• 1-0 Stein Jacops (De Willy's 1)
  • 2-0 Stein Jacops (De Willy's 1)
  • 2-1 Kevin vd Akker (OKSV 1)
  • 3-1 Wouter Klaassen (De Willy's 1)

Vandaag werd er om 14:30 uur afgetrapt op het Sportpark De Willy's voor de confrontatie De Willy's 1 - OKSV 1 onder leiding van scheidsrechter J.H.W.P. Hennevelt.

De wedstrijd De Willy's 1-OKSV 1 eindigde in: 3-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen Astrantia 1 op 5 oktober 2014. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

Volwassen De Willy's wint verdienstelijk van OKSV

Bron: Website InMill.nl

Met een lekker temperatuurtje om in te voetballen troffen de Willy's op hun eigen sportpark OKSV uit Overlangel. De huidige nummer vijf op de ranglijst is afgelopen jaar nipt gedegradeerd uit de 5e klasse. Ondanks drie verliespunten in drie wedstrijden is de Overlangelse equipe een uitstekende voetballende tegenstander. Maar uit de voorgaande wedstrijden van afgelopen jaren is gebleken dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

Er werd thuis twee keer verloren, maar uit twee keer gewonnen. In tegenstelling tot de sprankelende overwinning op Astrantia (0-6), zaten Mike en keeper John weer bij de selectie. Hierdoor kon Niek, die verdienstelijk de nul had gehouden in Middelaar, zich weer in het veld laten gelden. Enige afwezige was nog steeds de geblesseerde Ruud. In de opstelling waren dus ook een aantal wijzigingen doorgevoerd door trainer Koen van Berlicum. John nam weer plaats onder de lat en en Niek nam de plaats in van Harm.

Voor ongeveer 110 toeschouwers trapten De Willy's en OKSV af onder leiding van scheidsrechter Hennevelt uit Schaijk. De blauw-witten lieten OKSV komen waardoor de eerste vijftien minuten op de helft van De Willy's afspeelde. Dit resulteerde slecht tot één goede mogelijkheid voor OKSV, maar deze werd knap gepareerd door keeper John. De wedstrijd kabbelde hierna voort tot de 25e minuut. De Willy's vielen aan en Stein wilde de bal voorgeven op Math. Maar tot iedereens verbazing, ook die van Stein zelf, viel de bal binnen bij de tweede paal. 1 - 0. Bijzonder gelukkig, maar dit stemde de vele supporters toch erg tevreden. Zonder verder grote kansen zochten De Willy's en OKSV na 45 minuten de kleedkamers op.

De tweede helft begon daarna afwachtend. Bijna ploegen wilden wel, maar durfde geen duidelijke stappen te ondernemen. In de 48e minuut was dat de snelle terecht gele kaart voor Luuk. Dit maakte De Willy's een stukje scherper en gingen ze met meer lef voetballen. In de 52e resulteerde dit tot een verdubbeling van de score. Een schitterende crosspass van Bart kwam terecht bij Stein. Hij omspeelde de keeper en tikte zijn tweede van de middag binnen, 2 - 0. Direct na dit doelpunt kregen De Willy's weer een goede kans. Math zette straks voor op Stein, die de bal bij Wouter kreeg. Maar Wouter had zijn vizier nog niet scherp staan.

Hierna begon de scheids te mengen in de wedstrijd. Een achterbal, althans een warmlopende Sjoerd en een vlaggende Math, werd neergelegd door John. Maar tijdens zijn aanloop kwam een spelers van OKSV aanlopen en tikte de bal in het doel. Ondanks protesten van De Willy's en van grensrechter Math keurde de scheidsrechter het doelpunt goed. 2 - 1. Hierdoor kwamen De Willy's meer met de rug tegen de eigen zestien te staan, maar onder leiding van een goed voetballende en coachende Tom hielden De Willy's stand. Toen Stein in de 75e minuut doorgebroken was besloot de scheidsrechter geen rood maar slechts geel te geven. Twee minderen momenten van een scheids die wel erg het wedstrijdbeeld bepaalde. Maar gelukkig was daar topscoorder Wouter nog. Hij kreeg in de 92e minuut de bal, kapte naar zijn rechter en schoot verwoestend binnen. 3 - 1. Dit was tevens de eindstand.

De Willy's hebben vandaag laten zien door zelf goed te verdedigen en zich niet van de wijs laten te brengen door arbitrale beslissingen erg volwassen te zijn. De verdediging stond als een huis met daarvoor een hardwerkend middenveld en een onvoorspelbare en dynamische aanval. Met zo'n goede teamprestatie kunnen we vooruit kijken naar het lastige uitduel in Haren tegen de plaatselijke SBV. Zij verloren vandaag van titelkandidaat nummer een SIOL (5 - 0). Hopelijk kunnen onze mannen de goede lijn doorzetten want met 12 punten uit vier wedstrijden is het een prima seizoenstart voor nieuwbakken trainer Koen van Berlicum.

