Logo OKSV

TOP A2 - OKSV A1 (0-1)

1 november 2014

Wedstrijdverslag:

De Competitieontmoeting TOP A2 - OKSV A1 stond om 14:30 uur op het programma. De krachtmeting werd gespeeld op het Sportpark TOP.

De wedstrijd TOP A2-OKSV A1 eindigde in: 0-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV A1 wordt gespeeld thuis tegen DESO/Van Der Horst A1 op 8 november 2014. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

Wedstrijdverslag TOP A2 - OKSV A1 - Culturele confrontatie op 'Arabische Lente'-Dag

Van onze verslaggever: Jesper

Na een lange tijd stil gezeten te hebben was het weer tijd om de velden te betreden. Onder toeziend oog van Welvaarts moesten de mannen van Pastoor en van de Watervliet uit naar Oss. In Oss was het een belangrijke dag en waarschijnlijk wel de belangrijkste van het jaar. Later op de dag was namelijk de wedstrijd FC Den-Bosch – FC OSS, wat duidelijk zichtbaar was op het veld. OKSV moest jammer genoeg vleugelspeler Nino Tamnge missen die nog steeds geplaagd wordt door een knieblessure. Een bijzondere verschijning op de trainingsvelden van OKSV was de aanwezigheid van motor Stan Arts begin deze week. Pastoor liet weten dat hij zeker wat minuten zou gaan maken deze wedstrijd.

Beiden elftallen stonden klaar op het veld en na het tossen van Arabische munt floot de Arbiter op zijn fluitje. De arbiter met een lengte van 1.60 en Nederlandse taalvaardigheden net zo goed als Louis van Gaal zijn Engels was het al gelijk interessant. Vooral toen Mo'tje na tien minuten spelen al mocht aanleggen vanaf elf meter in het voordeel van Oss. Na een ezelachtige overtreding van meneer Donkers moest hij er gelijk tien minuten af. Van Poppelen ging nog verhaal halen bij de scheidsrechter, maar had al van te voren kunnen inzien dat hij er niet veel wijzer op zou worden. In de tussentijd kon Mike Neuer bedenken in welke hoek hij zou gaan vallen. Mo'tje werd in 3 verschillende talen aangemoedigd en nam na lange tijd zijn aanloop. De bal werd in de rechterhoek geschoten en dat was ook precies de hoek die meneer Neuer in gedachten had. Na de misser kreeg Mo'tje in minstens vijf verschillende talen te horen wat hij fout had gedaan.

Na een half uur spelen hadden de Ossenaren het nog steeds moeilijk onderling na de misser van Mo'tje. Mo'tje zelf werd tegelijkertijd verbannen voor alle nog komende vrije trappen en penalty's. In een counter kwam OKSV gemakkelijk op voorsprang. Na een slimme loopactie van Dirk van den Berg gaf hij een diepe bal op Jesper van Griensven die één op één niet faalde. Na een slechte eerste helft floot de scheidsrechter voor rust met een stand van 0-1.

In de tweede helft moest de nummer 9 van het elftal de wedstrijd verlaten. Meneer van Heumen ging wat kennis opdoen in de Amsterdam Arena. Na tien minuten spelen hoorde Oss en omgeving een gigantische knal. Een knal die over alle velden galmden en die nog maar het begin was van de wedstrijd tegen Den-Bosch. Het leek ook gelijk een startoffensief voor de resterende Ossenaren op de velden. Het spel werd lomper en de arbiter liet veel toe. Op een gegeven moment betrad ook Mo-Senior het veld die zijn plaats in nam langs de goal. Na tien minuten aanzien liet hij duidelijk weten dat hij het tien keer niks vond. Zijn indrukwekkende woordgebruik in een nog al imponerende taal zorgde voor wat vreemde gezichten langs de lijn. Verder werd er in de tweede helft niet gescoord en bleef de stand op een 0-1 hangen. Geen verkeerde uitslag op de zandvlakte in Oss.

Aan het eind van de wedstrijd moesten de Ossenaren nog allemaal in een kring gaan zitten op het veld. Een blijkbaar ritueel wat bij niet veel teams voorkomt. De jongens kregen flink op hun donder, maar de frustraties konden ze diezelfde avond nog kwijt in Den Bosch. Opmerkelijk deze wedstrijd was toch wel het uitglij-percentage van de linksback van OKSV. De statistieken tellen zeker 16 valpartijen. Ook had Stan Arts zich redelijk ingehouden deze wedstrijd. De man die in een helft spelen toch minstens één onbesuisde overtreding maakt liet het dit keer achter zich. Pastoor is blij met het positieve spelgedrag van de speler. Pastoor liet ook weten dat het kampioenschap voor zijn team erin zit en dat een trainingskamp geen verkeerde optie is.

[ Terug ]


© Copyright 2001-2019 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps