• 2-1 Erwin van Summeren (OKSV 1)
  • 3-1 Koen van Asseldonk (SCMH 1)
  • 3-2 SCMH 1 (e.d.) (OKSV 1)
  • 3-3 Rick Reijs (OKSV 1)

Vandaag werd er om 14:15 uur afgetrapt op het Sportpark Spoorzicht voor de strijd SCMH 1 - OKSV 1.

De wedstrijd SCMH 1-OKSV 1 eindigde in: 3-3.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen Ulysses 1 op 11 december 2016. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

SCMH en OKSV delen punten in matige wedstrijd

Bron: Website SCMH

De wedstrijd tussen SCMH en OKSV, vooraf aangekondigd als een topper, eindigde in een 3-3 gelijkspel. Kwalitatief gezien mocht deze wedstrijd het predicaat ”topper” echter niet dragen. In een rommelige wedstrijd liet SCMH zich in de slotfase het kaas van het brood eten. Een ogenschijnlijk veilige 3-1 voorsprong werd alsnog uit handen gegeven, waardoor er uiteindelijk een 3-3 op het bord stond. OKSV won een puntje, terwijl SCMH er twee verloor. Voor de thuisclub een zure puntendeling.

Tegen OKSV speelde SCMH de derde topper op rij. De vorige twee, tegen Odiliapeel en FC de Rakt, leverden samen 4 punten op. Vandaag moesten er 3 bijkomen om aansluiting te houden en OKSV op afstand te zetten. OKSV speelde met veel inzet en had in het begin het betere van het spel. Dit leverde hen de eerste kansen op. Na eerst een schot op de paal, was het in de 10e minuut raak voor de gasten. Vanwege buitenspel werd het doelpunt echter afgekeurd. Het eerste gevaar van SCMH-zijde kwam van Menno van Hees, wiens vrije schop via de bovenkant van de lat net over ging. Meteen hierna volgde een corner voor SCMH, welke door de Overlangelse doelman niet goed verwerkt werd. In het aansluitende flipperkast-moment wist Bob van den Berg vanaf de 16 meter-lijn het net doen bollen: 1-0 voor de thuisclub. Het spel golfde op en neer en middels opvallend veel overtredingen werden spelers afgestopt. In de 25 minuut volgde een ongelukkig moment, waarvan de keeper van OKSV de dupe werd. Door een duwtje van een speler van OKSV viel Bram Lomans over de keeper, waardoor deze niet meer verder kon. Het tumult hieraan volgend leverde SCMH twee onnodige gele kaarten op. Het spelbeeld hierna veranderde niet. Rik van Asseldonk probeerde het met een afstandsschot, welke verrassend genoeg maar net over ging. OKSV zette even een tandje bij, wat twee kansen bracht. Beide werden door keeper Twan Rauh vakkundig onschadelijk gemaakt. Voor het rustsignaal scoorden beide teams nog een maal: een voorzet van Menno van Hees werd eerst door twee spelers van OKSV met een mooie carambole achter de eigen keeper gewerkt en op slag van rust strafte OKSV een onoplettendheid in de SCMH-defensie resoluut af. Met een 2-1 stand ging men de thee opzoeken. Was voor de pauze OKSV over het algemeen de bovenliggende partij, erna was SCMH de (iets) betere ploeg. Dit gaf meteen de eerst kansjes, maar het duurde te lang, voordat men de bal onder controle kreeg. In de 56e minuut werd Koen Verhagen na een prachtige steekpass weggestuurd. Hij werd echter gestuit door de keeper. De scheids zag hierin geen overtreding, waardoor de verwachte pingel uitbleef. Een half uur voor het einde kwamen Juul van de Laar en Pieter van der Velden in het veld voor de moegestreden Koen Verhagen en Bram Lomans. Juul maakte hiermee na een lange blessuretijd zijn rentree in de Heise hoofdmacht. Hij bracht iets meer rust in het team van SCMH. Men wilde de bevrijdende 3-1 maken en zo dacht ook Koen van Asseldonk hier over. Vanaf eigen helft begon hij aan een indrukwekkende solo, welke hij met een bekeken schuiver afrondde en de 3-1 liet aantekenen. Kort hierna volgde bijna de aansluitingstreffer, nadat de keeper bij een vrije schop mistastte. De bal ging echter net naast. Jorn de Koning kon de wedstrijd op slot gooien. Met een prachtige pass van Bob van den Berg werd hij vrij voor de keeper gezet, maar zijn stiftje ging net naast. Geen 4-1, maar meteen erna wel 3-2 op het bord: een vrije schop van OKSV werd doorgekopt, waardoor de Heise goalie verrast werd. OKSV geloofde er nog in, terwijl SCMH het een beetje liet lopen. Een volgende vrije schop voor OKSV, werd door Twan Rauh fraai overgetikt. Uit de aansluitende corner volgde enige commotie, waarbij de SCMH-spelers te veel met de scheidsrechter bezig waren. OKSV voetbalde door en met een geweldig schot kwam de 3-3 eindstand op het uitslagenoverzicht. Voor SCMH een zuur gelijkspel, waarmee het zich zeker tekort deed. Er volgen echter nog voldoende wedstrijden om de geleden schade te herstellen.

5H: FC De Rakt alleen aan kop door fortuinlijke winst op SBV

Bron: Kliknieuws

UDEN | De vijfde klasse H kende voor dit weekend vier koplopers, maar daar is alleen FC De Rakt van overgebleven. Ulysses profiteerde van het puntenverlies van SCMH, OKSV en Odiliapeel en meldt zich ook bovenin.

