• 3-1 Bjorn Rikken (SDDL 1)

Wedstrijdverslag

Vandaag werd om 14:30 uur afgetrapt voor de confrontatie SDDL 1 - OKSV 1.

De wedstrijd SDDL 1-OKSV 1 eindigde in: 3-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen Herpinia 1 op 06 mei 2018. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

4G: Topper tussen Ulysses en Constantia eindigt in gelijkspel, Juliana Mill haalt hard uit

Bron: Kliknieuws

De topper tussen Ulysses en Constantia in de vierde klasse G kende geen winnaar: 2-2. Runner-up Juliana Mill profiteerde van de puntendeling en won zelf van SIOL: 7-0.

Ulysses had een overwinning nodig om op de ranglijst op gelijke hoogte te komen met koploper Constantia. De Megenaren waren ook goed op weg, want na ruim een kwartier stond het al met 2-0 voor. Willem Brouwer opende de score, vier minuten later benutte Bernd van de Camp een penalty. Nog voor rust werd het echter 2-1 en halverwege tweede helft viel de 2-2. Ulysses-trainer Sander Janssen: "Als je met 2-0 voor staat, dan voelt 2-2 als een nederlaag. Maar ik ben realistisch en uiteindelijk blij met een punt."

Juliana Mill - SIOL 7-0
Juliana Mill maakte al heel snel duidelijk dat er voor SIOL weinig te halen viel in Mill. Binnen 4 minuten viel al het eerste doelpunt toen de diepgestuurde Syb Daverveld keurig afwerkte en de 1-0 aan kon tekenen. In de twintigste minuut nam de thuisploeg afstand toen Jelle Staal er 2-0 van maakte. Daarvoor had Justin Jacops al het houtwerk getroffen. In de 22ste minuut benutte Berry van Krijl een strafschop en even later maakte Camiel van Geenen er 4-0 van. Voor rust werd het ook nog 5-0 en 6-0 door Staal en Jacops. In de tweede helft bleef Juliana Mill de bovenliggende partij, maar nam het wat gas terug. Alleen Jacops scoorde nog en hij bepaalde de eindstand op 7-0.

Herpinia - Achilles Reek 1-1
De derby tussen Herpinia en Achilles Reek leverde beide ploegen een punt op. Op De Wilgendaal was het Mathijs van der Steen na iets meer dan uur met de 0-1 en vlak voor tijd Paul Sweep met de gelijkmaker. Het was een wedstrijd met weinig kansen en vooral veel spel op het middenveld. "1-1 was een terechte uitslag", gaf Herpinia-trainer Frank Kusters na afloop aan. Trainer Marco Benneheij vond dat zijn ploeg onherkenbaar speelde ten opzichte van vorige week tegen Constantia (0-2 nederlaag). "We hebben goed gespeeld. Prima veldspel en de eerste helft waren we de bovenliggende partij. De 0-0 ruststand was wel terecht. Met deze 1-1 laten we zien dat we goed meedoen in deze klasse. De flow van de eerste seizoenshelft is er echter net niet. Een goede overwinning zou ons helpen om over het dode punt te komen. De stand laat wel zien dat er veel gelijkwaardige teams zijn. Details beslissen de uitslagen."

SDDL - OKSV 3-1
Degradatie voor OKSV is bijna een feit. De mannen uit Overlangel wonnen ook vandaag niet. SDDL was met 3-1 te sterk. Jeroen Zeegers, Daan Klievink en Bjorn Rikken scoorden. SDDL-trainer Antwan van Rijn: "We hebben vandaag een goede wedstrijd gespeeld."

HBV - Heijen 2-5
Heijen boekte een belangrijke overwinning op HBV. In Beers werd het 2-5 en daardoor is Heijen HBV tot op een punt genaderd. René Reijnen was de grote man aan de kant van de bezoekers met drie goals, Boyd Kessels maakte de andere Heijense treffers.

Bron: Website SDDL

SDDL heeft in een leuke wedstrijd eindelijk weer eens gewonnen. In de derby tegen OKSV werd het 3-1. Door de nederlaag van OKSV en winst van Heijen komt degradatie voor OKSV nu wel heel erg dichtbij. SDDL stijgt weer een paar plekken op de ranglijst.

Daar waar de absolute topper tussen Ulysses en Constantia eindigde in 2-2 werd er ook in Demen gevoetbald. SDDL trad aan tegen OKSV en SDDL was er op gebrand om weer eens een keer een overwinning te behalen. OKSV stond in zwaar weer gezien de ranglijst en kon elk punt goed gebruiken. De laatste wedstrijd tegen SES was er bij SDDL en stijgende lijn te zien en het was van groot belang om die lijn ook door te trekken. OKSV zag het degradatiespook steeds dichterbij komen en begon daarom fel aan de wedstrijd. Ook SDDL had er zin in en was eigenlijk vanaf het begin de iets betere ploeg. Het eerste half uur golfde het spel een beetje op en neer, maar doelpunten bleven uit. Het laatste kwartier van de eerste helft kwam daar verandering in. Eerst was het Ronald Reijs die OKSV verrassend op voorsprong zette. Niet veel later was het echter alweer gelijk door een bekeken doelpunt van Jeroen Zegers. Dit was ook tevens de ruststand.

Na de rust werd het al snel duidelijk dat SDDL vol voor de overwinning ging. SDDL werd steeds sterker en OKSV kreeg het steeds moeilijker om overeind te blijven. Een kwartier na rust kwam SDDL voor het eerst op voorsprong door een mooi doelpunt van goaltjesdief Daan Klievink. SDDL bleef aandringen en het was wachten op de bevrijdende treffer. Die kwam 10 minuten voor tijd toen een doelpunt van Bjorn Rikken de stand naar 3-1 tilde.

Door dit resultaat klimt SDDL weer naar de 7e plek en gaat het met een goed gevoel toe naar de komende wedstrijden. Dan mag men aantreden tegen koploper Constantia, de ploeg in vorm DSV en daarna de derby tegen Ulysses. OKSV daarentegen moet voor het ergste vrezen want door de overwinning van Heijen is het verschil nu 7 punten en dit lijkt voor de Langelse ploeg een niet te overbruggen achterstand.

SDDL – OKSV 3-1 (1-1). 35. Ronald Reijs 0-1, 44. Jeroen Zegers 1-1, 60. Daan Klievink 2-1, 80. Bjorn Rikken 3-2.