18' 0-1
42' 0-2
44' 0-3
81' 0-4

OKSV A1 haalt als team een dikke voldoende, maar individuele fouten helpen koploper Estria aan een verdiende, maar geflatteerde 0-4 overwinning.

Nadat we er vorige week in waren geslaagd onszelf het spelen onmogelijk te maken (een prestatie op zich), moesten we vandaag tegen uitgerekend koploper Estria op zoek naar eerherstel.
In principe geen wedstrijd waarin we punten moeten pakken, maar we gingen natuurlijk wel voor de winst. De teamafspraken waren duidelijk en er zou 'scherp' en met 'ziel en zaligheid' worden gespeeld.
Maar ondanks alle goede bedoelingen begon OKSV erg nerveus en gaf het in de beginfase te veel ruimte weg. Een slippertje onze keeper leidde bijna tot de 0-1, maar gelukkig wist hij de schade zelf de fiksen.
Daarna volgde een fase waarin Estria meer balbezit had, maar OKSV de zaken goed gegroepeerd aanpakte.
Het was dan ook erg zuur dat een foutieve terugspeelbal (geen communicatie met de doelman!!) leidde tot de 0-1.
Tot aan de 41e minuut was de wedstrijd redelijk in evenwicht. Estria had het meeste balbezit, maar creëerde nauwelijks kansen. En OKSV kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar in de omschakeling, of bij het uitspelen van de aanvallen werden te vaak de verkeerde keuzes gemaakt.
In de 41e minuut kwam Estria op 0-2. Onze beide centrale verdedigers stonden totaal verkeerd opgesteld en lieten zich kinderlijk verrassen door de spits (die wel attent reageerde op de lange bal), terwijl 3 seconden ervoor OKSV op de helft van de tegenstander had ingegooid! Wederom een volkomen onnodige tegengoal en wederom door een gebrek aan concentratie en scherpte.
Vlak voor rust werd het ook nog 0-3, nadat een Escharense aanvaller vanaf links naar binnen kon trekken en zonder al te veel weerstand van af rand 16 mocht uithalen.

Tja.... En wat doe je en zeg je dan in de rust??
Natuurlijk moeten de oorzaken van de tegendoelpunten worden besproken, want dat kan en mag niet meer gebeuren. En daarna moet de knop weer om, want de tweede helft moet het gewoon anders/beter.

Na rust lag het initiatief bij OKSV. In de 47e minuut kregen Job en Tymon 2 schietkansen, maar hun beider inzet werd geblokt.
Daarna volgde een fase waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Estria kwam helemaal niet meer in de Langelse zestien. En OKSV dreigde wel, maar kon evenals voor rust niet toeslaan.

In de 81e minuut maakte Estria de 0-4. Dat was het allereerste schot op doel in de tweede helft.
Onze keeper verkeek zich op de stuit die in het schot zat en dat betekende de 4e (lullige) tegengoal.

Daarna had OKSV nog een paar goeie mogelijkheden, maar Tymon vond de doelman op zijn weg en uit de daarop volgende corner produceerde Rick A een afzwaaier. En Perr schoot korte tijd later over, nadat hij zich knap had vrijgespeeld.
In de blessuretijd werd het nog bijna 0-5, maar OKSV wist met vereende krachten de bal uit de doelmond weg te werken. Gelukkig maar, want 0-5 zou helemaal belachelijk zijn geweest!

Al met al mogen we tevreden zijn over de manier waarop we als team hebben gespeeld. We zijn zeker niet weggespeeld en dat geeft weer hoop voor de komende weken.
Toch zal er aan de scherpte en concentratie gesleuteld moeten worden, want fouten/foutjes worden in deze klasse bijna altijd afgestraft.