• Johan vd Wielen (OKSV 1)
  • Marc vd Akker (OKSV 1)
  • Rick Reijs (OKSV 1)
  • VCO 1 (e.d.) (OKSV 1)

OKSV 1 heeft vandaag een uitconfrontatie afgewerkt tegen VCO 1. De krachtmeting werd gespeeld om 14:30 uur en was onder leiding van arbiter I. Kilci. De locatie waar deze confrontatie zich heeft afgespeeld was het Sportpark Den Dries te.

De wedstrijd VCO 1-OKSV 1 eindigde in: 0-6.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld thuis tegen Ravenstein 1 op 27 september 2015. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

5I: Veel goals en vervelende blessure

Bron: KlikSport.nl

Herpinia en SCV'58 spelen volgende week een vroege topper in de vijfde klasse I. De Herpenaren zijn door de 0-7 overwinning op Maaskantse Boys de ongeslagen koploper, de Velpenaren volgen na de 4-0 winst op Achilles Reek met zeven punten uit drie duels.

Herpinia won in Maren-Kessel eenvoudig met 0-7. De eerste helft was vrij zwak aan Herpense kant, maar toch stond er na 45 minuten een 0-2 stand op het bord door goals van Ivo van Aalst en Rody Megens. In de tweede helft liep Herpinia uit door 0-7, mede door twee rode kaarten aan de kant van de thuisploeg. Danny van Erp, Megens, Willem van Ras en Mustafa Seddiqi (twee, waarvan een penalty) zorgden voor een grote overwinning.

SCV'58 wint ruim
Achilles Reek liep in Velp tegen een 4-0 nederlaag aan. Volgens SCV'58-trainer Jeroen Denissen een terechte overwinning met een moeizame eerste helft. Sam Stobbelaar zorgde wel voor de 1-0 ruststand. In de tweede helft liep de thuisploeg voor het oog van zo'n 200 toeschouwers uit naar 4-0 door Myron van Dijk, Pascal van Thiel en Roby Arts. Denissen: "Een degelijke overwinning. Een mooie derby met veel toeschouwers. Een lekkere start van de competitie hebben we."

Ambulance
Wesley van Lieshout, speler van Ulysses, werd vandaag per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De verdediger raakte zo'n tien minuten voor tijd na een luchtduel in de wedstrijd tegen Ruwaard geblesseerd aan zijn nek. Om voor de Megenaren toch iets positiefs te noemen, was dat Ulysses met 4-2 won. Het kwam voor rust op voorsprong via Bernd van de Camp, maar Kadir Kartal tekende met een prachtige goal voor de gelijkmaker. Willem Brouwer zorgde voor 2-1, Thomas Nelissen kwam met het antwoord: 2-2. Bij twee tegentreffers voor Ulysses bleef het en zelf scoorde het via opnieuw Brouwer en Niek Beck: 4-2. Ruwaard eindigde het duel met tien man vanwege een rode kaart van Nick Ligthart. "De spelers vandaag hebben laten zien wat we graag willen. Op twee onnodige goals na zijn we geen moment in gevaar geweest", aldus Ulysses-trainer Sander Janssen.

OKSV haalt uit
Ruwaard pakte nog geen punt dit seizoen, VCO ook nog niet. De mannen uit 't Oventje waren zondag niet opgewassen tegen OKSV. De ploeg van trainer Niels Voet won door goals van Perr Hidding (twee), Johan van der Wielen, Marc van de Akker, Rick Reijs en een eigen doelpunt overtuigend met 0-6. Het betekende de tweede overwinning dit seizoen in de vijfde klasse.

Winst GVV'57
GVV'57 boekte vandaag de eerste overwinning van het seizoen. In Haren werd SBV met 1-2 verslagen. Het was de Harense formatie dat al vroeg via Rob Hoefnagel op voorsprong kwam.
GVV'57 stelde snel orde op zaken en zag Frank Albers voor 1-1 zorgen. Dit was ook de ruststand. Na rust ging het op en neer maar was het alleen GVV'57 dat scoorde. Opnieuw Albers verschalkte de Harense doelman en was verantwoordelijk voor de 1-2 overwinning.

Winst Vorstenbossche Boys
Vorstenbossche Boys nam op bezoek bij MOSA'14 drie punten mee. Na een uur kwam de ploeg van trainer Ruud Fleskens op voorsprong door Thijs van de Sanden, maar een paar minuten later zorgde Nicky Hoeks voor de 1-1. MOSA'14 miste een kwartier voor tijd een grote kans op de 2-1, maar die bal ging er niet in. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak door topscorer Jordy van Heeswijk.

