland te protesteren" luidde de conclusie van de trainer.
De wedstrijd.
OKSV begint aardig aan de wedstrijd en kan goed mee in het beweeglijke spel van tegenstander SIOL. In de tweede minuut krijgt OKSV al een vrije trap aan de zijkant van het veld, Bart Vos geeft voor Erwin kopt langs.

In de 9e minuut krijgt spits Marc het op zijn heupen, hij neemt de bal prima aan en pakt hem na de stuit op de volley, De bal valt onderkant lat in de goal! Schitterende goal, prima start, 0-1 OKSV!

Na de goal ontstaat er een wedstrijd met weinig kansen, SIOL probeert het spel te maken maar komt niet echt rond de 16 meter van keeper Frank.

Vanaf de 30e minuut krijgt OKSV het wat zwaarder en SIOL komt er wat vaker door heen, vooral over rechts word de trotse koploper uit katwijk zo nu en dan gevaarlijk. De 40e minuut, de behendige rechtsbuiten van SIOL krijgt de bal en zet de actie in, Job is gezien, waarna er niet goed door gedekt word door de overige verdedigers, De rechtsbuiten schiet de bal fantastisch in de lange hoek ook Frank is gezien, 1-1

OKSV gaat goed om met de tegenslag en komt weer wat beter in de wedstrijd, in de 44e minuut krijgt de sterk spelende Marc de bal in de voeten gespeeld hij wil weg draaien bij zijn directe tegenstander maar word tegen de grond gewerkt. Vrije trap OKSV op de rand van de 16meter.

Rick staat achter de bal en krult deze over de muur in de kruising! Goede goal 1-2 OKSV lekker rusten zo!

De Opdracht in de rust is duidelijk, de voorsprong moet stand houden en die overwinning moet mee naar Overlangel!

In de tweede helft probeert SIOL het wel maar OKSV houd de boel achterin goed dicht, de spelers van coach Voet gaan voor elkaar door het vuur en zelfs de spitsen verdedigen zo nu en dan goed mee terug! (dit resulteert trouwens in een wat overdreven gele kaart voor Marc in de 65e minuut)

SIOL blijft het proberen maar word zelden echt gevaarlijk, OKSV is feller en wint veel duels, Helaas ontbreekt het geluk een aantal keer met een bal op de paal en een bal op de lat. Waardoor het nog lang spannend blijft. De irritante linksbuiten van SIOL is een aantal keren op zoek naar een penalty maar de goed fluitende scheidsrechter heeft het prima in de gaten.

Job word vervangen door Johan en Joris komt nog in het veld voor de moegestreden Dennis.

Dan is daar in de 85e minuut de bevrijdende treffer voor OKSV een diepe bal vanaf rechts word slecht verwerkt door de verdediging van SIOL. Rick reageert attent en schuift de bal in het doel 1-3!! De opluchting is groot, je voelt het bij iedereen dit kan niet meer mis gaan!

De Prima leidende scheids laat nog wel wat lang door spelen, maar iets over half 5 is daar het eindsignaal, de 3-punten gaan mee naar Overlangel!

Het feest in de petjesbar duurde tot in de late uurtjes(voor een zondag dan), en menig baas zal zich op deze maandag morgen af hebben gevraagd of er niet beter verloren had kunnen worden.

Volgende week wacht weer een topper voor OKSV ditmaal uit tegen de nieuwe koploper Irene, bij winst zal OKSV in punten gelijk komen. Dit is tevens de laatste wedstrijd voor de winterstop.