• 2-1 Stan Rijken (MOSA'14 1)

Wedstrijdverslag

Vandaag werd om 14:30 uur afgetrapt voor de strijd OKSV 1 - MOSA'14 1.

De wedstrijd OKSV 1-MOSA'14 1 eindigde in: 2-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen Ruwaard 1 op 04 oktober 2020. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

5B: OKSV gelukkige winnaar tegen MOSA'14, Ruwaard haalt uit, DESO en MKB winnen

Bron: Kliknieuws

OVERLANGEL - OKSV boekte zondagmiddag de eerste driepunter van het seizoen. Tegen MOSA'14 werd een gelukkige 2-1 overwinning geboekt. Ook Maaskantse Boys, Ruwaard en DESO wonnen.

Het sportpark van OKSV is een pareltje in de gemeente Oss. Nadat je de oprit van de kerk en de begraafplaats oprijdt, zie je het hoofdveld direct liggen. Er is ook een trainingsveld, maar dat ligt een stukje verder in het dorp. Met een kleine kantine langs het hoofdveld, groen aan de achterkant en tegenover de achtertuinen van twee woningen oogt het pittoresk. Een piepkleine club die zo lang mogelijk zelfstandig hoopt te blijven. Plannen voor een verhuizing zijn er wel, waarbij er wensen zijn om samen met de korfbalvereniging TOG en een gemeenschapshuis naar 1 locatie te gaan. Vooralsnog blijft het gewoon lekker op de huidige plek verder gaan met enthousiaste vrijwilligers.Afbeelding

Doelpunten OKSV
De supporters in Overlangel zagen een niet al te beste eerste helft. MOSA'14 was al na 2 minuten dichtbij de openingstreffer, maar Kevin Reijnders schoot wild over. OKSV creëerde ook wel wat kansjes, maar MOSA'14-doelman Marcel van Gool kwam niet in de problemen. Na een half uur was het wel raak. Rick Reijs haalde uit en zijn lage schuiver verdween in de hoek: 1-0. Van Gool had iets later wel een antwoord op een gevaarlijke uitval en daardoor kwam er tot aan de rust geen verandering in de stand. In de tweede helft een totaal ander spelbeeld. MOSA'14 drong aan en ging op jacht naar de gelijkmaker. Het was echter aan de andere kant dat tegen de verhouding de treffer viel. Dirk van de Berg was het eindstation van een snelle uitval: 2-0.

MOSA'14 gaf niet op en drukte het gaspedaal nog wat dieper in. Reijnders kreeg een grote kans op de 2-1, maar doelman Frank Vos hield zijn doel schoon. Reijnders stond na een geweldige actie aan de basis van de aansluitingstreffer van Stan Rijken. Kansen op de 2-2 waren er wel -onder andere voor invaller Jesse van Nuland- maar OKSV sleepte een zwaarbevochten overwinning binnen.

Bij OKSV was er na afloop een feestje in de kleedkamer. Trainer Fred Donkers nam even de tijd om Kliksport te woord te staan: “Vorige week speelden we tegen een ploeg die elke keer de diepe bal erin pompte. Ik heb vandaag tegen de laatste linie gezegd dat wij altijd de tweede bal moeten hebben. Dat hadden we ook. Vorige weer hebben we het laten liggen, maar als wij gaan voetballen zoals vandaag, komen we er heel makkelijk uit. Al was de 2-0 in de tweede helft hard nodig.”

DESO - SCZ 3-2
DESO is uitstekend begonnen aan de competitie. Tegen SCZ stond tot aan de 85ste minuut met 3-0 voor. Agonis Hoti opende al vroeg de score en tien minuten na rust verdubbelde Toony Janssen de stand. Met zijn tweede van de middag leek Hoti het duel na zo'n 75 minuten te beslissen. In de slotfase werd het toch nog spannend. Doelman Oktay Dogan wilde een speler uitkappen, maar dat mislukte: 3-1. Kort daarna veroorzaakte hij een penalty, waaruit het 3-2 werd. “Tot aan de 3-0 waren we de bovenliggende partij”, aldus DESO-trainer Stan Vos. “Het voetbal was echter nog niet denderend, dat moet beter. Al met al ben ik redelijk tevreden.”

Maaskantse Boys - Ophemert 2-1
Maaskantse Boys miste tegen Ophemert zes spelers. Het gehavende team kwam na ruim een half uur op achterstand toen slordigheidjes werden afgestraft. Na rust een veel beter MKB. Ophemert was wel een aantal keer gevaarlijk, maar met goede reddingen voorkwam doelman Tom Wertenbroek meer schade. In de 65ste minuut was het gelijk. Marcel Kiszko scoorde en hij zag dat 7 minuten later Clint van Crey er 2-1 van maakte. “Goed uitgespeelde goals. Helaas was het aanvalstrio in het laatste kwartier veel te slordig om de wedstrijd in het slot te gooien. Maar hoe de jongens met deze werklust en voetbal intentie het veld ingaan, is geweldig. Ik ben een zeer trotse trainer”, zegt Maurizio Atzeni.

Ruwaard - RKVSC 5-1
RKVSC had op bezoek bij Ruwaard niets te zeggen. Met rust stonden de Ossenaren al met 4-0 voor dankzij goals van Kerem Dogan, Sjors Eursers, Numan Koc en Wesley Strik. Laatstgenoemde maakte er na rust ook 5-0 van, waarna RKVSC de eretreffer aantekende. Trainer Eugene Geenen: “Volledig terechte overwinning. Wel jammer van de scheidsrechter die de wedstrijd totaal niet aanvoelde.”