1-6 Ravenstein 1
1-7 Ravenstein 1
1-8 Ravenstein 1

Wedstrijdverslag

De competitiewedstrijd OKSV 1 - Ravenstein 1 stond om 14:30 uur op het programma. Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter J.G. van der Zanden. De wedstrijd werd gespeeld op het Voetbalveld van O.K.S.V. in Overlangel.

De wedstrijd OKSV 1-Ravenstein 1 eindigde in: 1-8.

Bron: Brabants Dagblad

Ruwaard is de competitie goed begonnen. De Osse ploeg won ver­diend met 1- 4 bij Ulysses, al viel de beslissing pas vlak voor tijd.
Ravenstein haalde vol uit bij nieuwkomer OKSV: 1- 8. Schadewijk kreeg een dubbele domper te verwerken. Bij Vorstenbossche Boys met 5- 2 verloren en moet sterspeler Stefan Veld lange tijd missen.
van een verslaggever

Ulysses - Ruwaard 1-4 (1-1)
Ru­waard wil na de degradatie afge­lopen seizoen uit de vierde klas­se graag snel op dat niveau te­rugkeren. Met Rajeshwahr Bho­la werd een nieuwe aanvaller aangetrokken, maar de spits liet zich in zijn eerste competi­tiewedstrijd niet bepaald van zijn beste kant zien. Nog voor rust werd hij met twee gele kaarten van het veld gestuurd. Ruwaard kreeg ondanks de nu­merieke minderheid steeds meer vat op het spel. Lange tijd leek het erop dat ondanks het overwicht het duel op 1- 1 zou uitdraaien. In de eerste helft hadden Dennis Derks ( Ulysses) en Stijn van Orsouw ( Ruwaard) al voor de doelpunten gezorgd.
Vlak voor tijd liet Jordy Hartogs alsnog de meegereisde Ru­waard- supporters juichen. De Megenaren leken gebroken door de tegentreffer en konden in blessuretijd niet voorkomen dat Ivo Verhoeven en Patrick van Asperen nog voor de 1- 4 eindstand zorgden.

OKSV - Ravenstein 1- 8 ( 0- 3)
OKSV heeft kennis gemaakt met het niveau in de vijfde klas­se. De ploeg uit Overlangel kreeg Ravenstein op bezoek en ging hard onderuit. Voor rust stond het door doelpunten van Gijs van de Broek, Aram Brou­wer en David Galle al 0- 3. Paul Zweep bracht net na rust de spanning enigszins terug in de wedstrijd, maar daarna ging de Ravensteinse trein weer rijden. Het jonge Ravenstein was heer en meester en liet zien waarom het één van de topploegen in zijn klasse is. Niels Ceelen ( 2x), Rick Staassen, Gerwin van der Ven en een eigen doelpunt van Chris Kamps zorgden meteen tijdens de eerste competitieron­de al voor een monsterscore.

Vorstenbossche Boys - FC Schadewijk 5- 2 ( 4- 1)
FC Scha­dewijk was met goede moed naar Vorstenbosch afgereisd, maar ging naar huis met een flinke kater. De thuisploeg boekte een verdiende 5- 2 over­winning, al legden de bezoe­kers hen geen strobreed in de weg. Schadewijk speelde zon­der Stefan Veld, die in zieken­huis Bernhoven belandde, na­dat hij afgelopen week brand­wonden opliep bij een woning­brand.
Door goals van Erik van der Wijst, Rob van Vugt en Mardo van den Heuvel kwam de thuis­ploeg al vroeg op 3- 0. Ibi Dun­dar zorgde met zijn doelpunt nog voor een kleine tegenstoot, maar wederom Van Vugt en Mark van Alebeek beslisten de wedstrijd definitief. De treffer van Mike de Louw vlak voor tijd was alleen nog interessant voor de statistieken.

Avesteijn - Maaskantse Boys 2- 0 ( 1- 0)
De spelers van Maas­kantse Boys leken met hun ge­dachten nog in een warm va­kantieland te zijn. Avesteijn was de betere ploeg en sleepte simpel de eerste drie punten van het seizoen binnen. De be­zoekers waren met een vrije trap wel dichtbij een tegentref­fer, maar Avesteijn- doelman Hein van den Heuvel hield knap zijn doel schoon.
" We speelden een goede wed­strijd en creëerden flink wat kansen. Maaskantse Boys had vandaag niet echt zijn dag," concludeerde Avesteijn- trainer Peter van de Heijden.

NLC’ 03 - Boskant 1- 3 ( 0- 2)
" Een rommelige wedstrijd." Zo beschreef NLC’ 03- middenvel­der Arjen van Santvoort het duel tussen zijn ploeg en Bos­kant. " We leken bevangen door de zenuwen van zo’n eerste wedstrijd." Boskant profiteerde van de wanorde en kwam via Erik Franc en Roel Brands voor rust op 0- 2. Pas tien minuten voor tijd tekende Sjaak- Pieter van Es voor de aansluitingstref­fer. Edo Brands liet een aantal minuten later met de 1- 3 de thuisploeg met lege handen achter.

WHV - DESO
DESO is door de KNVB voor twee duels ge­schorst naar aanleiding van de ongeregeldheden rondom het bekerduel met DVG, waar een scheidsrechter werd belaagd door spelers en begeleiders.

Dramatisch verlies OKSV

Bron: Maasland FM Sport

RAVENSTEIN - OKSV heeft een slecht debuut gemaakt in de vijfde klasse. De ploeg van trainer Willy Beerden leed op eigen veld een grote nederlaag tegen streekgenoot Ravenstein: 1-8. Voor Ravenstein wisten Gijs van de Broek, Aram Brou­wer, David Galle, Niels Ceelen (twee keer), Rick Staassen en Gerwin van der Ven het net te vinden. De enige treffer van OKSV werd gescoord door Paul Zweep. Het avontuur van OKSV in de vijfde klasse lijkt op deze manier een lijdensweg te worden, aangezien Ravenstein geen uitgesproken titelfavoriet in deze klasse is.