Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

Senioren - OKSV 1

Wedstrijden 2013/2014

GVV'57 1 - OKSV 1
Uitslag: 5-2

06 april 2014

Doelpuntenmakers

  • Joris de Veer (GVV'57 1)
  • Bas Rensen (GVV'57 1)
  • Frank Albers (GVV'57 1)
  • Frank Albers (GVV'57 1)
  • Paul van Geffen (GVV'57 1)
  • Bram vd Berg (OKSV 1)
  • Ted Schmitz (OKSV 1)

Wedstrijdverslag

Op het Sportpark De Bikkelkamp werd vandaag om 14:30 uur afgetrapt voor de ontmoeting GVV'57 1 - OKSV 1. Scheidsrechter T.W.A. de Brouwer had deze krachtmeting geleid.

De wedstrijd GVV'57 1-OKSV 1 eindigde in: 5-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen Ravenstein 1 op 13 april 2014. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

5H: Ulysses helpt Vianen Vooruit een handje

Bron: KlikSport.nl

Vianen Vooruit kan de titel in de vijfde klasse H bijna niet meer ontgaan. De ploeg van trainer Dennis Kroes won met 0-4 bij Gassel en zag dat Heijen verrassend verloor bij Ulysses. Ook Estria hoeft niet meer aan het kampioenschap te denken na het 1-1 gelijke spel tegen HBV. Onderin pakte GVV'57 drie punten, waardoor het nog steeds een kans heeft op handhaving.

Heijen kreeg in Megen 2-0 klop van Ulysses. Een pijnlijke nederlaag, omdat de ploeg van trainer John Janssen op die manier de titelkansen vergooide. De wedstrijd startte wat later omdat Heijen was vergeten de spelerspasjes mee te nemen naar de gemeente Oss. Bij Ulysses koos trainer Andr Verhoeven noodgedwongen voor keeperstrainer John Gielis in de goal. De 36-jarige keeper deed het uitstekend en hield vooral in de tweede helft zijn doel met goede reddingen schoon. De eerste clean sheet dit seizoen. Ulysses ging beter met de kansen om en trakteerde Heijen op twee tegendoelpunten. Na elf minuten was het Paul van Lith met de 1-0, na 71 minuten verdubbelde Willem Brouwer de stand.

Vianen Vooruit slaat een gat
Vianen Vooruit profiteerde van de nederlaag van Heijen. Tegen Gassel won het erg makkelijk met 0-4. Enige tegenvaller voor trainer Dennis Kroes was dat in de eerste helft doelman Niels Verbiesen geblesseerd raakte. Hij hield het nog tot de rust vol en werd toen vervangen door de doelman van de A1. Maar zowel de eerste als de tweede helft hoefde de doelman niet in te grijpen. De collega aan de andere kant had het drukker. De eerste zeven minuten moest hij al twee keer een bal uit het doel rapen. Twee keer was het Roy Daamen die trefzeker was, de eerste keer al na zo'n dertig seconden. Het duurde na de 0-2 ruim een uur voordat de 0-3 viel. Bart van Dongen zette de derde treffer op het scorebord en gaf later in de wedstrijd de assist op Roy Daamen, die 0-4 scoorde. "Ik ben een tevreden trainer", aldus Kroes. "Ik had vandaag niet verwacht dat we een gat slaan. Het mag eigenlijk niet meer misgaan, maar eerst treffen we volgende week HBV in de derby."

Estria speelt gelijk
Estria mocht om bovenin mee te doen geen fout maken tegen HBV. Dat deed het wel, want het 1-1 gelijkspel tegen HBV betekent dat het gat met koploper Vianen Vooruit is opgelopen tot zes punten. Al na vijf minuten lag de 1-0 van Rens van Dongen tegen de touwen. Na vijf minuten in de tweede helft werd het 1-1.

Ruime overwinning Ravenstein
Ravenstein, dat vandaag met 4-1 won van De Zwaluw, kent een opmerkelijke tweede seizoenshelft. De ploeg stond bovenaan, maar door een mindere periode heeft het inmiddels zeven verliespunten meer dan Vianen Vooruit. Trainer Peter van Orsouw: "Heel jammer dat we het kampioenschap uit handen hebben gegeven. Dat doet me toch wel pijn. We kampen ook met veel blessures en sommige jongens voetbalden terwijl ze niet helemaal fit waren. Ik wil echter strijd en daar moet je helemaal fit voor zijn. De komende wedstrijden gaan we dan ook door met de jongens die er echt voor willen gaan en fit zijn." Het kampioenschap leeft niet meer in Ravenstein, al is er nog een kleine kans. "Vandaag tegen De Zwaluw klopte alles. In de tweede helft domineerden we en we hadden zelfs nog ruimer kunnen winnen. Deze prestatie willen we graag een vervolg geven in de rest van het seizoen. We willen in een flow komen en dan met een goed gevoel de nacompetitie ingaan."

GVV'57 pakt laatste strohalm
Bij een nederlaag tegen OKSV was het vandaag zo goed als afgelopen voor GVV'57 in de vijfde klasse. De mannen van trainer Jan Harting wonnen echter met 5-2 en daardoor is er nog een kans op handhaving. Het gat met OKSV en Ulysses is drie punten, al hebben die ploegen nog een wedstrijd in te halen. Harting: "Voor ons is het belangrijk om de punten te blijven pakken. En we hopen op puntverlies bij de concurrentie." OKSV kwam in Grave op voorsprong door Bram van de Berg. In de laatste minuut van de eerste helft bogen Joris de Veer en Bas Rensen de achterstand echter om in een 2-1 voorsprong. OKSV kwam via een knappe goal van Ted Schmitz nog wel op 2-2, maar daarna liep GVV'57 via Frank Albers (twee) en Paul van Geffen uit naar 5-2. De komende drie duels staat GVV'57 tegenover Maaskantse Boys ("die kunnen vrijuit voetballen, een gevaarlijke ploeg, Gassel ("een interessante derby") en SIOL.

Puntje voor SIOL
SIOL kan degradatie naar de zesde klasse niet meer voorkomen, maar wil het seizoen wel zo goed mogelijk afsluiten. Tegen Maaskantse Boys sleepte de ploeg Katwijk een gelijkspel in de wacht. Beide ploegen gingen douchen met een 2-2 stand, waarbij Jochem Donkers en Bart Wetzer de doelpuntenmakers van MKB waren.

Uitslagen vijfde klasse H:
-Gassel - Vianen Vooruit 0-4
-GVV'57 - OKSV 5-2
-SIOL - Maaskantse Boys 2-2
-Ulysses - Heijen 2-0
-Estria - HBV 1-1
-Ravenstein - De Zwaluw 4-1

Stand vijfde klasse H:
1. Vianen Vooruit 18-40
2. Heijen 18-36
3. Ravenstein 19-36
4. Estria 18-34
5. De Zwaluw 19-29
6. Maaskantse Boys 19-26
7. Gassel 18-24
8. HBV 18-22
9. Ulysses 19-21
10. OKSV 18-18
11. GVV'57 19-15
12. SIOL 17-7

Voorbeschouwing

Voor deze wedstrijd was ook een voorbeschouwing gemaakt.

Bekijk de voorbeschouwing

© Copyright 2001-2024 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
19 jun 2024 - 20:30
Algemene Ledenvergadering OKSV 2024
Meer informatie Meer informatie over: Algemene Ledenvergadering OKSV 2024
21 jun 2024 - 21:00
EK2024 (groepsfase): Nederland - Frankrijk
Meer informatie Meer informatie over: EK2024 (groepsfase): Nederland - Frankrijk
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg