V.V. Achates 1 - OKSV 1
Uitslag: 1-0

22 april 2018

• 1-0 Teun Lemmen (V.V. Achates 1)

Vandaag werd er om 14:30 uur afgetrapt voor de wedstrijd V.V. Achates 1 - OKSV 1.

De wedstrijd V.V. Achates 1-OKSV 1 eindigde in: 1-0.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen SDDL 1 op 29 april 2018. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

4G: Constantia en Ulysses winnen en maken zich op voor absolute kraker

Bron: Kliknieuws

Achilles Reek is na de 0-2 nederlaag tegen Constantia afgehaakt in de titelstrijd in de vierde klasse G. Nummer twee Ulysses doet nog wel volop mee na de 3-0 overwinning op HBV. Het gat tussen beide ploegen is drie punten met volgende week de kraker tussen... Ulysses en Constantia.

Constantia won verdiend in Reek, aldus trainer Marco Benneheij van de thuisploeg. "Constantia heeft een erg degelijk team en ze straffen foutjes genadeloos af. Wij namen in de slotfase veel risico op jacht naar de 1-1, maar het doelpunt viel dus aan de andere kant. De vorm is er even niet, dus het kampioenschap is niet reëel meer. Komende week proberen om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen tegen Herpinia."

Ulysses - HBV 3-0
Ulysses-trainer Sander Janssen noemde de 3-0 tegen HBV een 'nette overwinning'. Alle drie de goals werden voor rust gemaakt. Paul van Lith maakte de eerste twee, Tom Driessen de derde. "In de tweede helft zakte het niveau doordat Ulysses niet meer hoefde en HBV niet bij machte was om tot scoren te komen. Beide ploegen kregen nog wel kansen maar deze werden niet benut. Een terechte overwinning op een zonnige middag." Bij Ulysses maakte jeugdspeler Kevin Vestering zijn debuut in het eerste.

Herpinia - Juliana Mill 2-2
Juliana Mill volgt Constantia op zes punten en dus ook nog zeker niet uitgeschakeld in de titelstrijd. Vandaag werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen Herpinia. De hoge temperaturen zorgden ervoor dat de wedstrijd wat traag op gang kwam. Na ruim een half uur was het Herpinia wat op voorsprong kwam. Na een vrije trap lukte het Juliana Mill niet om de bal weg te krijgen uit de eigen zestien. Uiteindelijk was het Luuk Rosmalen die de bal op kon pikken naar binnen kon draaien en de bal in de verre hoek schoot. Voor de gasten was dit het sein om nog wat meer naar voren te voetballen. Ruim vijf minuten later viel dan ook al weer de gelijkmaker. Ruud Relou wist Tom Gerrits aan te spelen in de vijandige zestien en die bediende Jelle Staal: 1-1. In de tweede helft ging het snel. Binnen twee minuten werd de net ingevallen Gijs Wijdeven keurig vrijgespeeld. Deze wist vervolgens met buitenkant voet de bal snoeihard diagonaal langs de Herpinia-doelman te werken voor de 1-2. Lang kon Juliana Mill niet genieten van deze voorsprong. Nauwelijks twee minuten later werd aan de zijlijn eenvoudig balverlies geleden waardoor Herpinia er aan de linkerkant vandoor kon. Daar werd de bal vervolgens keurig teruggelegd en was het opnieuw Rosmalen die de bal via binnenkant paal in het net wist te werken. In het restant wist Juliana wel het betere voetbal te laten zien, maar kreeg Herpinia de beste kansen. Gescoord werd er echter niet meer. "Twee uitstekende goals van Luuk leverden ons een punt op tegen een goed voetballende ploeg", zei Herpinia-trainer Frank Kusters na afloop. "Het was een open wedstrijd met kansen voor beiden op de winst. Ik ben blij dat bij ons het voetbal langzaam weer terug begint te komen."

SES - SDDL 0-0
SES had een overwinning nodig om de bovenste ploegen in het vizier te houden, maar slaagde daar niet in. De mannen van trainer Ton Berens kwamen net als SDDL vandaag niet tot scoren.

Achates - OKSV 1-0
OKSV liet vandaag een goede kans liggen om te winnen van Achates. Voor rust liet de hekkensluiter uit Overlangel grote kansen liggen om de score te openen. In de tweede helft was het de thuisploeg die in de aanval was en scoorde. Teun Lemmen kopte de 1-0 binnen. Kort daarvoor had Achates al de paal geraakt. Peter van Orsouw, trainer van OKSV. "We hadden voor rust al met 0-2 of 0-2 voor moeten staan, maar dan moeten we wel de kansen afmaken. Dat is dit hele seizoen al zo. We hebben ook in de tweede helft alles geprobeerd, maar toen geen echte kansen meer gecreëerd. Een gelijkspel was terecht geweest, helaas."