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

OKSV behaalde vorige week in de eerste wedstrijd de eerste overwinning deze week moest daar een vervolg op komen tegen een jong en nog puntloos VCO

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in. DM:F. Vos RB J van Poppelen RCV: N. Selten LCV: B. Vos © LB:D. Ermers VM: T. Reijs VM: E. van Summeren AM: P Hidding LA: R. Reijs CA: J van de Wielen RA:D. M van de Akker Wissels: B van de Berg, K van de Akker, J van de Wijst

Opmerkingen vooraf.
  • Sjack Ermers was weer aanwezig nadat hij het vorige week te druk had met het vermaken van zijn zussen.
  • D van Vucht had moeite om op tijd bij het veld te komen. De wat lange route van de kleedkamers naar het hoofdveld liep een klein beetje omhoog waardoor hij maar lastig vooruit kon rollen. Gevraagd naar het vreemde voorval antwoordde hij gevat. "Als muggen vet zouden zuigen in plaats van Bloed was het allemaal niet zo’n probleem geweest"
  • Keeper Frank is fit deze ochtend, hij heeft zaterdag zijn krachten bespaart maar wel zijn vis club HSV het sluiske teleurgesteld door de karper wedstrijd van die dag af te zeggen.
  • Trainer Voet had een wat vreemde wedstrijd bespreking ditmaal hier onder een aantal punten op gesomd:
    • We zijn vorige week goed begonnen maar een Zwaluw maakt nog geen zomer.
    • Onderschat VCO niet want ook een Konijn kan wel eens een dag een Haasje zijn.
    • Eerst moet er gewonnen worden want men moet de huid niet verkopen voor de Beer geschoten is.
    • Hou druk op de verdediging want een Kat in het nauw maakt rare sprongen.
    • Daarnaast had die nog een aantal kritische punten waarop captain Vos gevat antwoorde met: Als ik gemekker wil horen koop ik wel een Geit.
  • Willy van de Loop was wegens familie omstandigheden afwezig en zijn taak werd deze wedstrijd waargenomen door Willy Banken

De Wedstrijd.
OKSV begint de wedstrijd met veel druk op VCO en in de eerste minuten ontstaan meteen een aantal goede kansen. Niek krijgt twee keer een goede kop kans uit corners van Rick helaas treft hij beide keren geen doel.

In de 7e minuut valt dan toch de 0-1 Joris trekt door aan de zij lijn en Mark loopt goed door op diens voorzet en krijgt de bal naar een misverstand in de verdediging mee en rond af.
Vijf minuten later is het al 0-2 als Johan een hoge bal goed controleert en vanaf de 16 prima af rond, mooie goal en goed begin van OKSV!

De wedstrijd valt hier na wat meer stil al blijft het een richtingsverkeer VCO komt er niet uit en OKSV word meerdere keren gevaarlijk maar mist de scherpte voor de goal een beetje. De spitsen zijn niet altijd even scherp in de afronding en ook Niek en Erwin krijgen een aantal kansen om uit corners en vrije trappen de score op te voeren maar laten dit na.

In de 36e minuut wordt het dan toch 0-3 een vrije trap van Rick wordt door een verdediger prima achter zijn eigen doelman geschoten.

Net voor rust krijgt OKSV een vrije trap vanaf de 16 nadat een schot van Erwin met de hand geblokt word, Rick gaat achter de bal staan en schiet prima binnen 0-4!

OKSV gaat rusten en na de rust is Marc vervangen voor neefje Kevin en verhuist Johan naar de rechtsbuiten positie.

OKSV begint wat rommelig na de rust en lijkt in de loop van de tweede helft steeds wat slordiger en minder fel te worden. VCO komt er in de 52e minuut voor de eerste keer deze wedstrijd echt uit en Tim begaat volgens de scheidsrechter een overtreding, penalty VCO.
De penalty word niet al te best ingeschoten en keeper Frank Vis red uitstekend.

OKSV krijgt ondanks het matige spel toch nog een aantal goede kansen vooral Kevin en Rick zijn twee keer dicht bij een goal maar helaas worden de kansen niet benut.
Bram komt in de 65e minuut in het veld voor Johan en helaas moet Dennis zich met een op het oog ergere blessure laten vervangen door Joris.

Perr weet als nog twee keer het net te vinden, de 0-5 valt in de 71e minuut nadat hij goed is doorgelopen op de verdediging van VCO. 8 minuten later maakt hij ook de 0-6 na een goed actie en assist van Bram.

Verder blijft het rustig en OKSV wint de wedstrijd eenvoudig met 0-6, met een redelijk goede eerste helft en een stuk mindere tweede helft had de score wellicht nog hoger uit kunnen vallen. Volgende week staat de derby tegen Ravenstein op het programma een tegenstander van een wat groter formaat.