Uitslag: 1-1

27 april 2014

• 1-0 Paul van Lith (Ulysses 1)
  • 1-1 Perr Hidding (OKSV 1)

De Competitiewedstrijd Ulysses 1 - OKSV 1 stond om 14:30 uur op het programma. Deze ontmoeting stond onder leiding van scheidsrechter P. Verbruggen. De krachtmeting werd gespeeld op het Sportpark Den Heuvel.

De wedstrijd Ulysses 1-OKSV 1 eindigde in: 1-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen Estria 1 op 04 mei 2014. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

5H: Kampioen Vianen Vooruit viert feest

Bron: KlikSport.nl

VIANEN - Vianen Vooruit heeft de titel in de vijfde klasse H op zak. De mannen van trainer Dennis Kroes wonnen met 4-1 van SIOL en concurrent Heijen liet punten liggen op bezoek bij HBV: 2-2.

De wedstrijd tegen degradant SIOL was niet de beste dit seizoen van Vianen Vooruit, maar toch werd er redelijk eenvoudig uitgelopen naar 4-1. Kroes: "Natuurlijk was er wel wat spanning bij ons. Tegen SIOL hebben we echter gedaan wat we moesten doen: winnen."
Via de kersverse vader Walter Bulkens kwam de thuisploeg na een kwartier op voorsprong. Een doelpunt dat al 'wiegend' werd gevierd. Bart van Dongen verdubbelde tien minuten later de stand en een vrije trap van Djavano Amanupunnjo (SIOL) leverde de 2-1 ruststand op. Een gemotiveerd Vianen Vooruit maakte in de tweede helft geen fout en stelde door goals van Marc Daamen en Roy Daamen de overwinning veilig. "De wedstrijd bij HBV duurde tien minuten langer, dus we hebben in spanning afgewacht. Via ons contact daar werden we op de hoogte gehouden, verschrikkelijk spannend om zo te moeten wachten. Na het laatste fluitsignaal was er een explosie van vreugde. De spelers hebben toen ook de trainer gejonast haha. We gaan straks de platte kar op en feest vieren."

Heijen loopt tegen puntenverlies aan
Heijen voelde zich bestolen tegen HBV. Het speelde met 2-2 gelijk en hielp daarmee Vianen Vooruit aan het kampioenschap. Heijen begon goed aan de wedstrijd en na vijf minuten tekende Tijn Wabeke voor de 0-1. De gelijkmaker van Jeroen van Sonsbeek was een tegenvaller voor de Heijenaren. Na wisseling van speelhelft kwam Heijen opnieuw op voorsprong en wederom door Wabeke. Het was wachten op de 1-3, maar ook deze keer kwam HBV terug. Jeroen Bardoel bracht zijn ploeg op 2-2. In de slotfase vond Heijen echter dat het tot twee keer toe recht had op een penalty. Bovendien werd een goal afgekeurd, onterecht volgens de bezoekers.

Degradatie OKSV komt dichtbij
GVV'57 heeft OKSV ingehaald op de ranglijst in de vijfde klasse H. De Gravenaren klopten Gassel met 1-0, OKSV pakte een puntje tegen Ulysses. Het 1-1 gelijkspel in Megen betekent dat de Megenaren verzekerd zijn van handhaving. OKSV heeft handhaving niet meer in eigen hand. Volgende week moet het winnen van Estria, terwijl GVV'57 op bezoek gaat bij het al gedegradeerde SIOL. Op het sportpark van Ulysses vielen de treffers de eerste 25 minuten. Paul van Lith opende de score namens de thuisploeg, Perr Hidding tekende zo'n vijf minuten later voor de gelijkmaker. Diezelfde Hidding kreeg vlak voor tijd een grote kans op de 1-2, maar gezien het spelbeeld was die stand niet terecht geweest.

Wonder van GVV'57
Weinig mensen zagen GVV'57 rond de winterstop nog als serieuze kandidaat voor handhaving. De ploeg van trainer Jan Harting bleef echter in een goede afloop geloven en heeft het nu na de 1-0 overwinning op Gassel zelfs in eigen hand. Als het volgende week wint van SIOL, is het zeker van handhaving en wint het de derde periode, zodat er wordt gevoetbald om promotie. Het kan volgende week zondag gebeuren en het zou een mooi afscheid zijn van de vertrekkende Jan Harting. Leuk feitje is dat hij die zondag ook jarig is. Ander leuk feitje is dat Reinier Bonimbie de opvolger is van Harting. Bonimbie is nu coach van Estria, concurrent van GVV'57 in de derde periode en zondag tegenstander van OKSV, concurrent onderin van de Gravenaren. Harting: "Van onderschatting zondag tegen SIOL is geen sprake. We benaderen dit duel zoals anderen, erg serieus. We gaan voor handhaving, iets wat een maand geleden er heel anders uitzag. Ik heb echter altijd gezegd dat we na de winterstop punten zouden gaan pakken. We misten veel spelers en nu is er veel scorend vermogen en onze defensie geeft weinig weg. Alle ingrediënten voor succes. Bovendien hebben we het geluk dat OKSV veel punten heeft laten liggen."

Estria klopt De Zwaluw
Estria gaat met Heijen uitmaken wie zich plaats voor de nacompetitie. De mannen uit Escharen wonnen zondag met 2-1 van De Zwaluw. De gasten uit Oeffelt kwamen op voorsprong, maar net na rust was het Bart Cruijsen met de gelijkmaker. Vlak voor tijd leverde het doelpunt van Martijn Mulder drie punten op voor Estria.

Ruime winst Ravenstein
Ravenstein wil met een goed gevoel de nacompetitie ingaan. Tegen Maaskantse Boys werd aan het vertrouwen gewerkt door het team uit de vestingstad. De zes goals werden netjes over twee helften verdeeld. Voor rust scoorden Jens Homan, Max Suppers en Nieck van Heck, in de tweede helft Rob Megens, Chiel van Uden en opnieuw Suppers. "Een overtuigende overwinning", aldus trainer Peter van Orsouw.

12. SIOL 21-8

Ulysses 1 handhaaft zich in de 5e klasse door gelijk te spelen thuis tegen OKSV 1-1

Bron: Website Ulysses

De ploeg van Andre Verhoeven moest in de laatste twee wedstrijden nog een punt halen voor klasse behoud. Concurrent OKSV kwam op bezoek. Deze ploeg moest winnen om nog kans te maken om ook volgend seizoen in de 5e klasse te spelen. Het was geen goede wedstrijd maar wel spannend. Ulysses verzuimde de vele geboden kansen af te maken en zodoende bleef er OKSV in geloven.

Na twee minuten spelen stormde Willem al alleen naar de keeper van OKSV maar hij mikte de bal net naast de paal. In de 3e minuut haalt Bernd de achterlijn en legt de bal panklaar voor Niek om binnen te schieten.

Niek nam de bal links en kon de hoek van dichtbij uitzoeken maar zijn schot was niet zuiver genoeg. OKSV trok nogal eens aan de noodrem maar de 74e jarige scheidsrechter kon dat allemaal niet meer overzien. Na een kwartier eiste Paul een strafschop maar de scheidsrechter liet doorspelen. Na een kwartier kreeg OKSV de eerste corner maar die leverde niks op. In de 19e minuut was het de topscoorder van de 5e klasse Paul die de bal uit de lucht op zijn pantoffel nam en Ulysses naar de 1-0 voorsprong schoot. Maar vijf minuten later lag de gelijkmaker in het net bij Ulysses. De scheidsrechter kende OKSV een onterechte vrij trap toe. Toen deze vrije trap in de doelmond werd gegooid werden er ook nog twee verdedigers van Ulysses weg geduwd en daarvan profiteerde de kleine man Perr Hidding van. Hij kopte uit deze vrije trap de bal boven in de kruising en dat was de 1-1. Nog voor rust kregen allebei partijen nog kleine kansen maar er werd niet meer gescoord.

OKSV dat moest winnen kwam de 2e helft wat beter in de wedstrijd. De ploeg bleef knokken en voelden dat er meer in zat dan een punt. Jammer dat Roel van Dinther van OKSV moest uitvallen. Hij kreeg te weinig lucht en moest het veld na een lange behandeling verlaten. In de 67e minuut kreeg Willem een goede kans uit een vrije trap van Paul. Willem kwam alleen voor de keeper van OKSV maar die bokste de bal uit zijn doel.

In de 86e minuut een scrimmage voor het doel van Ulysses maar de bal ging niet over de lijn bij Ulysses. In de 89e minuut een voorzet van de linkerspits van OKSV maar twee spelers maaiden allebei over de bal. In blessure tijd was het Perr Hidding die nog een geweldige kop kans kreeg maar hij kopte gelukkig over.

De scheidsrechter moest er nog wel 8 minuten bij tellen vanwege verschillende blessures en maakte er toch maar een eind aan bij de stand van 1-1. Een punt voor Ulysses was voldoende voor klasse behoud. Na de wedstrijd was er een gezellige seizoens afsluiting in de sportkantine. Volgende wedstrijd is de laatste van het seizoen en bij winst op Maask. Boys kan Ulysses nog een plek stijgen op de standenlijst.