Vijf minuten voor tijd kreeg SBV dé kans om op bezoek bij medekoploper FC De Rakt op een 2-3 voorsprong te komen. Jaimy Knipping, één van de uitblinkers, miste echter de penalty en kort daarna was het raak aan de andere kant: 3-2. "Ondanks de nederlaag ben ik tevreden over wat SBV de tweede helft op de mat heeft gelegd tegen één van de koplopers. Het was eenrichtingsverkeer richting het doel van FC De Rakt en kans op kans werd gemist", aldus SBV-trainer Eric van Vugt. "Helaas staan we wel weer met lege handen en doen we onszelf toch weer tekort." In de eerste helft was het FC De Rakt dat met 2-1 ging rusten. Tussendoor had Rob Hoefnagel voor de 1-1 gezorgd. Diezelfde Hoefnagel kopte negen minuten voor tijd ook de 2-2 binnen. Bij de Udenaren scoorden Kevin Poels (2) en Jur van de Broek.

Topper eindigt gelijk
SCMH leek op weg naar een overwinning op OKSV. De ploeg uit Overlangel toonde echter veerkracht en pakte in de slotfase alsnog een punt: 3-3. Met rust stond het 2-1 voor de thuisploeg. De 1-0 van Bob van den Berg werd gemaakt na een fout van doelman Frank Vos en uitgerekend de keeper moest er in de eerste helft geblesseerd vanaf. Omdat de reservedoelman ook geblesseerd was, nam veldspeler Joris van Poppelen plaats onder de lat. Hij kon de 2-0 (eigen doelpunt) niet voorkomen, maar zag ook dat het via Rick van de Berg nog voor rust 2-1 werd. Volgens OKSV-trainer Peter van Orsouw was zijn ploeg de betere in de eerste helft en miste het veel kansen, na wisseling van speelhelft was het de thuisploeg met het overwicht. Het werd door Koen van Asseldonk ook 3-1, maar dat bleek niet voldoende voor de winst van SCMH. Vlak voor tijd leverde een eigen doelpunt de 3-2 op en in de extra tijd bezorgde Rick Reijs zijn ploeg een punt. Van Orsouw: "We hebben het maximale eruit gehaald. Maar gezien de hele wedstrijd vond ik een gelijkspel verdiend." SCMH-trainer Ger Romeijnders was het daar niet mee eens: "Een heel zuur gelijkspel. We geven een 2-0 en 3-1 voorsprong weg en hadden het eerder moeten beslissen. Jammer dat dan een zondagsschot erin vliegt en dat de 3-3 oplevert."

Odiliapeel speelt gelijk tegen SCV'58
SCV'58 heeft aan de uitwedstrijd bij Odiliapeel een punt overgehouden. De Velpenaren kwamen vlak voor tijd op gelijke hoogte door Myron van Dijk. Joey van Dijk was trefzeker bij de thuisploeg. SCV'58-trainer Jeroen Denissen was na afloop zeer tevreden over de prestatie van zijn ploeg. "Het was een wedstrijd waarin we het spel aan Odiliapeel lieten en we hopen daarmee het gewenste resultaat te halen wat nu gelukt is. Ik denk stiekem verdiend. Odiliapeel kon weinig creëren en wij kregen daardoor kansjes in de omschakeling. Na de 1-0 gingen we wel meer naar voren voetballen en viel het gelukkig goed uit met een lekkere vrije trap van Myron."

Eenvoudige winst Ulysses
Ulysses heeft zich in de titelstrijd gemengd door de 3-0 overwinning op De Willy's. Door twee goals van Paul van Lith en Willem Brouwer maakten de Megenaren geen fout. Na een uur stond de thuisploeg met tien man na de tweede gele kaart van Cas van de Camp. Ulysses-trainer Sander Janssen: "De Willy's is geen moment in de wedstrijd geweest en wij verzuimen een grotere uitslag neer te zetten. Titelkandidaat? Nee hoor, we gaan voor een plek bij de eerste vijf en het zou mooi zijn als er een periode inzit."

Gassel wint gemeentelijke derby
Gassel heeft de gemeentelijke derby tegen GVV'57 met 4-2 gewonnen. De eerste vijf goals vielen voor rust. Ramon van der Venne en Dirk van Spijk zorgden voor een 2-0 voorsprong, waarna Lamin Barrow voor de 2-1 tekende. Dirk van Spijk bepaalde de marge op twee, Victor Klees bracht de spanning weer terug. De enige goal in de tweede helft was een rake kopbal van Guido Sprengers.

VCO verrast in Ravenstein
Ravenstein speelde volgens trainer Lars van Kan ondermaats tegen VCO. Pas in de laatste minuut kopte Bart Dappers de 1-1 binnen. VCO was op voorsprong gekomen door Daan Schel. Van Kan: "Gelukkig stonden we niet met lege handen vandaag. Tegenvaller is dat al na drie minuten Wout Elemans is uitgevallen met afgescheurde enkelbanden, dus het voelt als een dubbel verlies. Nu de rug rechten en volgende week gaan we weer volop voor de drie punten tegen De Willy's."

MOSA'14 wint ruim van sv Ruwaard
Sv Ruwaard kon in Oijen niet voor een stunt zorgen. De Ossenaren gingen hard onderuit: 6-0. Na negen minuten was het al 1-0 toen Thijs van Schadewijk vanuit een rebound uit een vrije trap trefzeker was. Na een kleine twintig minuten schoot de Ruwaard-keeper de bal tegen Tom Appelboom aan: 2-0. In de extra tijd van de eerste helft schoot Nicky Hoeks fraai de 3-0 binnen. Snel in de tweede helft maakte Appelboom zijn tweede van de middag. In de laatste twintig minuten bepaalden invaller Tom van Loon en de jarige Bart van Grinsven de eindstand op 6-0. Ruwaard was ook twee keer dicht bij een goal, maar zowel voor als na rust werd een bal van de lijn gehaald.