Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

OKSV B1

Wedstrijden 2007/2008

OKSV B1 - Maaskantse Boys B1
Uitslag: 4-0

29 september 2007

OKSV C1 verliest 1e duel van dit seizoen. Verschil in ‘power’ (centimeters en kilo’s) is bepalend.

Het eerste puntverlies van dit seizoen is een feit. Dat is niet prettig, maar de manier waarop de 1-3 eindstand tot stand kwam was absoluut hoopgevend.
Tegenstander Margriet C3 had op (bijna) elke plek in het veld een speler staan die fysiek sterker was. Dat maakte het lastig om de persoonlijke duels te winnen en aan voetballen toe te komen.
In het eerste kwartier van de wedstgrijd hadden we het erg lastig. Margriet was een paar keer gevaarlijk, maar Frank stond zijn mannetje. Daarna kwamen we beter in de wedstrijd. Er werd af en toe goed naar voren gevoetbald, waardoor we de druk van de eigen goal konden houden. In de eindfase van de aanvallen hadden we echter niet de macht en kracht om toe te slaan.
Dat we via een directe vrije trap op een 1-0 voorsprong kwamen was dus geen verrassing. Kevin schoot de bal vanaf links, van ongeveer 20 meter, in de ‘verre’ hoek. Een fraaie treffer!
Twee minuten later was het een op links opgezette aanval, die door een goed opgekomen Bjorn nipt voorlangs werd geschoten. Het had dus zomaar 2-0 kunnen zijn!
Daarna nam Margriet het heft weer in handen en kwam in de 26e minuur verdiend
op 1-1. Dat was tevens de ruststand.
In de tweede helft kwamen we meer aan voetballen toe, maar ook nu ontbrak telkens het laatste stukje kracht om echt gevaarlijk te worden. Maar omdat we erin slaagden goed van het eigen doel te blijven spelen, konden we de druk redelijk van de ketel houden.
Dat de 1-2 (in de 19e minuut na rust) ook uit een directe vrije trap tot stand kwam, was dan ook niet gek. Waar iedereen een voorzet verwachte, werd de bal steenhard bij de eerste paal binnengeschoten.
En toen werd het lastig.
Kevin probeerde het nog een keer vanaf 35 meter, maar de keeper was attent. OKSV bleef knokken om te proberen minimaal één punt te halen. Het was dan ook jammer dat we 2 minuten voor tijd de 1-3 om de oren kregen, omdat we achterin te veel risico namen.
Eén minuut voor tijd had we nog pech, toen een vrije trap van Kevin via de onderkant van de lat weer terug het veld in kwam.

Al met al een verdiende nederlaag. Dat kan gebeuren en ‘t was in dit geval geen schande. Voetballend gezien kwamen we niet veel tekort, en lengte en gewicht zijn nou eenmaal factoren die soms ook (letterlijk) mee wegen.
Iedereen heeft gedaan wat ie kon. En dat is een compliment waard!
Volgende week ‘knallen’ we er gewoon weer tegenaan!


De wedstrijd OKSV B1-Maaskantse Boys B1 eindigde in: 4-0.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV B1 wordt gespeeld thuis tegen Vorstenbossche Boys B1 op 06 oktober 2007. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

© Copyright 2001-2022 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
17 jul 2022 - 09:00
Zomermarkt 2022
Meer informatie Meer informatie over: Zomermarkt 2022
16 jul 2023 - 09:00
Zomermarkt 2023
Meer informatie Meer informatie over: Zomermarkt 2023
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg