17 mei 2015

De wedstrijd OKSV 3-UDI'19/Beter Bed 13 eindigde in: 2-0.

UDI 13 verliest beslissingswedstrijd

Bron: Website UDI'19

Onder grote belangstelling is UDI 13 er afgelopen zondag niet in geslaagd het kampioenschap binnen te halen in hun klasse. In Overlangel werd met 2-0 verloren van OKSV.

In de 1e helft was er een gelijk opgaand wedstrijdbeeld. Beide ploegen kregen kleine kansjes, maar veelal speelde de wedstrijd zich op het middenveld af. OKSV wist echter te profiteren van onachtzaamheid bij UDI en scoorde na ruim een half uur de 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust had UDI een overwicht op het doel van OKSV. Maar ondanks een 5-tal gevaarlijke corners wist UDI niet te scoren. Nadat UDI in de 37e minuut een 10-minutenstraf kreeg profiteerde OKSV vrijwel direct. 2-0.

De wedstrijd was gespeeld en het kampioenschap ging naar OKSV 3. UDI 13 was teleurgesteld dat men het kampioenschap niet kon prolongeren maar toonde zich een sportief verliezer.

OKSV 3 kampioen na spannende beslissingswedstrijd

Van onze verslaggever: ing. Dijkshoorn

De geruchten gingen al een tijdje rond; waar er in de wandelgangen al werd gefluisterd over een mogelijke beslissingswedstrijd werd bewaarheid toen OKSV 3 op 10 mei won van GVV en ook UDI'19 BeterBed 13 sterker bleek te zijn dan S.C.V.

Beide teams eindigden hierdoor even hoog op de competitieranglijst., waardoor een nieuwe krachtmeting onvermijdelijk werd. Deze zou plaats vinden op zondag 17 mei op het hoofdveld van OKSV.

Op de dag des oordeels was er veel publiek aanwezig langs het veld. Het bestuur had voor deze dag extra voorraad ingeslagen en vanuit de KNVB waren een scheidsrechter en twee grensjagers geregeld.

Voor deze belangrijke krachtmeting had leider Partick Kersten weer beroep gedaan op een aantal gastspelers, zoals Sjoerd van Griensven, Joan Reijs, Luuk van Dinther en Jesper van Griensven. Ook Henk v/d Linden bleef niet zonder werk; in plaats van een vlag mocht hij dit keer met de waterzak op het veld rennen.

Nadat de spelers door een erehaag op het veld waren gearriveerd, kon de wedstrijd beginnen. Beide teams liepen niet te hard van stapel en probeerden op gecontroleerde wijze aanvallen op te zetten. Hierbij werden door beide teams kansen gecreëerd zonder dat er werd gescoord.

Dit veranderde echter toen Dirk-Jan Manders zich de bal wist toe te eigenen. Na een snelle pass kwam de bal in het beheer van Rogier van der Linden die een ogenblik later zijn man wist te passeren en vrij door kon stomen naar het doel. De bal werd vervolgens doorgespeeld naar Bart Marijnissen die onder luid gejuich het eerste doelpunt wist te scoren.

Tijdens de rust was de stand nog steeds 1-0, alleen was er van 'rustig aan doen' nog geen sprake. Hoewel OKSV zijn voorsprong had weten te behouden, was UDI nog steeds gevaarlijk voorin. Dit bleek nog steeds het geval te zijn in de tweede helft waarin duels vaak in de achterhoede van OKSV moesten worden aangegaan. Ook corners voor SCV waren talrijk en het is te danken aan het schop- stomp en vangwerk van keeper Arno Toonen te danken dat OKSV geen tegendoelpunten kreeg.

Vanaf de zijlijn probeerden enkele supporters ondertussen de verdediging van OKSV een handje te helpen door een rookgordijn op te richten. Voor de spelers op het veld had de maatregel weinig effect, maar het wist wel de kantine gedurende korte tijd geheel aan het zicht te onttrekken.

Gelukkig bleek OKSV voorin ook nog steeds sterk op te komen. Na een aanval, waarbij Sjoerd van Griensven vanaf de linkerflank wist door te buffelen tot binnen het strafschopsgebied, komt de bal via Rogier bij Bart terecht en volgt het tweede doelpunt. Ongeveer twaalf minuten later geeft de scheidsrechter het eindsignaal.

Na een spannende en ook sportieve wedstrijd mag OKSV 3 zich officieel kampioen noemen. Het is mooi om het voetbalseizoen op deze manier af te sluiten met een beker, schaal en een rondje op de platte kar. Maar misschien nog het mooist van alles is dat er geen tijdslimiet zit op de duur van de derde helft!