Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

OKSV A1

Wedstrijden 2009/2010

FC Uden A1 - OKSV A1
Uitslag: 1-2

17 april 2010 - Van onze verslaggever Jeroen

Opstelling OKSV A1 (4-3-3)

Sjoerd
Erwin
René
Ted
Rick A
Luuk
Roel
Kevin
Tymon
Marc
Job

Wissels

45' Frank voor Sjoerd
45' Perr voor Marc
45' Jasper voor René
45' Rick B voor Ted
85' Ted voor Luuk

Doelpuntenmakers

3' 0-1 Luuk
84' 1-1
90' 1-2 Perr

Gele kaarten

Erwin en Rick A

Wedstrijdverslag

OKSV A1 STEELT DE OVERWINNING, MAAR MAALT DAAR NATUURLIJK NIET OM! EERSTE OVERWINNING NA DE WINTERSTOP IS EEN FEIT: 1-2 WINST OP FC UDEN A1!

De wedstrijd van vandaag was, om het zacht uit te drukken, niet best. De warmte en het harde, hobbelige veld zullen daar ongetwijfeld aan hebben bijgedragen, maar...... tjongejongejonge!
De eerste helft was van OKSV-kant matig, maar na rust was het ronduit zwak. Dat je dan toch met 3 punten aan de haal gaat, komt niet zo gek vaak voor. Maar, zoals vorige week al gezegd, een keer mazzel hebben zat er wel een beetje aan te komen.

OKSV begon zeer voortvarend en kwam in de 3e minuut op voorsprong. De ingeschoven Erwin won halverwege de helft van de tegenstander een duel en speelde de bal naar de opgekomen Luuk. Deze ging, met een man in de rug, op de keeper af en schoof de bal met buitenkantje rechts in de rechter benedenhoek. Waar de spitsen de laatste weken (te) vaak falen, bleef de captain koel. Zo moet het!

Deze voorsprong bracht echter niet de gewenste rust en het gewenste vertrouwen. OKSV speelde slordig en was de bal veel te snel kwijt. FC Uden nam het heft in handen, zonder kansen te creëren.
Sjoerd had het dan ook relatief rustig, alleen bij standaardsituaties dreigde het af en toe gevaarlijk te worden.
De beste kans in de eerste helft was voor Tymon. Maar na een fraai uitgespeelde aanval was zijn inzet te slap en konden we niet met 0-2 gaan rusten.

O ja...... en dan zouden we bijna de 100% kans vergeten die Luuk in de 39e minuut kreeg. Die kans die nooit een scoringskans zou worden, omdat hij onderuit werd gehaald. De kans die nooit een penalty zou worden, omdat de 'neutrale' scheidsrechter (bondsscheidsrechter B. van Melis uit Uden, de scheids die vandaag eigenlijk een seniorenwedstrijd in de 6e klasse had moeten fluiten, maar te geblesseerd was om dit te doen...????) zo 'eerlijk' was om tijdens de blessurebehandeling tegen Luuk te zeggen dat hij het toevallig niet had gezien, omdat hij de bal volgde.
***koek! Want hij stond op minder dan 10 meter en had alles perfect gezien.

(Verder ga ik het, ondanks dat het erg lastig is, niet over deze trieste man hebben)

Na rust had OKSV in het begin nog het initiatief. Een kopbal van Luuk ging voorlangs en een paar 2-tegen-2- of 3-tegen-3-situaties werden of slecht uitgespeeld of 'deskundig' afgevlagd.
In de 69e minuut schoot FC Uden voor het eerst in de wedstrijd serieus op doel en moest Frank met de voet redden. Vanaf dat moment drong FC Uden OKSV terug en kwam OKSV niet meer aan voetballen toe.
Duels werden verloren, spelers kwamen overal te laat en passes kwamen niet aan. Het was dramatisch slecht. Een schoolvoorbeeld van 'achter de feiten aanlopen'.
OKSV kwam 2 keer heel goed weg; eerst belandde een mislukte voorzet op de lat en later claimde FC Uden (terecht) een penalty, toen Perr opzichtig in de fout ging.
De 1-1 kon dan ook niet uitblijven en was gewoon verdiend. Oorzaak: een opeenstapeling van verdedigend falen en miscommunicatie aan OKSV-kant. FC Uden rook bloed en ging vol voor de winst.

Maar.... toen brak de 90e minuut aan.
Kevin kreeg plots de geest en speelde Perr aan. Die ging, met een verdediger in de rug, in volle sprint op de keeper af. In eerste instantie strandde hij, maar onder zware druk wist hij de rebound toch binnen te schieten.
Daarna volgden nog 5 (voor 2 a 3 korte blessurebehandelingen!!) bange minuten. Frank redde nog 2 keer en hielp daarmee de overwinning veilig te stellen.

Conclusies:
1 Deze wedstrijd moeten we snel vergeten, maar de punten moeten we lekker koesteren!
2 Een worst kan niet fluiten.

Dank aan de 10-15 fans die ons hebben ondersteund.Voorbeschouwing

Voor deze wedstrijd was ook een voorbeschouwing gemaakt.

Bekijk de voorbeschouwing

© Copyright 2001-2024 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
20 apr 2024
Autopuzzeltocht 2024
Meer informatie Meer informatie over: Autopuzzeltocht 2024
21 jul 2024 - 09:00
Zomermarkt 2024
Meer informatie Meer informatie over: Zomermarkt 2024
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg