Logo OKSV

OKSV A1 - OSS'20 A3 (3-5)

27 september 2014

Doelpuntenmakers:

1-0 Dirk van den Berg
1-1 OSS'20 A3
2-1 Dirk van den Berg
2-2 OSS'20 A3
2-3 OSS'20 A3
3-3 Jesper van Griensven
3-4 OSS'20 A3
3-5 OSS'20 A3

Wedstrijdverslag:

De Competitiekrachtmeting OKSV A1 - OSS'20 A3 stond om 14:30 uur op het programma. De confrontatie werd gespeeld op het Sportpark t Veldje.

De wedstrijd OKSV A1-OSS'20 A3 eindigde in: 3-5.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV A1 wordt gespeeld thuis tegen WHV A1 op 11 oktober 2014. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

Wedstrijdverslag OKSV A1 - OSS'20 A3: Ontsteking in zogenaamde 'coördinatie spier' zorgt voor trefzekere Van den Berg

Van onze verslaggever: Jesper van Griensven

De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen werd gespeeld tegen mannen uit Oss. Beide teams waren vroeg van de partij en het bleek een mooie middag te worden. Al vroeg in de warming-up kwam er een grote tegenvaller voor de A1 door het uitvallen van keeper Reijs. De technische staf moest al gelijk goed gaan nadenken. Het zonnetje trok door en dat had ook ‘Van de Akker, W’ in de gaten. De man meldde zich vrijwillig aan als keeper. Na een ruige avond te hebben gehad en te beheersen over uiterste zelfkennis zag hij het gevaar van uitdroging al aankomen. De staf stemde mee in.

OKSV startte sterk en trok de wedstrijd al vroeg naar zich toe. Er ontstonden grote kansen en dit keer zou het toch niet weer moeten gebeuren door een eigen goal. Na een aardige tijd voetballen kwam de bal in een omschakeling bij van Poppelen terecht die met een koele paas Dirk van den Berg één op één met de keeper zet. Hij stapte langs keeper en met buitenkant schoen is eerste goal van de dag gescoord. Al snel daarna kwam de gelijkmaker van een Ossenaar. Na een indraaiende voorzet kwam de bal op het hoofd terecht waarmee de keeper werd verschalkt. In een interview beschreef Erwin van de Watervliet deze moedige poging van de keeper als het vangen van een skippybal, tegelijkertijd was de trainer ook euforisch over zijn tweede keeper.

Vlak voor rust kwam de voorsprong toch nog in de handen van OKSV terecht. Na een aantal schoten op doel kwam de bal goed voor Van den Berg die de 2-1 binnen schoot.

Na rust was Van den Berg niet meer te bekennen in het veld. De verklaring voor deze wissel is heel lang uitgebleven. Na de wedstrijd legde Van de Watervliet de aanleiding in hetzelfde interview uit. De technische staf kon niet begrijpen hoe Van den Berg zo trefzeker kon zijn. De man had 2 van de 3 kansen verzilverd en staat al op drie doelpunten in deze competitie. Bart Pastoor had geen andere keus om hem te laten onderzoeken. Na een snel effectief onderzoek bleek er een ontsteking te zijn in de ‘gastrocnemius’, ook wel de coördinatie spier. Deze spier die net onder de knie begint heeft vertakkingen over heel de voet. De impulsen blijken helemaal verkeerd te gaan, maar dat komt echter ten goede uit voor deze spits. Welvaarts liet weten dat ze verder onderzoek gaan financieren en zo eventueel de ontsteking kunnen laten zitten. In verdere toekomst zou een behandeling voor ‘Snacks’ ook mogelijk kunnen zijn, maar dan hebben we het over een hele andere situatie.

Toen deze conclusie was vastgelegd was de wedstrijd ondertussen alweer twintig minuten bezig en de A1 stond op achterstand. de ontsteking kon geen kwaad dus de technische staf stuurde Van den Berg gelijk het veld in om het fabeltje af te maken, daarentegen was meneer Arts er met een geniale ingeving. Arts bracht zijn specialisme naar voren en gaf een no-look pass precies in de voeten bij Van Griensven die de bal aanneemt en de gelijkmaker binnen schiet. de mannen uit Langel hadden de wedstrijd alsnog naar zich toe kunnen trekken, maar het tegendeel bleek uit. De wedstrijd werd uiteindelijk 3-5 in het voordeel van de Ossenaren.

[ Terug ]


© Copyright 2001-2019 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps