Home - Senioren - OKSV 3 - Wedstrijden - OKSV 3 -

Senioren - OKSV 3

Wedstrijden 2002/2003

OKSV 3 -

4 mei 2003

Met een bijna nieuwe achterhoed begonnen we vrij aardig aan de wedstrijd. Al snel hadden we het spelletje door van GVV die met 2 spitsen speelden. Deze spitsen werden prima opgevangen door Vincent en Randy. Jochen nam de diepste middenvelder voor zijn rekening.
Grave heeft een aardig voetballende ploeg en heeft het traditiegetrouw erg moeilijk met het fysiekere spel van ons.

Als gezegd was het natuurlijk wennen met 3 nieuwe mensen achterin en het duurde zeker tot de 30 minuut voordat we zelf aan voetballen toekwamen. Dat kwam mede doordat het veld breder werd gehouden en er van achteruit opgebouwd werd. In echte kansen resulteerde dat niet voor ons. Een paar acties van onze prima mee verdedigende aanvallers resulteerde in een paar halve kansen. Al met al hielde we ons met redelijk goed positiespel staande in de eerste helft.

In de tweede helft begon GVV meer aan te dringen en kregen we het moeilijker. Omdat iedereen zijn directe tegenstander aardig onder controle had konden we de druk beperken en kwamen zelf ook nog af en toe aan voetbal toe. Grave kreeg in de 71 minuut een grote kans, maar Arno keept in Grave altijd goed en pakte de inzet prima. Grave nam meer risico en creerde zich ook wel kansen maar kreeg ook enkele counters van ons om de oren. Helaas misten we deze kansen en bleef het 0-0.
De wedstrijd werd tegen het einde wat feller. We lieten ons deze keer de kaas niet van het brood eten en lieten een paar keer onze tanden zien (zie gele kaarten).
Het gelijkspel was voor een overwinning na de wat ongelukkige voorgaande wedstrijden. Zo stil als het vorige week was na het laatste fluitsignaal zo uitgelaten was de stemming nu. Voetbal is een echte teamsport en dat bleek vandaag maar weer eens!!!!!!!!!!!!!!!!

Bron: Brabants Dagblad

GVV’57 en OKSV doelpuntloos gelijk
In een leuk duel kwamen beide ploegen niet tot scoren. GVV’57 viel voortdurend aan, maar zag Dammer en Rensen grote kansen verprutsen. OKSV loerde op de counter, maar kende daarmee ook al weinig geluk.
In het fysiek zware duel hield GVV het hoofd koel en was in de tweede helft de betere ploeg. Al het werken bleef echter zonder resultaat voor de thuisploeg, die daardoor achterop raakt in de strijd om de periodetitel.

OVC’63 krijgt pak slaag van Vianen
OVC’63 kreeg op eigen veld een pak slaag van Vianen vooruit. De gasten wonnen met liefst 0-6.
Het was echter niet zo dat OVC’63 slecht speelde, maar de ploeg liep in de eerste helft achter de feiten aan, toen Vianen uit drie messcherpe counters ook drie treffers wist te scoren.
Aan de andere kant ’vergaten’ de Oijenaren zelf de kansen wel te verzilveren. Na de snelle vierde goal van Vianen in de tweede helft gaf OVC zich gewonnen.

Macharen heeft geen kind aan kleintje VCO
Macharen kende weinig moeite met VCO uit ’t Oventje. De ploeg was zeker in de eerste helft erg sterk. In die fase scoorde Arjan Liefkens dan ook twee treffers.
Na de pauze kreeg VCO de overhand, maar kwam maar niet tot scoren. De 3-0 van Rens van de Heuvel kwam uit de lucht vallen, maar zorgde er wel voor dat de wedstrijd helemaal op slot ging.

Moeizame zege voor SBV op fel SCV’58
SBV trof in SCV’58 een enorm felle tegenstander, maar kreeg gaandeweg wel meer grip op het spel. Het leidde echter tot weinig kansen. De uitvallen van SCV’58 waren des te gevaarlijker. Kort na rust mocht de doelman van SBV van geluk spreken dat hij geen rood kreeg na hands. De vrije trap van Verhallen betekende echter wel 0-1.
SBV deed er een schep bovenop en scoorde in korte tijd tweemaal via Van Schijndel en Berends: 2-1.

Estria houdt koploper DESO op gelijkspel
DESO begon sterk aan de wedstrijd, maar bij de eerste aanval van Estria was het al raak. Jeroen Weijers scoorde met een frommelgoal 1-0. DESO bepaalde daarna het spelbeeld en de 1-1 van Sahin na een halfuur spelen dan ook een logisch gevolg.
Estria nam na de pauze, mede door een wissel en een omzetting, het heft in handen en toomde het gevaar van DESO in. In de slotfase kreeg Hazelkamp van DESO zijn tweede gele kaart en kon dus vroegtijdig het veld verlaten. Het had geen gevolgen voor de stand in de wedstrijd.