Bron: KlikSport.nl

De Willy's en SIOL blijven winnen dit seizoen. Ook de vierde competitiewedstrijd in de zesde klasse D werd in winst omgezet. SIOL had geen enkele moeite met MOSA'14 (5-0), De Willy's stuurde OKSV met een 3-1 nederlaag terug naar Overlangel.

"We speelden MOSA'14 volledig weg", aldus SIOL-trainer Peter ten Haaf. "Die ploeg bleef de hele wedstrijd met elf man rond het eigen zestienmetergebied hangen. We vergaten onszelf te belonen met dubbele cijfers." Selim Sahinturk werd man of the match met drie goals. Ook Tim Driessen en Djavano Amanupunnjo scoorden.

Moeizame winst
Ook De Willy's staat op twaalf punten uit vier duels. OKSV verloor met 3-1. De 1-0 was een gelukkig doelpunt. Stein Jacops wilde voorgeven, maar zag tot zijn eigen verbazing de voorzet binnenvallen. Zonder verder grote kansen zochten De Willy’s en OKSV na 45 minuten de kleedkamers op. In de 52e minuut verdubbelde De Willy's de stand. Wederom Jacops was de maker van de goal. De 2-1 van Kevin van den Akker zorgde voor protesten bij de thuisclub. Volgens De Willy's had het doelpunt nooit goedgekeurd mogen worden. OKSV zette aan, maar de koploper hield stand. In de extra tijd zorgde Wouter Klaassen voor opluchting: 3-1.

Irene haalt uit
MOSA'14 staat op nul punten, net als SBV. De Harenaren gingen met 5-0 onderuit tegen Irene, dat de derde plek bezet. Ook SVS Stevensbeek wacht nog op het eerste punt. Deze zondag werd er 'slechts' met 1-0 verloren van SCV'58. Volgens Jeroen Denissen, trainer van de Velpenaren, had die score veel hoger uit moeten vallen. Vijf minuten voor tijd viel echter pas de winnende treffer van topschutter Pascal van Thiel.

Winst Achilles Reek
Achilles Reek doet met een vierde plaats mee in de top van 6D. Eenvoudig ging het zondagmiddag niet tegen Elsendorp. Het kwam via Rob van der Wijst op voorsprong na een klein half uur, maar nog voor rust was het weer gelijk. Vlak voor tijd bezorgde Van der Wijst met zijn tweede van de dag zijn ploeg drie punten.
Astrantia tenslotte klopte Menos met 2-0. Een verdiende overwinning, waarbij de doelpunten al snel vielen.

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Zondag 21 september, OKSV speelt de uitwedstrijd tegen de Willy's. De Willy's is goed aan de competitie begonnen met 9 punten uit drie wedstrijden. De mannen van Ooijevaar verzorger Voet kunnen hun borst nat maken.

Vooraf: het was druk langs het veld in Wilbertoord zowel de thuisclub als de uit club was sterk vertegenwoordigd door een flinke supportersschare. Willy was ook deze wedstrijd weer mee afgereisd na Wilbertoord om de mannen van Voet bij te staan.

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in.
DM: F. Vos RB: R. van Dinther RCV: N. Selten LCV: R. van den Berg LB: D. Ermers VM: B. Vos(c) VM: J. van de Loop AM: P. Hidding LA: R. Reijs CA:M. J van de Wielen RA: B. van den Berg
Wissels: Kevin van den Akker, Joris van Poppelen, Kevin Kuijpers

Opmerkingen:
  • Ted Schmitz en Erwin van Summeren zitten beide nog met een knieblessure in de lappenmand.
  • M. van den Akker had andere verplichtingen, hij moest de tweede film uit zijn erotica reeks opnemen.
  • D. van Vucht was afwezig, het schijnt dat hij de eerste opnamen van OBESE had. Wat wel betekende dat de intrapballen goed hard waren uiteraard.
  • Trainer en dierenliefhebber Voet zag er maar wat moe uit deze zondag, de geruchten deden de ronde dat dit alles te maken had met het feit dat hij de zaterdagavond met zijn vriendin mee na Hollands Got Talent MOEST!?
OKSV begint goed aan de wedstrijd, er word goed gevoetbald en de Willy's word flink onder druk gezet. Vanaf het aller eerste moment is duidelijk dat de Willy's (toch de koploper!?!) niet van plan is te gaan voetballen vanmiddag. Er word ingezakt door de mannen uit Wilbertoord en alle ballen die ze krijgen worden zo hard hoog en ver mogelijk na voren geschopt. Koploper onwaardig aldus Hugo B.

