30´2-1 Cito
31´2-2 Johan
34´2-3 Johan
44´2-4 Rick
45´, 49´, 58´, 63´ en 76´2-5 t/m 2-9 Johan

Wedstrijdverslag

Johan denkt "wat Niek kan, kan ik ook" en scoort 7 keer!!

Ook de A1 van Cito (met 3 dispensatiespelers) wordt aan de zegekar gebonden. OKSV is op alle fronten beter, maar verzuimt om de score tot ver in de dubbele cijfers te laten oplopen.

Vandaag zou de eerste echte test plaatsvinden. De A1 van Cito zou, met evenveel punten en een bijna gelijkwaardig doelsaldo, het vuur aan de schenen gaan leggen. Dat lukte uiteindelijk alleen in de eerste 30 minuten van de wedstrijd, waarin OKSV een handvol uitgespeelde kansen niet benutte en daarnaast, als een volleerd Sinterklaas, nog 2 doelpunten weggaf.
Maar ook in dat eerste half uur was OKSV de beter voetballende ploeg. Cito probeerde met hard en intimiderend spel weerstand te bieden. Maar voetballend en conditioneel kwam de ploeg duidelijk tekort.

Na 10 minuten kwam Cito op voorsprong. Voor die tijd had Johan de score moeten openen, maar hij strandde op de keeper en kopte de rebound naast. De 1-0 ontstond door een communicatieve misser tussen achterhoede en doelman. Een cadeautje waar de spits van Cito raad mee wist.
Gelukkig was OKSV niet uit het veld geslagen. Twee minuten later schoot Johan de bal rakelings voorlangs. En kort daarna hadden Johan en Niek de kans om de gelijkmaker te scoren. Dit lukte helaas niet. Want het was Rick Reijs die de gelukkige gelijkmaker, een voorzet die bij de 2e paal binnenviel, maakte.
OKSV bleef naar voren spelen, met de bedoeling zo snel mogelijk een 2e goal te maken. Desondanks was het Cito dat, na het 2e cadeautje (wachten op het fluitje van de scheids dat niet komt...) scoorde. Eén minuut na deze goal kwam OKSV weer op gelijke hoogte. Johan maakt de dikverdiende gelijkmaker.
Na dit doelpunt zakte Cito in elkaar. Conditioneel was de ploeg opvallend zwak, het elfatl speelde niet als team en dat brak hen op. In een tijdsbestek van 11 minuten beslisten Johan en Rick de wedstrijd, door de score naar 2-5 uit te bouwen.
Na rust was de wedstrijd geen wedstrijd meer. OKSV was heer en meester en ondanks het feit dat Johan nog 4 keer toesloeg, was het aantal slecht uitgespeelde en slecht afgeronde aanvallen te groot.
De 2-7 en 2-8 waren echter fraaie treffers. De eerste, na een lekkere strakke corner van Rick, werd door Johan goed ingekopt. En de 2-8 werd door onze topscorer met buitenkant voet bij de 2e paal binnengeschoten.
Het is goed dat we deze wedstrijd hebben gewonnen, maar er is nog steeds voldoende werk aan de winkel, want we spelen nog lang niet naar onze mogelijkheden.
Volgende week spelen we thuis tegen Prinses Irene A2. Dan zullen ook onze nieuwe tenues (geschonken door Foto Megens en de supportersclub) worden gepresenteerd. We hopen op veel publiek. Tot dan.

De wedstrijd Cito A1-OKSV A1 eindigde in: 2-9.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV A1 wordt gespeeld thuis tegen Prinses Irene A2G op 27 september 2008. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.