Wedstrijden 2014/2015

RKOSV Achates A1 - OKSV A1
Uitslag: 4-4

07 maart 2015

Op het Sportpark De Niersvallei werd vandaag om 15:00 uur afgetrapt voor de strijd RKOSV Achates A1 - OKSV A1.

De wedstrijd RKOSV Achates A1-OKSV A1 eindigde in: 4-4.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV A1 wordt gespeeld thuis tegen Constantia A1 op 14 maart 2015. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

KNVB start regionale campagne tegen zinloos geweld

Van onze verslaggever: Jesper

Na de vreemde middag in Mill vorige week werd het motto ‘tandje erbij en handjes thuis’ al snel in gebruik genomen door de technische staf. Voor onze man Snacks had dit motto dubbele gevoelens. De man ging na de vredestrijd van de eerste competitiehelft iets te veel op in het thema ‘hippies’, wat hij vertegenwoordigde deze carnaval. De consequentie was het verlies van een witte gigant aan de voorkant van zijn gehemelte. Met de komende halfvastenoptocht zal hij van het nodige preventiemateriaal voorzien zijn.

Het eerste deel van de wedstrijd is mij ontgaan wegens de verre reis naar Noord-Limburg. Dit werd bovendien versterkt door een chauffeur die gebrek had aan routekennis. Aan het einde van de eerste helft ben ik nog wel getuige geweest van een subtiele goal door Dirk van den Berg die na een snelle sprint de doelman wist te verschalken. Van der Watervliet liet mij zijn notulenblok zien en hier stond op dat ‘Marthijn’ Pittens en captain Kuifje ook trefzeker waren geweest voor de Groenen. De ruststand was echter 3 – 3.

In de tweede helft kwam de man in het veld waarbij het gezegde ‘handjes thuis’ aardig gevoelig ligt. Het voetbal was in de tweede helft nog relatief matig aan beide kanten. Toch kregen de mannen van het lekkere ijs aardig wat goede kansen. Gelukkig bleef een doelpunt uit. Het spel werd toch wel wat agressiever, want ook meneer Arts had het veld betreden. De eerste druppeltjes kwamen in de emmer en die emmer werd alsmaar voller. Uiteindelijk kreeg een van de ijs-mannen een gele kaart en dat betekent tien minuten eraf. Hier lagen de kansen voor OKSV om door te drukken, maar hier werd matig gebruik van gemaakt. Uiteindelijk werd het zelfs tien 10 tegen 9 na een klein incident tussen een ijs-man en Walter. Joris van Poppelen kwam het veld in en door een miraculeuze voorzet belandde de bal in het netje. Een voorsprong voor de Groenen, maar het werd agressiever en agressiever. Het emmertje zat zowat vol onder toeziend oog van de KNVB…

Het emmertje stroomde definitief over toen een doelpunt werd van Thom Barten werd afgekeurd na een voorzet van Van Poppelen. Even later werd er een handsbal gemaakt door Jesper van Griensven in het zestienmetergebied. Bullie Neuer stond één op één, maar deze keer kon hij de penalty niet stoppen. De stand was weer gelijk en vlak daarna floot de scheidsrechter af. Martijn Pittens had schijnbaar ook al hands gemaakt, dus ‘handjes thuis houden’ was deze keer ook weer toepasselijk.

Na het fluitsignaal escaleerde het allemaal enigszins. De spelers moesten teruggehouden worden en verschillende biologische termen werden door beide partijen uitgewisseld. Het is bekend dat teruggekeerde soldaten kunnen lijden aan verschillende gedragsstoornissen door de opgelopen trauma’s. Dit geldt niet voor iedereen natuurlijk, want spelers als Tim van Poppelen hebben een maximale koelbloedigheidsfactor. Voorzitter Pieter van Poppelen kreeg later ook een brief van de KNVB waarin werd vermeld dat door herhalende incidenten, in meerdere wedstrijden, er een campagne wordt gestart tegen deze escalaties. Volgende week zal er een rapport verschijnen waarin het gedragspatroon van de spelers wordt beschreven om zo voor aanpassingen te zorgen. Na voltooiing van dit proces zal er een tegel verschijnen bij het hoofdveld met een lieveheersbeestje erop. Ook werd er vermeld dat de scheidsrechter van de wedstrijd een andere woning heeft gekregen. Fanatieke aanhangers van OKSV hadden namelijk tijdens het ijs eten zijn huis kunnen lokaliseren.