De eerste en de beste kansen zijn dan ook voor de mannen van imker Voet. Roel heeft een aardige schotje in de beginfase en ook Perr krijgt nog een kans ma hij kopt de voorzet van Rick helaas voorlangs.

In de fase die daar op volgt word OKSV beter en beter de Willy's kan het tempo van OKSV niet bijbenen en moet nog verder terug gaan voetballen.

In de 20ste minuut gaat Johan alleen op de keeper af hij word even aangetikt van achter blijft toch staan en schiet de bal helaas recht op de keeper af. Wanneer die was gaan liggen was het toch zeker een penalty geweest.

In de 25ste minuut is het opnieuw Johan die na goed werk van Bart en Rick weer alleen op de keeper af gaat, helaas gaat ook deze bal er niet in, wederom brengt de keeper redding.

In de 30ste minuut komt een speler van de willy's door op links. Roel is te laat met de voorzet eruit halen en de speler geeft voor. Tot ieders verbazing valt de bal over Frank heen in het doel, wat een domper en wat onterecht 1-0

Na de 1-0 gaat OKSV minder voetballen als voorheen, het is niet in staat het goede spel van voor de goal voort te zetten en ze maken het zichzelf verschillende keren lastig. Toch is het beste van het spel en de kansjes die nog komen allemaal in het voordeel van OKSV. De Willy's graaft zich verder en verder in.

In de rust probeert trainer Voet zijn elftal op scherp te krijgen, hier liggen kansen deze wedstrijd moet je gewoon winnen. Het enige wat je wel moet doen is je kansen af maken en doelpunten maken.

Net na rust pompt de Willy's de bal nog maar eens na voren(het begint vort heel erg op ANTI voetbal te lijken) Roel anticipeert niet goed op de bal en de linksbuiten van de Willy's loopt door richting Frank. Frank twijfelt wat die moet doen en zoals zijn grote broer altijd zegt(Twijfel is nooit goed) blijkt dit ook in dit geval weer waar te zijn. De speler van de Willy's krijgt de bal in de kluts mee en maakt 2-0. Alle zeilen zullen moeten worden bij gezet. Joris van Poppelen komt in het veld voor Bram van den Berg in de hoop zo snel mogelijk iets te forceren. OKSV krijgt een aantal goede kansen vooral in de vorm van Niek die de bal twee keer vrij in kan koppen maar helaas wat scherpte mist.

Daarnaast worden er al de hele wedstrijd verschillende goede voorzetten afgeleverd bij de eerste paal maar telkens ontbreekt de afmaker.

Aanvoerder Vos moet 20 minuten voor tijd na de kant, vooraf had hij al wat last van zijn hamstring, bij dit soort klachten zijn oude mannen als Vos niet meer in staat een hele wedstrijd te voetballen Kevin van den Akker is zijn vervanger.

In de 75e minuut maakt Kevin de opmerkelijke aansluitingstreffer, de keeper van de Willy's weet niet goed het verschil tussen een achterbal en tussen geen achterbal. Hij heeft de bal in zijn handen legt hem neer voor een doeltrap, de scheids gebaart door te spelen omdat de bal niet achter is geweest. De keeper weet niet wat hem overkomt en staat versuft te kijken , Kevin reageert attent en neem de bal mee en tikt hem tegen de touwen. 2-1

In het laatste kwartier proberen de mannen van Voet de gelijkmaker te forceren er word man op man gevoetbald in de hoop wat af te dwingen. Helaas is het team niet in staat nog echte kansen te creëren, er word veel de lange bal gehanteerd ipv over het middenveld te voetballen(waar job de vrije man is in deze fase) Job laat zich niet horen en word telkens overgeslagen.

In de allerlaatste minuut van de wedstrijd valt de beslissing wederom een lange bal van de Willy's (hoe kan het ook anders) word niet goed verwerkt en in tweede instantie schiet de middenvelder de bal tegen de touwen, Keeper Frank gaat bij deze goal niet vrijuit en de middenvelder mag van de drie!? OKSV verdedigers wel heel makkelijk schieten de wedstrijd is gespeeld 3-1.

Helaas de tweede nederlaag op rij voor het team van Voet. Er werd zeker het eerste half uur heel goed gevoetbald waarbij de tegenstander zoek werd gespeeld. Als je je kansen niet af maakt word het altijd een lastig verhaal tegen een tegenstander die helemaal NIET WIL voetballen. De tweede helft was stukken minder, ook dit verschil met de eerste helft zal eruit moeten voor het vlaggenschip van Overlangel. Volgende week de wedstrijd tegen Astrantia, het team van Voet zal en moet hier toch drie punten pakken!?