• Dirk vd Berg (OKSV 1)
  • Bart Vos (OKSV 1)
  • Pascal van Thiel (SCV'58 1)
  • Haris Fetahovic (SCV'58 1)

OKSV 1 heeft vandaag een thuisconfrontatie afgewerkt tegen SCV'58 1. De ontmoeting werd gespeeld om 14:30 uur en was onder leiding van scheidsrechter F.H. Habraken. De locatie waar deze confrontatie zich heeft afgespeeld was het Sportpark 't Veldje.

De wedstrijd OKSV 1-SCV'58 1 eindigde in: 2-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen Odiliapeel/Braks Groep 1 op 05 maart 2017. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

5H: Vijf ploegen strijden om het kampioenschap

Bron: Kliknieuws.nl

Odiliapeel heeft de topper tegen FC De Rakt met 2-0 gewonnen. Stan van de Berg in de 69ste en een minuut later Hans Adam zorgden voor de goals in deze belangrijke wedstrijd. Daardoor blijft het erg spannend in de vijfde klasse H en zijn er nog vijf ploegen die de titel kunnen pakken.

SCMH maakte geen fout door MOSA'14 met 3-0 te verslaan. Na een kwartier opende de nieuwe koploper de score en na een tweede helft met kansen aan beide kanten viel tien minuten voor tijd de beslissing. In de extra tijd werd het ook nog 3-0. Roy van de Bogaard, Pieter van der Velden en Niels van Doorn waren trefzeker.

GVV'57 haalt uit tegen Ruwaard
Het verhaal blijft hetzelfde: Ruwaard verliest en vaak met grote cijfers. Vandaag was GVV'57 met 8-2 te sterk voor de Ossenaren. Frank Albers scoorde maar liefst vijf keer, Wesley Portier twee maal en Ashley Bonnikhorst scoorde ook. Bij Ruwaard maakte Daley van de Wetering er twee.

Verdiende overwinning Ulysses
Ulysses doet volop mee om de titel in de vijfde klasse H. Op bezoek bij Ravenstein werd er terecht met 0-1 gewonnen. Willem Brouwer maakte na een uur de enige treffer van de wedstrijd. Trainer Sander Janssen: "We hebben de hele wedstrijd gedomineerd en hadden met rust met 0-2 of 0-3 de rust in moeten gaan. Geen moment zijn we in gevaar geweest. Wellicht zit er dit seizoen iets moois voor ons in." Ravenstein-trainer Lars van Kan zag dat zijn ploeg aan de bal een complete offday had. "We feliciteren Ulysses met een verdiende overwinning."

SCV'58 pakt een punt in Overlangel
OKSV liet twee duren punten liggen thuis tegen SCV'58. De ploeg uit Overlangel was voor rust de betere ploeg, maar de tweede helft was volgens SCV'58-trainer Jeroen Denissen voor zijn ploeg. "Het leverde uiteindelijk een verdiende 2-2 stand op. Met een beetje meer killing hadden we de wedstrijd zelfs kunnen winnen. Maar dit punt geeft vertrouwen." OKSV kwam via Bart Vos en Dirk van de Berg twee keer op voorsprong, Pascal van Thiel en Haris Fetahovic (penalty) kwamen met het antwoord.

Gassel wint in Haren
SBV bleef op eigen veld met lege handen achter tegen Gassel. In een wedstrijd met veel strijd en weinig goed voetbal opende Guido Sprengers na zo'n 25 minuten de score. SBV kreeg ook kansen, maar tot scoren kwam het niet. "In de rust hadden we de overtuiging dat we het om konden draaien, maar dat is helaas niet gelukt. Op een loodzwaar veld ebden eigenlijk de krachten weg", aldus SBV-trainer Eric van Vugt. Joris van Bommel besliste een kwartier voor tijd het duel. Bij SBV maakte in de 77ste minuut B1-speler Joshua van Tongeren zijn debuut.

De Willy's verslaat VCO
De Willy's heeft afstand genomen van VCO door die ploeg met 0-2 te verslaan. Paul van Lith en Math van der Straaten bezorgden hun ploeg de overwinning.

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Nadat vorige week de uitwedstrijd tegen koploper FC de Rakt niet door ging door het slechte weer, stond er nu weer een thuiswedstrijd op het programma tegen SCV'58 uit Velp.