Bron: De Gelderlander

SIOL en Vianen Vooruit halen flink uit
SIOL - CUIJK - Op de Groendijkse Kampen is het SIOL gelukt zich te herpakken na de onverdiende nederlaag van vorige week. FC De Rakt werd met 4 - 1 geklopt. Vianen Vooruit liet geen spaan heel van OVC'63 in Oijen: 6 - 0. Estria hield koploper DESO in bedwang: 1 - 1. GVV'57 stelde teleur tegen OKSV. De Graafse voetballers kwamen niet verder dan 0 - 0. SCV'58 verloor met 2 - 1 van SBV in Haren.

GVV'57 - OKSV 0-0
GVV'57 speelde in de eerste helft bijzonder aanvallend. Dat had een aantal goede mogelijkheden tot gevolg, maar scoren deden de spelers uit Grave niet. Ook na de rust had GVV het betere van het spel, maar faalden de spelers die kansen kregen hopeloos.

FC De Rakt 4-1
SIOL en FC De Rakt verprutsten allebei veel kansen. Uiteindelijk was René Kromhout de eerste die in staat was raak te schieten: 1-0. Pas twaalf minuten na rust deden de bezoekers uit Uden iets terug. Ronald Derks, normaal gesproken de keeper van de a-junioren van SIOL, werd geklopt: 1-1. SIOL ging vervolgens op jacht naar een treffer. Nadat de doelman van De Rakt een bal keerde, kwam het leder voor de voeten van SIOL-spits Pascal Degen. Die ramde de bal van dichtbij loeihard in het doel: 2-1.

Vanaf dat moment was het verzet van De Rakt gebroken. Patrick Kooistra nam de volgende treffer voor zijn rekening na een prachtige pass van Peter ten Haaf: 3-1. Edwin Heijsterman toonde lef door een strafschop te nemen zoals Antonin Panenka ooit deed: een stiftje. De doelman van De Rakt lag in de hoek en keek toe: 4-1.

Estria - DESO 1-1
Estria zocht tegen koploper DESO direct de aanval. Al snel leverde dat een doelpunt op. In de zesde minuut speelde Bart Cruijsen de bal naar Frank Peters. Die maakte een overstapje en zag hoe Jeroen Weijers de bal bij de tweede paal kon intikken: 1-0. Beide ploegen kregen veel mogelijkheden. Toch werd er nog maar een doelpunt gemaakt. De gevierde man: Fatih Sahin. Hij scoorde de 1-1 en daar bleef het bij in Escharen.

Estria mag daarover niet klagen, want Sahin schoot de bal later in de eerste helft nog tegen de lat. De spelers van Estria claimden in de tweede helft nog een strafschop en waren van mening dat de doelman van DESO met rood had moeten vertrekken na een handsbal, maar kregen daarin geen gehoor van de scheidsrechter.

OVC'63 - Vianen Vooruit 0-6
Na tien minuten spelen kwam Vianen gelukkig op voorsprong. Patrick Wolfs zette de bal voor, maar zag dat de doelman van OVC'63 de bal liet glippen: 0-1. OVC drukte Vianen daarna in de verdediging. Maar toen de bal in de voeten van Walter Bulkens belandde, werd de voorsprong verdubbeld. Bulkens omspeelde de verdedigers uit Oijen en scoorde: 0-2.

Nog voor de pauze liep Vianen uit naar 0-3. Eerst plukte de doelman van OVC de bal nog knap uit de bovenhoek, maar daarna was hij kansloos op een inzet van Rik Geurts, die de bal kreeg van Martijn Lamers: 0-3. Een kwartier na rust was Lamers de afmaker. Hij kon de bal van dichtbij het laatste benodigde zetje geven: 0-4.

Dat was de nekslag voor OVC. Het leed werd voor de thuisclub nog erger toen een speler een rode kaart kreeg. Rik Geurts zorgde daarna voor de 0-5 en de 0-6.

SBV - SCV'58 2-1
SCV'58 begon fel aan de wedstrijd en dat leverde meteen een aantal kansjes op voor de Velpenaren. Na vijftien minuten leek SCV op voorsprong te komen toen Stijn Mol na een goede actie een voorzet gaf op de meegelopen Tommie van Leuken. Maar die schoot net naast het doel. Omdat ook SBV in de eerste helft niet scherp was, werd gerust met een 0-0 stand.

Ook in de tweede helft opende SCV sterk. Mol dribbelde op de doelman van de ploeg uit Haren af. De goalie pakte de bal buiten zijn strafschopgebied, maar kreeg van de scheidsrechter geel en mocht dus blijven staan.

Sander Verhallen liet zien dat hij over een prima schot beschikt. Hij krulde de bal in de bovenhoe uit een vrije trap: 0-1. Twee minuten later was de stand weer gelijk. Een SBV-aanvaller werkte de bal over de doellijn: 1-1.

De voetballers uit Haren zetten door en maakten uit een scrimmage zelfs 2-1. SCV gaf de moed niet op, kwam tot enkele goede kansen, maar die werden verprutst door de Velpenaren.