De volgende 11 mannen begonnen aan de wedstrijd:
GK Frank Vos, RB Bram van de Berg, CV Niek Selten, CV Bart Vos (c), LB Dennis Ermers, RM Joris van de Wijst, CM Erwin van Summeren, LM Jesper van Griensven, AM Perr Hidding, CA Joris van Poppelen, CA Dirk van de Berg.
Op de bank zaten: Tim Reijs, Rick van de Berg en Martijn Pittens

* Rick van de Berg is weer bijna hersteld van zijn blessure nadat hij nu weer een koker op zijn hoofd heeft gehad. Het is wel vaak iets met deze jongen.
* Joopie van de Wielen ligt er voorlopig uit nadat hij wat hij uitgespookt met zijn nieuwe papegaai. Waarschijnlijk heeft hij een liesbreuk opgelopen.
* Roel neemt wederom plaats bij het bierteam. Hij loopt deze week weer wat meters te kunnen maken op de training.
* Skippy zit zijn schorsing uit nadat hij tegen 4 gele kaarten is aangelopen.

Wedstrijdverslag:
OKSV begint erg sterk aan de wedstrijd tegen Velp. Met name linksback Dennis stoomt een aantal keren goed door aan de linkerkant. Hier hebben de gasten totaal geen antwoord op. Helaas worden zijn goede voorzetten niet met een doelpunt gekroond. Na een kwartier spelen gaat Joris van Poppelen goed door na een pass van achteruit, hij wordt aangetikt en de scheidsrechter wijst naar de stip. Bart Vos benut feilloos dit buitenkansje. Zo komt de thuisploeg op een verdiende voorsprong.
Hierna gaat OKSV door met lekker voetballen en krijgt nog enkele kansen. Joris van de Wijst kopt over, Erwin schiet naast en ook Perr weet het doel niet te vinden. 10 minuten voor de rust is er ineens de 1e kans voor de bezoekers uit Velp. Een voorzet valt bijna bij de 2e paal binnen.
Perr schiet net voor de rust uit de draai nog net voorlangs, misschien had hij deze bal af moeten leggen op een volledig vrij staande Erwin op de 16 meter. OKSV gaat de rust in met een voorsprong van 1 doelpunt, helaas werd er niet meer gescoord.

2e helft:
In de 50 minuut krijgt Niek een goede kop kans na een goede vrije trap van Bart. Uit de omschakeling word SCV meteen gevaarlijk en staat de spits ineens oog in oog met Frank. Na een harde botsing rolt de bal in de goal, waarmee een 1-1 stand op het bord komt te staan. Hierna word SCV duidelijk sterker en heeft OKSV moeite om de bal achterin weg te krijgen. De mannen van Peter van Orsouw hebben het moeilijk en maken steeds meer overtredingen. Bart is de eerste die tegen een gele kaart oploopt nadat hij de buitenspeler van Velp goed raakte. Velp blijft het betere team. Uit een snelle omschakeling is Joris er vandoor en levert een prima voorzet af die door Dirk bij de 2e paal kan worden binnen gelopen, 2-1!
Na een snelle vrije trap van Erwin krijgt Jesper nog kans op de 3-1. Niet veel later gaat Joris van Poppelen nog alleen op de keeper af, helaas mist hij. Na een corner van OKSV schakelt SCV snel om met een lange bal, de scheidsrechter geeft een penalty. Helaas kan de scheidsrechter het zelf niet goed beoordelen, want hij staat nog op de middenlijn. Bram, de maken van de overtreding krijgt geen kaart. Frank kan echter zijn mond niet houden en krijgt geel voor commentaar. Onze agressieve linksback komt goed weg en krijgt geen geel. SCV benut de penalty en het staat 2-2.
Hierna wordt Dirk gewisseld voor grote neef Rick van den Berg. SCV blijft de beter ploeg en wordt nog gevaarlijk met een vrije trap op de paal. De laatste paar kansen zijn ook voor SCV. Er wordt nog een doelpunt afgekeurd door buitenspel en keeper Frank redt OKSV in de laatste minuut. Helaas blijft het gelijk en laat OKSV dure punten liggen in de strijdt om de bovenste plaats.